به گزارش ایسنا، وطنی در مراسم افتتاحیه ششمین کنگره بینالمللی نانو که امروز چهارشنبه پنجم آبان در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، گفت: سال گذشته هزار و 610 شرکت دانشبنیان در کشور به ثبت رسید.
وی افزود: تعداد این شرکتها تا اول آبان ماه امسال به 2744 شرکت افزایش یافت.
وطنی به میزان فروش محصولات دانشبنیان کشور اشاره کرد و افزود: در سال 93 حدود پنج هزار میلیارد تومان محصولات دانشبنیان توسط این شرکتها فروخته شد که این میزان در سال 94 به 20 هزار میلیارد تومان رسید.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان زمینه اشتغال 44 هزار نفر را که عمده آنها از دانش آموختگان دانشگاهی هستند، فراهم کرده است، گفت: سال گذشته فقط یک شرکت دانشبنیان در حوزه آی تی 1800 میلیارد تومان فروش داشت.
وطنی به سند چشمانداز کشور در حوزه محصولات دانشبنیان اشاره کرد و گفت: در افق 1404 باید 50 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور از فروش محصولات دانشبنیان تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: این رقم معادل 600 میلیارد دلار خواهد بود، اما سال گذشته فقط هفت میلیارد دلار محصولات دانشبنیان فروختیم.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به تسهیلات قانونی برای شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان تا 15 سال از پرداخت مالیات معاف هستند و به این ترتیب فرصت خوبی را در اختیار دانش آموختگانی که قصد ورود به این عرصه دارند، میگذاریم.
وطنی با بیان اینکه وجود چهار میلیون و 800 هزار دانشجو در کشور نباید به عنوان تهدید تلقی شود، گفت: ما پنجمین کشور آموزش دهنده مهندس در جهان هستیم و هم اندازه کشور آمریکا مهندس آموزش دادهایم.
وی ادامه داد: کشور ما حدود 700 میلیارد بشکه ذخیره نفت در جا دارد؛ اگر فقط یک درصد ضریب بازیافت نفت را افزایش دهیم، هفت میلیارد بشکه نفت صرفهجویی کردهایم؛ در حالی که در بیش از یک قرن گذشته که به صنعت نفت وارد شدهایم، در این کار ناموفق بودهایم.
وطنی به پتانسیل ایران در بخش گیاهان دارویی اشاره و اعلام کرد: بیش از دوهزار گونه گیاهی در کشور وجود دارد و ایران از این نظر بیشترین درصد را در دنیا دارد.
وی با بیان اینکه 95 درصد از زعفران دنیا در ایران تولید میشود، تصریح کرد: متاسفانه از بازار هشت میلیارد و 500 میلیون دلاری زعفران فقط 450 میلیون دلار سهم ایران است.
وطنی در بخش دیگری از سخنان خود به برجام و نقش آن در توسعه علمی کشور اشاره کرد وگفت: بیش از 160 هیات خارجی پس از برجام به کشور ما آمدند و قراردادهایی در حوزههای مختلف با ما امضا کردند که البته همه آنها با پیوست فناوری و معطوف به انتقال تکنولوژی است.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها باید به آموزش اشتغال دانشجویان نیز توجه کنند و آنها را به حال خود رها نکنند؛ از همین رو باید به استارتاپ ویکندها توجه بیشتری شود.
انتهای پیام
نظرات