به گزارش ایسنا مهندس کریمیان در مراسم افتتاحیه پنجمین همایش توربین گاز در دانشگاه علم و صنعت از طراحی و ساخت پیشرانه توربوجت ملی هوایی (اوج) خبر داد و گفت: با توجه به نیاز کشور در زمینه تعمیر موتور هواپیمای جنگنده، این پروژه در سال 1390 به سازمان صنایع هوایی ابلاغ شد.
وی بهره گیری از رویکرد مهندسی سیستم برای تولید محصولات پیچیده و اجرای پروژههایی نظیر طراحی و ساخت پیشرانه توربوجت در کشور را ضروری دانست و یادآور شد: در تیرماه سال جاری تست عملکردی پیشرانه با موفقیت انجام شد.
به گفته کریمیان برای شکل گیری و توسعه زنجیره تامین کیفی و قدرتمند در اجرای این پروژه، از همکاری 10 دانشگاه و 30 شرکت صنعتی و دانش بنیان بهره گرفته شد و در صورت تولید انبوه موتور توربوجت ملی، سالانه 50 میلیون دلار صرفه جویی ارزی در کشور رقم خواهد خورد.
«طلوع» اولین توربین ساخته شده در کشور
دکتر منتظری رییس پژوهشکده توربین گاز دانشگاه علم و صنعت نیز در مراسم افتتاح این همایش با اشاره به روند توسعه توربین گاز در دهههای گذشته در ایران، خاطرنشان کرد: ما بیش از سه دهه پر افتخار را در حوزه توربین گاز در کشور سپری کردیم و محصولات مختلفی تولید شده که در حال استفاده است.
وی تمرکز فعالیت در این حوزه در دهه اول را تعمیر و نگهداری و قطعه سازی در صنایع هوایی و تعمیرات نیروگاهی ذکر کرد و ادامه داد: در دهه دوم سه اتفاق همزمان «ایجاد صنعت موتورهای توربین»، «ایجاد اولین دفتر طراحی موتورهای توربینی» و «تولید اولین محصول توربینی کشور به نام طلوع چهار» به طور همزمان رخ داده است.
منتظری توربین "طلوع" را یکی از پر مصرفترین موتورهای کشور نام برد و افزود: در دهه سوم، دو توربین ساز بزرگ (شرکت توگا و توربو کمپرسور نفت) در کشور شروع به فعالیت کردند که با استفاده از بهترین فرصتهای زمان خود، زیرساخت تولید توربین در کشور را فراهم آوردند.
رییس پژوهشکده توربین گاز دانشگاه علم و صنعت، آغاز دهه چهارم فعالیت در زمینه توربینها در کشور را از سال 1390 عنوان کرد و ادامه داد: ویژگی این دهه تعریف طرحهای کلان و ملی و مجموعهای از فعالیتهای بزرگ است و طرح کلان ملی موتور هواپیما از آن جمله است.
وی اظهار امیدواری کرد که دهه آینده و سال 1400، دهه حضور جهانی کشور در عرصه توربین باشد.
این همایش ملی توسط دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران و با هدف آگاهی از آخرین دستاوردهای دانشگاهی و صنعتی در حوزه توربین گاز، هموارسازی نقشه راه طراحی، ساخت و بهره برداری صنعت توربین گاز، استحکام بخشی بیشتر به همکاریهای صنعت و دانشگاه و نیز شناسایی گلوگاهها و نیازهای صنعت از امروز (سهشنبه 18 آبان ماه) آغاز و تا فردا(چهارشنبه 20 آبان) ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات