دکتر مجتبی علوی فاضل با حضور در غرفه ایسنا در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، با اعلام این مطلب اظهار کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی یک روند کیفی را آغاز کردیم و خودمان را متعهد به انجام این روند کیفی میدانیم؛ البته در این فرآیند تجمیع ساختاری دانشگاه را هم انجام دادیم که البته جذب اعضای هیات علمی جدید تا 20 هزار نفر و همچنین ارتقای این اعضا از دیگر برنامهها در جهت کیفیسازی دانشگاه آزاد است.
وی در ادامه تصریح کرد: طبیعتا با تکمیل زیرساختهای آموزش عالی، توسعه تحصیلات تکمیلی هم به عنوان یک تقاضای اجتماعی و همچنین به عنوان یک نیاز در کشور مطابق اسناد بالادستی در دستور کار دانشگاه آزاد قرار گرفته است.
سخنگوی دانشگاه آزاد همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سیاستهای کلی علم و فناوری بند 2-2 که مقام معظم رهبری اشاره دارند، به اصلاح نظام پذیرش دانشجو و توجه به علاقهمندی دانشجویان میپردازد و همچنین افزایش ورود به دورههای تحصیلات تکمیلی که این مهمترین سند آموزش عالی به عنوان سیاستهای کلی علم فناوری به شمار میرود، دانشگاه آزاد نیز به عنوان یک بخش غیردولتی خود را موظف میداند در راستای سیاستهای کلی نظام و برای پاسخ به تقاضای اجتماعی آموزش عالی فعالیت کند.
دکتر فاضل اضافه کرد: خوشبختانه فعالیتهای کیفی دانشگاه آزاد در خارج از کشور بیش از داخل مورد توجه قرار میگیرد و این جای گله دارد که چرا دستاوردهای عظیم این دانشگاه در داخل کشور کمتر مورد توجه رسانهها قرار گرفته و رسانهها همیشه به دنبال بزرگ کردن مسائلی هستند که ممکن است در همه مؤسسات و دانشگاهها اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به کاهش رتبه دانشگاه آزاد در عرصه جهانی به زیر 200 نیز گفت: از نظر رنکینگ جهانی تولید علم، دانشگاه آزاد در رتبه 162 جهان قرار دارد. سرعت بهبود وضع دانشگاه آزاد اسلامی به گونهای است که در طول 10 سال این رتبه از بالای 750 به زیر 200 بهبود پیدا کرده که این خود نشان دهنده افزایش تاثیر علمی دانشگاه آزاد در عرصه جهانی است.
به گفته سخنگوی دانشگاه آزاد، قطعا این دانشگاه نیز با یکسری نقایص مواجه است، اما خود را موظف میدانیم این نقایص را برطرف کنیم؛ این در حالی است که متاسفانه یک جریان مستقل از رقبای ما و افراد تنگنظری که تعداد آنها کم بوده، ولی صدای بلندی دارند موفقیتهای دانشگاه آزاد را کمتر میبینند و بزرگنمایی برخی از مسائل اداری و در حقیقت به بطن سپردن حواشی خدمات دانشگاه را تحت تاثیر قرار میدهند. البته این جریانها تاثیری در حرکت رو به رشد دانشگاه نخواهند داشت.
وی به برنامه این دانشگاه برای جذب 20 هزار هیات علمی تا پایان سال 96 خبر داد و گفت: سالیانه پنج هزار نفر از این افراد در دانشگاه جذب میشوند و تاکنون توانستهایم 10 هزار عضو هیات علمی در دانشگاه جذب کنیم، البته ما در بخشها و رشتههایی با کمبود متقاضی مواجه هستیم، این در حالی است که اراده برای جذب هیات علمی در این بخش وجود دارد.
سخنگوی دانشگاه آزاد گفت: به طور کلی در حال حاضر 35 هزار هیات علمی در دانشگاه به صورت تمام وقت مشغول به کار هستند و حدود 70 هزار نفر نیز به نوعی با دانشگاه همکاری دارند و ما مشکلی از نظر تامین استاد در دانشگاه نداریم و اعضای هیات علمی بزرگترین گنجینه دانشگاه آزاد به شمار میروند.
فاضل در خصوص صندلیهای خالی دانشگاه آزاد نیز افزود: این دانشگاه در شهرهای مختلف، ساختمانها، آزمایشگاهها، کارگاهها و امکانات مختلف دیگری دارد، به طوریکه 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه در دانشگاه آزاد وجود دارد و باید کار کارشناسی صورت بگیرد که چرا با وجود چنین امکاناتی سرمایه دانشگاه باید با خالی شدن صندلیها بدون استفاده باقی بماند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه 500 هزار صندلی خالی در دانشگاه آزاد وجود دارد، گفت: بر اساس ابلاغ رییسجمهور، وزارت علوم مکلف شده وضع دانشگاههای مختلف کشور به ویژه دانشگاه علمی کاربردی، پیام نور و غیرانتفاعی را بررسی کارشناسی منصفانه کرده و اعلام کند ظرفیت خالی دانشگاه آزاد اسلامی در نتیجه چه مشکلی بوده است.
سخنگوی دانشگاه آزاد ادامه داد: یکی از دلایل خالی شدن صندلی دانشگاه آزاد به دلیل تشدید رقابت دانشگاه آزاد با دانشگاههای دیگر به صورت ناعادلانه است. لازم است کار کارشناسی صورت گیرد که ببینیم آیا ظرفیتی که از دانشگاه آزاد خالی مانده و ظرفیتهای موازی که ایجاد شده از نظر کیفیت قابل مقایسه هستند؛ یعنی ما در حال حاضر در رشتههایی که امکانات خوب و کادر هیات علمی نیز داریم اما به دلیل تشدید رقابت فضا خالی شده و سرمایههای کشور معطل مانده است.
فاضل تاکید کرد: متولیان آموزش عالی باید بدون جانبداری و فرابخشی با انصاف، شفافسازی کنند. تقاضای دانشگاه آزاد اسلامی این است که این شفافسازی صورت بگیرد که در عرصه آموزش عالی کدام دانشگاه از نظر امکانات و کیفیت وضعیت مناسبتری دارد. متاسفانه در این فضای غبارآلودی که مرتب دانشگاه آزاد را یک طرفه تخریب میکنند و رفتارهای دوگانه و غیرمنصفانهای که انجام میگیرد، شفافسازی بسیار لازم است.
وی همچنین از کاهش ظرفیت پذیرش در دورههای کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سال جاری خبر داد و گفت: صندلیهای خالی دانشگاه آزاد در مقطع تحصیلات تکمیلی نیز وجود دارد؛ چرا که تقاضای داوطلبان برای رشتههای مختلف یکسان نیست و در برخی از رشتهها متقاضی کمتر از ظرفیت ایجادشده وجود دارد، اگرچه ما به هیچ عنوان کیفیت را فدای کمیت نخواهیم کرد.
سخنگوی دانشگاه آزاد در پایان در خصوص برنامه وزارت بهداشت برای سطحبندی واحدهای دانشگاه آزاد نیز گفت: تاکنون ملاکها و شاخصهای این سطحبندی به دانشگاه آزاد ابلاغ نشده است؛ اما همانطور که در عرصههای بینالمللی دانشگاه آزاد از وضعیت بهتری برخورداریم، ما استقبال میکنیم در سطح داخلی نیز مورد ارزیابی قرار بگیریم.
انتهای پیام
نظرات