• جمعه / ۲۱ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95082114668
  • خبرنگار : 71464

یک اقتصاددان:

ترامپ فرصتی برای استفاده از تضاد اروپا و آمریکاست

یک اقتصاددان می‌گوید علی‌رغم این‌که هنوز مشخص نیست ترامپ چه برنامه‌هایی دارد و چقدر شعارهای خود را عملی خواهد کرد، ولی به نظر می‌رسد با توجه به موضع‌گیری‌هایی که کرده است در آینده میان آمریکا و اروپا تضادهایی شکل بگیرد که ایران می‌تواند از این تضاد به نفع خود استفاده کند.

مرتضی افقه با حضور در غرفه ایسنا درباره تاثیر ریاست جمهوری ترامپ بر اقتصاد ایران اظهار کرد: هنوز خیلی زود است که قضاوت کنیم و ببینیم که ترامپ در اقتصاد ایران چه تاثیری خواهد گذاشت. ولی باید به این نکته هم توجه کنیم که طبیعتا اگر ترامپ بخواهد مانند شعارهای قبل از انتخابات خود عمل کند برای ایران و دنیا مطلوب نخواهد بود. این فقط ایران نیست که اگر ترامپ بخواهد به شعارهایش عمل کند متضرر خواهد شد، بلکه اروپا و حتی هم‌حزبی‌های شخص ترامپ نیز دچار مشکل خواهند شد.

 وی افزود: با این حال حضور ترامپ بر مسند جمهوری آمریکا چند نکته مثبت هم دارد. ابتدا این‌که تضاد بین اروپا و آمریکا بیشتر می‌شود همان‌طور که ما نیز از دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی سعی کردیم از تضادهای اروپا و آمریکا استفاده کنیم و شاید در دوره ترامپ این موقعیت برای ما بیشتر فراهم شود.

 این اقتصاددان افزود: متاسفانه در دوره احمدی‌نژاد با بی‌تدبیری که صورت گرفت و جای استفاده از تضاد اروپا و آمریکا با کشورهای اروپایی را به سمت آمریکا سوق دادیم و شاید در دوران ترامپ فرصتی باشد که بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم. این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که اکنون اروپا خواهان سرمایه‌گذاری در ایران است، ولی تاکنون به دلیل ارتباط خود با آمریکا چندان به بندهای برجام متعهد نبود، ولی اکنون ممکن است تغییر رویه دهد.

 وی همچنین گفت: یک نکته مثبت دیگر در صحبت‌های ترامپ این است که وی بیان کرده بود در شعارهایش تصمیم دارد بر مسائل داخلی تمرکز کند. شاید به این ترتیب اندکی در سیاست‌های خارجی تجدیدنظر شود.

 عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه چمران ادامه داد: ولی به هرحال منفی‌ترین نکته در سخنان ترامپ که می‌تواند به ضرر ایران باشد این است که وی تهدید کرده است برجام را تعلیق خواهد کرد و اگر این موضوع عملی شود تندروهای داخلی نیز با قدرت بیشتری عمل خواهد کرد و این به نفع منافع کشور ما نیست.

 افقه در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ قدرت این را دارد که به صورت یک جانبه برجام را معلق کند، گفت: توافق برجام چند جانبه است و در نهایت ممکن است که آمریکا خود از برجام کنار رود و کل توافق‌نامه را نمی‌تواند زیر سوال برد با این حال ممکن است با این اقدامات تعدادی از کشورهای ضعیف‌تر در اروپا با او همراه شوند، ولی به هرحال این کار برای آمریکا ریسک دارد و ممکن است چهره سیاسی‌اش مخفی شود در نتیجه زیر سوال بردن برجام برای آمریکا نیز هزینه دارد که باید دید که چقدر حاضر است این هزینه‌ها را بپذیرد، ولی به هرحال به نظر من همانگونه که در اولین سخنرانی ترامپ بعد از پیروزی هم دیدیم احتمالا او بسیاری از شعارهای خود را عمل نکرده و همچنین بسیاری از شعارهای خود را ملایم‌تر خواهد کرد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha