به گزارش ایسنا، در این ملاقات وحید کیانی، ضمن اشاره به سابقه کشاورزی و قدمت آن، به استفاده بهینه تکنولوژی در خدمت کشاورزی اشاره و میزان تولیدات کشاورزی در ایران را بیش از 18 میلیارد دلار اعلام کرد که سهم صادرات آن به بیش از سه میلیارد دلار بالغ می شود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به آمار تولیدات، رتبهبندی کشورمان در جهان، با توجه به تفاهمنامههای کشاورزی فیمابین، خواستار حمایت دولت و وزارت متبوع گینه از بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران در حوزه کشاورزی شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران افزود: درتلاش هستیم در زمینههای مختلف؛ همکاریها با گینه را توسعه بدهیم. هم اکنون در حال فعالیت در زمینههای مختلفی اعم ا ز پروژه پسماند، سدسازی، راهسازی، کشت فراسرزمینی، صنایع تبدیلی و .. از سوی شرکت های خصوصی ایرانی در گینه هستیم.
وحید کیانی حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درگینه به همراه هیات بزرگ اقتصادی و سیاسی را در افزایش همکاری ها بویژه در گسترش بسترهای اقتصادی موثر عنوان کرد .
در سفر ظریف به کوناکری، موضوع حمایت دولت و رییس جمهور گینه از واسپاری زمین به بخش های خصوصی و دولتی ایران جهت کشت توسط آلفا کنده (رییس جمهور) اعلام شد.
در این دیدار ژاکلین سلطان وزیر کشاورزی گینه نیز ضمن تشکر از ارائه اطلاعات و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بخش های خصوصی و دولتی با گینه، اعلام کرد: ما برنامه مهمی برای توسعه کشاورزی و مکانیزه کردن بخش کشاورزی و دامپروری داریم. سیستم کشاورزی ما عمدتا بومی و خانگی است. تلاش ما این است که با همکاری بخش خصوصی تولید کشاورزی را افزایش بدهیم و وزارت بازرگانی باکمک موسسه APIP (موسسه توسعه سرمایه گذاری ) محصولات را دربازار جهانی به فروش رساند .
وی ادامه داد: از شرکتهای ایرانی برای کار در گینه استقبال میکنیم. بر اساس قانون گینه، زمین کشاورزی به اتباع خارجی فروخته نمیشود، اما میتوان به صورت درازمدت آنها را اجاره کرد. درباره تفاهمنامه مورد اشاره بررسی میکنم و به شما پاسخ میدهم .
وزیر کشاورزی گینه افزود: بسیاری ازتولیدات ما در داخل کشور بازار کافی ندارد و باید به فکر صادرات باشیم.
وی در پایان از راهکارهای اقتصادی و هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران در همکاریهای امور سدسازی، راهسازی و ... استقبال و اعلام کرد :با توجه به شرایط بسیار مناسب بارندگی در گینه (400 میلی لیتر به صورت سالیانه)، استوایی بودن کشور و ...بسیاری از زمین های کشاورزی را آب فرامی گیرد و این درحالی است که از این زمینها میتوان بهره کافی برد. ما امروز وارد کننده برنج هستیم که با سرزمین وسیع و پهناور و حاصلخیز گینه، قطعا نه تنها میتوانیم در آینده با حضور شرکتهای ایرانی و انتقال تکنولوژی کشاورزی خودکفا شویم بلکه آن را صادر کنیم.
وسعت اراضی زراعی گینه کوناکری بالغ بر 6200هزار هکتار است که با توجه به همجواری با اقیانوس اطلس و بارندگی آن، 364 هزار هکتار از این میزان اراضی زراعی قابلیت آبیاری داشته و مابقی بصورت دیم است. گینه دارای رودخانهها و دریاچههای مهمی است که منبع آبی رودخانههای کشورهای نیجر، گامبیا و سنگال را تامین می کند.
70 درصد مردم شاغل در صنعت کشاورزی بوده و 20 درصد تولید ناخالص داخلی از بخش کشاورزی حاصل میشود. محصولات عمده این کشور شامل ذرت، فونیو، مانیکو، بادام زمینی، برنج و سبزیجات می باشد، این در حالی است که تنها 400 هزار هکتار از زمینهای این کشور به طرق مختلف مورد بهرهبرداری قرار میگیرد که از این میزان تنها 52% معادل 208 هزار هکتار از زمین های مورد استفاده همه ساله زیر کشت برنج میرود که به دلیل عدم مکانیزه شدن و بهره برداری بهینه، بخش کشاورزی کشور به نحو شایسته شکوفا نشده است.
یادداشت تفاهم های مشترکی فیمابین جمهوری اسلامی ایرن و گینه کوناکری و بیسائو در راستای کشت فراسرزمینی قبلا به امضاء رسیده است.
مهمترین محصولات تولید شده کشاوری گینه عبارت است از ذرت، فونیو (نوعی از برنج)، سیب زمینی، تارو (نوعی از خرما)، برنج، روغن پالم و نیشکر.
انتهای پیام
نظرات