• دوشنبه / ۲۴ آبان ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95082416580
  • خبرنگار : 71214

سقوط واردات برنج و افزایش ۳ برابری قیمت!

سقوط واردات برنج و افزایش ۳ برابری قیمت!

طی هفت ماهه نخست امسال بیش از ۲۷۹ هزار تن برنج به کشور وارد شده است که گرچه از نظر وزنی بیش از ۴۰۰ درصد کاهش یافته است اما قیمت هر کیلوگرم از این محصول به طور میانگین از کیلویی ۸۵۸ تومان به بیش از ۲۵۰۰ تومان رسیده و حدود ۲۰۰ درصد گران‌تر شده است.

به گزارش ایسنا، طی هفت ماهه نخست امسال ۲۷۹ هزار و ۵۸۵ تن برنج به ارزش ۲۳۴ میلیون و ۵۶ هزار و ۱۱۸ دلار از کشورهای هند، پاکستان، امارات و سایر کشورهای خارجی به ایران وارد شده است که از نظر وزنی با کاهش بیش از ۴۳۴ درصدی و از نظر ارزشی با کاهش ۸۹.۳۱ درصدی مواجه شده است.

اما نگاهی دقیق‌تر به این آمار منتشر شده نشان می‌دهد که قیمت برنج‌های خارجی در هفت ماهه سال گذشته به صورت میانگین ۸۵۸ تومان بود در حالی که هر کیلوگرم از این محصول طی هفت ماهه گذشته امسال با بیش از ۱۹۹ درصد افزایش قیمت به ۲۵۶۷ تومان رسیده است.

هند، پاکستان و امارات جزو عمده‌ترین فروشندگان برنج به ایران بوده‌اند که در این میان هند با ۹۶.۹۷ درصد بیشترین سهم را در بازار برنج خارجی ایران دارد و پس از آن پاکستان با ۱.۹۸ درصد، امارات ۰.۶۱ درصد و سایر کشورها خارجی با ۰.۴۴ درصد با فاصله بسیار زیاد در رتبه‌های بعدی واردات برنج به ایران قرار دارند.

گرچه میزان واردات برنج نسبت به سال گذشته به شدت کاهش یافته است اما سهم هندی‌ها در بازار برنج خارجی ایران مجدداً افزایش یافته و از حدود ۹۳ درصد در هفت ماهه نخست سال گذشته به حدود ۹۷ درصد رسیده است و به نظر می‌رسد همین عامل سبب شده تا کشورهایی مانند تایلند و ترکمنستان بساط خود را از بازار برنج خارجی ایران جمع کنند و سهم خود را به هندی‌ها واگذار کنند.

این آمار نشان می‌دهد که وزارت جهاد کشاورزی در کنترل و کاهش واردات برنج اثرگذاری مثبتی داشته است، چراکه در همین بازه زمانی در سال گذشته بالغ بر یک میلیون و ۴۹۰ هزار تن برنج به کشور وارد شده بود که امسال با کاهش شدید آن مواجه بودیم و هم‌اکنون کمتر از ۳۰۰ هزار تن واردات داشته‌ایم اما مساله نگران‌کننده این است که در حال حاضر قیمت برنج خارجی افزایش شدیدی پیدا کرده و ۱۹۹.۱۸ درصد نسبت به هفت ماهه سال گذشته گران‌تر شده است که باید دید وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل بازار برنج خارجی از نظر قیمتی چه کار می‌کند و می‌تواند این بازار را کنترل کند یا اینکه افزایش قیمت برنج‌های خارجی در کنار نوسان بازار برنج داخلی مشکلی بر بازار این محصول استراتژیک اضافه خواهد کرد.

آمار واردات برنج طی هفت ماهه سال ۱۳۹۵ و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته

نام کشور

میزان واردات

(به هزار تن)

ارزش واردات

(به هزار دلار)

سهم وزنی هر کشور

 در واردات(درصد)

درصد تغییرات

از نظر وزنی

درصد تغییرات

از نظر ارزشی

هند

۲۷۱

۲۲۶۶۷۵

۹۶.۹۷

-۴۱۰.۹۵

-۴۳.۷۹

پاکستان

۵

۴۷۹۴

۱.۹۸

-۱۲۶۹.۸۹

-۱۸۷۶.۱۳

امارات

۱.۷

۱۴۸۰

۰.۶۱

-۲۶۴.۴۷

-۲۹۶.۴۳

سایر کشورهای خارجی

۱.۳

۱۱۰۵

۰.۴۴

-

-

مجموع واردات

۲۷۹

۲۳۴۰۵۶

۱۰۰

-۴۳۴

-۸۹.۳۱

درصد تغییرات وزنی و ارزشی برای سایر کشورهای خارجی به دلیل تفاوت در کدهای تعرفه‌ای دو سال مورد ارزیابی، محاسبه نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha