• شنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۵ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 95082919733
  • منبع : نمایندگی کردستان

اورامان به ثبت جهانی نزدیک می‌شود

اورامان به ثبت جهانی نزدیک می‌شود

ایسنا/کردستان مسئول پایگاه منظر فرهنگی و تاریخی اورامانات از انجام اقداماتی در راستای ثبت جهانی اورامان خبر داد.

‌به گزارش ایسنا،‌ پویا طالب‌نیا، شامگاه جمعه 28 آبان در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: باید با دیدگاه علمی با بحث ثبت جهانی اورامان برخورد کرد تا از این نام سوءاستفاده نشود.

وی با اشاره به اینکه به ثبت رساندن منظر طبیعی اورامان نیز در برنامه‌های میراث فرهنگی قرار دارد، افزود: برای به ثبت رساندن منظر طبیعی اورامان در جهان باید شاخص‌هایی تعریف کنیم و به گونه‌های جانوری و پوشش گیاهی منطقه بیشتر توجه کنیم.

مسئول پایگاه منظر فرهنگی و تاریخی اورامانات در ادامه با اشاره به اینکه در بحث ثبت جهانی منظر طبیعی، به بعد اقتصادی آن باید بیشتر توجه شود، عنوان کرد: ثبت منظر فرهنگی اورامان، گامی موثر در جذب و رونق گردشگران در این منطقه دارد.

وی در ادامه به معرفی اقدامات پایگاه منظر تاریخی و فرهنگی اورامان اشاره و بیان کرد: این پایگاه به مدت هشت ماه است که فعال شده و سه اصل حفاظت از بافت قدیمی، آموزش و پژوهش را در اهداف خود قرار داده است.

طالب نیا با اشاره به اینکه در بحث مرمت و حفظ ساختمان‌های بومی نیاز به اعتبارات است، گفت: امروزه مردم اورامان به دلیل عدم توان مالی برای ساخت و ترمیم خانه‌های خود از مصالحی استفاده می‌کنند که سنخیتی با بافت بومی ندارد و برای اینکه آنها را از انجام این کار منع کنیم باید تسهیلاتی در اختیار آنان قرار دهیم تا به سمت بومی سازی بروند.

وی در ادامه به بحث آموزش اشاره و بیان کرد: آموزش یک اصل مهم است و باید مردم را با مزایایی ثبت جهانی شدن اورامان بیشتر آشنا کنیم و به آنها مهارت‌های صنایع دستی را آموزش بدهیم.

مدیر پایگاه منظر فرهنگی و تاریخی اورامان در ادامه به اهمیت بحث ثبت جهانی شدن اورامان اشاره و تصریح کرد: برای این مسئله مهم، همایش معماری و شهرسازی سکونتگاه‌های کوهستانی با محوریت اورامانات برگزار شد که این همایش کمک بسیار خوبی در بحث پژوهشی کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ما باید فرهنگ و اصالت معماری منطقه را حفظ کنیم، خاطرنشان کرد: اورامان نیاز به معرفی بیشتر دارد و این مهم را می‌خواهیم با تشکیل کمیته رسانه‌ای این پایگاه انجام دهیم زیرا بر این امر واقف هستیم که رسانه بیشترین تاثیر را بر معرفی اورامان در سطح کشور دارد.

طالب نیا در پایان با اشاره به اینکه باید بوم‌گردی را در منطقه توسعه دهیم، یادآور شد: امروزه توریست‌ها وقتی وارد اورامان می‌شوند، می‌خواهند بافت خوب و قدیمی را ببینند، پس باید بر این اساس زیرساخت‌های یک منطقه توریستی را فراهم کنیم.

  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha