به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار در گفتوگو با «شهر فردا»، با اشاره به اینکه تهران در حال حاضر به غیر از پدیده زلزله که بهشدت این کلانشهر را تهدید میکند با دو پدیده فرونشست و فروریزش نیز روبهرو است، اظهار کرد: مهمترین معضل و مشکل تهران در حال حاضر گسلهایی است که در تهران وجود دارد و هر لحظه زلزله ناشی از آن تهران را تهدید کرده و ممکن است حادثهای ناگوار و پیشبینینشده رخ دهد.
معاون وزیر کشور ادامه داد: در کنار این موضوع، پدیده فرونشست نیز که در اثر برداشتهای بیرویه آبهای زیرزمینی به وجود آمده نیز تهران را تهدید میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر غیر از کاهش ذخایر آب زیرزمینی، مشکل اینجاست که آبی نیز در حال حاضر به خاک تهران نفوذ نمیکند. ساخت سیستمهای جمعآوری فاضلاب و همچنین سطح شهر تهران که از آسفالت و سیمان پوشانده شده، کاملا جلوی نفوذ آب به زمین را گرفته است.
نجار خاطرنشان کرد: در حال حاضر در دانشگاه تربیت مدرس و سازمان اکتشاف و زمینشناسی تحقیقاتی در زمینه علل این پدیده و راهکار مهار آن در حال انجام است و پیشنهاد تخصیص اعتبار برای تحقیقات در مورد فرونشستها به دولت ارائه شده است.
وی در مورد راهکارهای جلوگیری از فرونشستهای بیشتر نیز گفت: یکی از راهها این است که تلاش کنیم آب باران را در سطح تهران به شکلی جذب زمین کنیم. برای این کار میتوان در ساختمانهایی که احداث میشود چاههای جذبی ایجاد کرد تا آب باران در آن جمعآوری و جذب زمین شود. همچنین از فضای پارکها و برخی معابر برای نفوذ آب به زمین میتوان استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات