به گزارش ایسنا، قطعنامه اخیر و نهایی یونسکو درباره مسجد الاقصی که دیگر قابل نقض و اعتراض نیست، در کمیته میراث جهانی این سازمان متشکل از 21 کشور با رای موافق 10 کشور و 2 رای مخالف و 8 رای ممتنع به تصویب رسید. همچنین نماینده یک کشور در جلسه رای گیری حضور نداشت.
در این قطعنامه از نام اسلامی مسجد الاقصی و حرم شریف استفاده شده است و از رژیم صهیونیستی خواسته است به اقدامات و تجاوزات خود و شهرک نشینان علیه این مکان مقدس پایان دهد.
12 بند اصلی این قطعنامه به شرح زیر است:
1- بر عدم مشروعیت هر گونه تغییرات ایجاد شده توسط "اسرائیل" در بخش قدیمی قدس و اطراف آن بر اساس اسناد بین المللی مانند کنوانسیون های ژنو و لاهه و قطعنامه های یونسکو و سازمان ملل تاکید می شود.
2- مفاد این قطعنامه هیچ تاثیری بر وضعیت حقوقی قدس به عنوان یک شهر تحت اشغال بر اساس قطعنامه های سازمان ملل و شورای امنیت نمی گذارد.
3- تمامی حفاری های غیر قانونی شهرک نشینان اسرائیلی که دخالت آشکار در آثار باستانی قدس به شمار می رود، شدیدا محکوم می شود و "اسرائیل" باید فورا آنها را متوقف کند.
4- ورود بی وقفه یهودیان تندرو و نظامیان اسرائیلی به "مسجد الاقصی / حرم شریف" شدیدا محکوم می شود و "اسرائیل" باید مانع اقدامات توهین آمیز و هتک حرمت "مسجد الاقصی / حرم شریف" شود. تخریب مکرر دروازه ها و پنجره های مسجد جامع قِبَلی و خشت های تاریخی مسجد مقدس قبة الصخره از جمله این اقدامات است.
5- از "اسرائیل" خواسته می شود که اجرای پروژه های عمرانی اردن در "مسجد الاقصی / حرم شریف" را تسهیل کند و مداخله جویی ها در ساختمان باب الرحمه را متوقف کند.
6- "اسرائیل" با حضور بی قید و شرط کمیته کارشناسان سازمان اوقاف اردن در قدس برای حفاظت از بخش قدیمی آن و بخش های داخلی و خارجی دیوارهای تاریخی آن موافقت کند.
7- احداث خط قطار سریع السیر که از مجاورت دیوارهای بخش قدیمی قدس عبور می کند، شدیدا محکومیت می شود و اسرائیل باید آن را برچیند.
8- تمامی پروژه های یهودی سازی مانند "بیت هلیبا"، "بیت اشتراوس" و پله برقی ها و تله کابین شدیدا محکوم است و "اسرائیل" این پروژه ها را متوقف کند.
9- از "اسرائیل" خواسته می شود آثار غارت شده را بازگرداند و اسناد آشکار آثار تخریب شده را به سازمان میراث جهانی یونسکو ارائه دهد.
10- "اسرائیل" امکان طراحی پروژه مرمت و بازسازی مجدد جاده باب المغاربه را فراهم کند.
11ـ تداوم ممانعت "اسرائیل" از حضور هیات بازرسی و کارشناسی یونسکو در شهر قدس و دسترسی آنها به دیوارهای بخش قدیمی قدس شدیدا محکوم است.
12- ابقای نام "بخش قدیمی قدس و دیوارهای آن" در فهرست میراث جهانی در معرض تهدید به عنوان اثری که در سال 1981 توسط اردن در این فهرست ثبت شده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این قطعنامه یک هفته پس از صدور قطعنامه مشابه شورای اجرایی یونسکو در تاریخ های 13 و 18 اکتبر صادر شد که بر عدم وجود هر گونه ارتباط میان یهودیت و مسجد الاقصی تاکید داشت. قطعنامه جدید هم مانند قطعنامه قبلی از اسم "مسجد الاقصی / حرم شریف" برای این مکان مقدس استفاده کرده است و از اسم ساختگی "جبل الهیکل" استفاده نکرده است که این مساله باعث خشم و ناراحتی رژیم صهیونیستی شده است.
انتهای پیام
نظرات