به گزارش ایسنا به نقل از لایو ساینس، محققان در این پژوهش از پچهایی(تکه) از جنس سلولهای بنیادی برای ترمیم مشکلات نارسایی قلبی در خوکچههای هندی استفاده کردند.
این نتایج روزی میتواند به محققان اجازه دهد تا این پچهای عضله قلب را مهندسی کرده و به بیمارانی که مشکل نارسایی قلبی دارند کمک کنند.
نارسایی قلبی معمولا توسط یک حمله قلبی ایجاد شده و در حال حاضر و طی گزارش بدست آمده از انجمن قلب آمریکا، بیش از 5 میلیون نفر در ایالات متحده را درگیر کرده است.
به گفته این پژوهشگران، با این حال قبل از انجام این پیوند بر روی انسانها تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
آسیب قلبی که با نارسایی قلبی همراه است اغلب منجر به از دست دادن بافت عضله قلب شده که به گفته محققان یک امر غیر قابل برگشت است، چرا که عضلات قلب توانایی بازسازی خود را ندارند.
بنابراین دانشمندان از سلولهای بنیادی انسان برای ترمیم این آسیبهای قلبی استفاده کردند اما برخی تحقیقات نشان داده است که این سلولها اغلب پس از پیوند در بدن انسان دیگر زنده نمیمانند.
در این پژوهش جدید محققان از ترکیب دو نوع سلول که از سلولهای بنیادی انسان ساخته شدهاند استفاده کردند. این سلولها سلولهای عضلانی قلب و سلولهایی به نام سلولهای اندوتلیال هستند.
آنها با استفاده از این دو سلول بافت عضله قلب را طراحی کردند.
این محققان سپس بافتها را به قلب چهار خوکچه هندی بخیه کردند. آنها همچنین پیش از شروع پیوند، به صورت مصنوعی جراحاتی را بر روی قلبهای این حیوانات وارد کردند.
دلیل استفاده از خوکچههای هندی برای انجام این پژوهش این بود که قلب این حیوانات دارای خصوصیات مشترکی با قلب انسان است.
محققان دریافتند که بیش از 28 روز پس از پیوند این بافتها نه تنها جراحات وارد شده به قلب این حیوانات ترمیم شد بلکه عضلات جدیدی نیز تشکیل شد.
با پیوند این بافتها قلب خوکها مجددا عملکرد طبیعی خود را بازیافته و توانایی پمپاژ کردن خون در حدود 31 درصد در قلب آنها نسبت به دوران پیش از پیوند بهبود یافت.
در کنار این خوکها محققان گروه دیگری از خوکهای کنترل شده را دچار آسیبهای تصنعی کردند اما این بار به جای استفاده از این بافتهای جدید از بافتهایی استفاده کردند که دارای هیچگونه سلولی نبود.
نتیجه این کار این شد که هیچگونه بهبودی در قلب خوکها و همچنین عملکرد پمپاژ خون قلب آنها مشاهده نشد.
این یافته نشان میدهد که این پیوند عضلات سه بعدی قلب میتواند به ترمیم قلبهایی که دچار نارسایی قلبی هستند(حداقل در مدل های حیوانی) کمک کند.
انتهای پیام
نظرات