• جمعه / ۲۱ آبان ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 95082114753
  • منبع : نمایندگی یزد

تاکید استاندار بر بهره‌وری اقتصادی از گیاهان دارویی و صنعتی یزد

تاکید استاندار بر بهره‌وری اقتصادی از گیاهان دارویی و صنعتی یزد

ایسنا/یزد استاندار یزد در دیدار با معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری بر توجه به بهره‌وری اقتصادی از گیاهان دارویی و صنعتی استان در طرح‌های توسعۀ محلی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا،"سیدمحمد میرمحمدی" در جریان دیدار با معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: اندیشۀ مشارکت در طرح‌های منابع طبیعی از سالیان گذشته وجود داشته اما الگوی عملی آن به شکلی که دربرگیرندۀ نگاه جامع نگر به عرصه‌های منابع طبیعی باشد، وجود نداشته است.

وی طرح منارید، ترسیب کربن و مدیریت جامع حوزۀ آبخیز را الگوهایی دانست که مشارکت مردم در آنها مهمترین عامل موفقیت این طرح ها بوده است و ادامه داد: استان نیز از گسترش این الگوها در سطح وسیع‌تر استقبال می‌کند.

استاندار با بیان این که وجود منابع آب زیرزمینی عامل مهمی در تعیین مناطق در نظر گرفته شده برای اجرای الگوهای توسعۀ محلی است، افزود: شایسته است در این الگوها برای شناخت منابع گیاهی و جانوری و استفادۀ دارویی و صنعتی از آنها بهره‌مند شد.

میرمحمدی با تأکید بر اینکه باید عرصه‌های گیاهی و جانوری استان به نحو شایسته حفظ شود، گفت: عامل دیگری که در توسعۀ محلی باید در نظر گرفت نقش هر عنصر در طبیعت است تا حذف این عناصر از طبیعت منجر به انقراض نسل جانوری یا گونه‌های گیاهی نشود.

استاندار یزد در پایان سخنان خود خواستار ارائه طرح‌های توسعۀ جوامع محلی در بخش ندوشن شهرستان میبد و پروژۀ ترسیب کربن شهرستان  خاتم برای بررسی مدل‌های این دو منطقه شد.

"خداکرم جلالی" معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نیز در این دیدار پروژه‌های مرتبط با توانمندسازی جوامع محلی در استان یزد را به‌گونه‌ای موفق دانست که موجب کاهش مهاجرت از روستاها، افزایش تولیدات و مشارکت‌ و همکاری بخش‌های گوناگون مردمی، خصوصی و دولتی شده است.

 وی گفت: اجرای مدل‌های ترسیب کربن، منارید و مدیریت جامع حوزۀ آبخیز در روستاهای یزد نویددهندۀ افق روشنی برای توسعۀ روستایی در این استان است.

جلالی بیان کرد: مشارکت مردم در کنار انسجام سازمانی بسیار امیدبخش است و به واقع این کار در شهرستان‌های بهاباد، ابرکوه و اشکذر به‌گونه‌ای انجام شده که رضایت مردم را به دنبال داشته و احساس آینده‌ای رو به رونق برای فرزندان روستاییان و توسعۀ روستایی را تداعی کرده است.

وی با بیان این که لازمۀ اجرای مطلوب این مدل توجه به شاخص‌های توسعۀ اقتصادی و توسعۀ زیستی است، افزود: بهبود معیشت و پیوند شاخص‌های اقتصادی، توسعه‌ای و اجتماعی موجب ارتقای نشاط اجتماعی، بینش جامع‌نگر و استقلال فردی در اهالی آن منطقه خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: فرهنگسازی مدل‌های توسعۀ جوامع محلی از اجرای این مدل‌ها ارزشمندتر است زیرا در این میان مردم خواهند آموخت که جامع‌نگری چیست و چگونه باید اندیشید.

جلالی در پایان سخنان خود گفت: طرح‌های توسعۀ محلی پیوند خوبی با ویژگی‌های اقلیمی و فرهنگی یزد دارد و می‌تواند به تقویت جنگل‌کاری، گردشگری و حفظ محیط زیست استان کمک کند و موجب تولید گیاهان دارویی و صنعتی شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha