• یکشنبه / ۱۶ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95081611064
  • خبرنگار : 71496

جنگ خیابانی در موصل و عقب‌نشینی نیروهای عراقی از چند محله/ ادامه پیشروی‌ها در حومه شهر

جنگ خیابانی در موصل و عقب‌نشینی نیروهای عراقی از چند محله/ ادامه پیشروی‌ها در حومه شهر

با ادامه پیشروی نیروهای عراقی در داخل محله‌های موصل، روزبه‌روز بر شدت نبرد و مقاوت اعضای داعش افزوده می‌شود، امری که باعث شده نیروهای عراقی علیرغم ادامه پیروزی‌ها در طراف شهر، برای اجتناب از دادن تلفات بیشتر از چند محله در داخل موصل عقب‌نشینی کنند.

به گزارش ایسنا، با گذشت بیش‌ از دو هفته از آغاز مرحله پایانی عملیات آزادسازی موصل، درگیری‌ها اکنون در شرق این شهر گره خورده و کار به جنگ تن‌به‌تن کشیده شده است، جنگی که داعش با توجه به آمادگی‌های قبلی برای آن توانایی مانور بالایی برای این جنگ دارد. گرچه نیروهای عراقی در اطراف شهر و به ویژه در حاشیه جنوبی پیشروی‌های مهمی به دست آورده‌اند.

شهر موصل، که دومین شهر بزرگ عراق محسوب می‌شود توسط رودخانه دجله به دو بخش راست(شرقی) و چپ(غربی) تقسیم شده است که درگیری‌ها اکنون در محله‌های شرقی و تا حدودی شمالی ادامه دارد. این مناطق بر خلاف محله‌های تودرتوی غربی، به دلیل تازه ساخت بودن، مناطقی با خیابان‌های بازتر دارد که کار پیشروی را برای نیروهای عراقی به ویژه ادوات زرهی ارتش آسان‌تر می‌کند.

نیروهای عراقی که وارد شهر موصل شده‌اند اکنون در 9 محله در ساحل شرقی شهر و دو محله در شمال آن در حال نبرد با داعش هستند و چند محله نیز به طور کامل تحت کنترل آنهاست، گرچه به گفته فرماندهان میدانی در 24 ساعت گذشته مجبور شده‌اند از دست‌کم سه محله عقب‌نشینی کنند. در حومه شهر اما دست بالاتر کاملا ازآن نیروهای دولتی‌ است و پلیس فدرال عراق، به عنوان یکی از سه نیروی اصلی حاضر در عملیات توانست شهر حمام العلیل در جنوب شهر را به کنترل خود دربیاورند و تا چهار کیلومتری شهر موصل پیش‌برود.

فرمانده پلیس فدرال عراق در گفت‌وگو با اسکای نیوز عربی گفت: نیروهای عراقی روز شنبه در دو منطقه جنوب و شرق موصل موفق به پیشروی و طرد داعش شده و در محور جنوبی خود را به چهار کیلومتری مرکز موصل رساندند.

نیروهای امنیی عراق اعلام کرده‌اند که کنترل شهر حمام العلیل واقع در 15 کیلومتری جنوب موصل را که آخرین پایگاه بزرگ داعش در جنوب این شهر محسوب می‌شود، به دست گرفته‌اند اما توضیح ندادند که آیا داعشی‌ها به طور کامل از این منطقه طرد شده‌اند یا خیر.

کنترل بر حمام العیل از دو منظر برای ارتش عراق مهم است؛ اول اینکه نیروهای عراقی و مشخصا نیروهای پلیس فدرال از محور جنوبی به دروازه‌های موصل می‌رساند که محورهای عملیاتی را به سه محور اصلی شمالی، شرقی و جنوبی افزایش می‌دهد و نیروهای بیشتری با عناصر داعش درگیر خواهند شد و از طرف دیگر فرودگاه شهر موصل در اختیار نیروهای عراقی قرار می‌گیرد که کنترل بر آن تا حدود زیادی می‌تواند به عراقی‌ها در نقل‌و انتقالات نظامی کمک کند.

فرمانده پلیس فدرال عراق با اشاره به بازپس گیری 11 روستای اصلی در منطقه حمام العلیل، آخرین خطوط دفاعی داعش در جنوب موصل اعلام کرد نیروهای عراقی به فرودگاه شهر نزدیک شده و در حال حاضر در چهار کیلومتری جنوب موصل هستند.

او از کشته شدن 35 داعشی و انهدام بیش از 17 خوردوی بمب گذاری شده و خنثی سازی ده‌ها مین و در مجموع پاکسازی حدود 200 کیلومتر مربع در اطراف منطقه حمام العلیل خبر داد.

درگیری‌ها در داخل شهر موصل اما بسیار کند پیش می‌رود. یک فرمانده نظامی عراق که خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگوبا روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط درباره عقب‌نشینی‌های اخیر در شهر می‌گوید: نیروهای دولتی پس از عقب نشینی موقت از برخی مناطق آزاد شده که محله الکرامه مهمترین آنهاست، عملیات خود را در ساحل شرقی موصل ادامه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه "در مواقع بسیاری عقب نشینی تاکتیکی در درگیری‌ها نیاز می‌شود" گفت: این عقب نشینی با هدف جلوگیری از افزایش تلفات نیروها انجام شد و ما تاکید بسیاری بر حفظ نیروی انسانی خود داریم به ویژه که داعش با دستورات ابوبکر بغدادی، رهبر خود قصد داشت این عملیات را به زعم خود با حملات انتحاری به شکست بکشاند در حالی که هدف ما آزادسازی خاک کشور است و آنچه برای ما اهمیت دارد، حفظ جان نیروهایمان است.

او می‌افزاید: داعش در طول شب با ارسال نیروهای انتحاری خود از طریق کانال‌هایی که حفر کرده، به ما ضربه می‌زند، ما با توقف تاکتیکی عملیات در برخی محله‌ها، برای مقابله با این حملات برنامه ریزی کردیم.

این فرمانده میدانی ارتش عراق گفت، محله‌های الکرامه، الشقق و الخضراء از جمله مناطقی بودند که نیروهای عراقی از آنها عقب نشینی کردند. او ادامه می‌دهد: روند عملیات‌ به سه شیوه در موصل جاری است: اول عملیات برای آزادسازی مناطق بیشتر در محله‌های القدس، اسماح و الانتصار؛ دوم نبردهای تعقیب و گریز در منطقه الشقق و محله‌های الزهور و الکرامه و سوم درگیری‌ها پراکنده در محله‌های کرکوکلی و عدن.

در همین حال نیروهای عراقی توانستند در اطراف موصل حمله داعش به شهر شرقاط را که مدتی است از کنترل داعش خارج شده، ناکام بگذارند. علی الدودح، فرماندار شهر شرقاط، در گفت‌وگو با شبکه ماهواره‌ای سوریه نیوز عراق با اشاره به ورود تجهیزات نظامی جدید به این شهر جهت تامین امنیت در مناطق درگیر با داعش تاکید کرد: نیروهای امنیتی مشترک عراق در راستای ممانعت از بروز هرگونه خلل امنیتی از محور غربی شرقاط، به حالت آماده باش کامل درآمده‌اند.

الدودح اظهار داشت: احمد الجبوری، استاندار صلاح الدین و جمعه عناد، فرمانده عملیات صلاح الدین با بازدید از شهر شرقاط در جریان اوضاع امنیتی آن پس از نفوذ روز جمعه داعش به شهر قرار گرفتند. تمامی داعشی‌هایی که از ساحل غربی دجله به شهر حمله کرده بوند، کشته شدند.

او می‌گوید، شرایط امنیتی در حال حاضر در شرقاط پایدار است و نیروهای امنیتی موفق شدند دو تک تیرانداز داعشی را که در یکی از محله‌های شرقاط مخفی شده بودند، از پای درآورند.

ارتش عراق روز جمعه گذشته از دفع حمله بزرگ داعش به شرقاط و کشته شدن 15 تن از آنها و "فرار مابقی" خبر داده بود.

در این میان برخی منابع میدانی در ارتش عراق گفته‌اند که تیپ کرکوک وابسته به یگان مبارزه با تروریسم ارتش عراق از سوی داعشی‌ها مورد حمله قرار گرفته و در حال حاضر در بخش شرقی موصل وارد جنگ خیابانی شدیدی با داعش شده است.

در بعد انسانی نیز روزبه‌روز بر تعداد آوارگانی که از جنگ گریخته‌اند افزوده می‌شود. اقلیم کردستان عراق که به دلیل نزدیکی به شهر موصل میزبان هزاران آواره این شهر شده، اعلام کرده برای پاسخ به نیاز آوارگان درحال احداث دو اردوگاه دیگر در منطقه خاز است و از جامعه جهانی برای این امر درخواست کمک کرده‌است. مسئولان سازمان ملل نیز می‌گویند که تعداد آوارگان در اردوگاه برپا شده در سوریه نیز به شدت درحال افزایش است. به تازگی نیز بیش از 400 خانواده که داعش از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کرد، از مناطق جنوبی موصل به این اردوگاه‌ها منتقل شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۸-۱۶ ۱۸:۵۵

پیشروی و عقب‌نشینی خودش تاکتیک خوبیه. باعث جابجایی و باز شدن اونها شناسایی و....میشه. البته نقشه و جاگیری و پروازهای به موقع پهپادها خیلی مهمه. همینطور حمله به موقع برای زدن ضربه محکم و دوباره عقب‌نشینی. البته در هنگام عقب‌نشینی میتونید دوربینهای فرستنده کار بزارید. موبایل دوربین دار ..