به گزارش ایسنا، محمود واعظی در پاسخ به سوالی دراین باره اظهار کرد: اعتماد مردم به سیستم الکترونیکی کشور جای تشکر دارد، چرا که در این سرشماری ما توانستیم حدود ۴۵ درصد مشارکت در ثبت نام اینترنتی داشته باشیم که این رقم در دنیا بیسابقه بوده و پیش از این تنها سال گذشته در کشور ژاپن چنین سرشماری با مشارکت ۳۷ درصدی رخ داده است.
وی همچنین از بهرهگیری از شبکه ملی اطلاعات در اجرای این طرح یاد کرد و گفت: با توجه به بهرهگیری از این شبکه هیچ مشکلی در فرآیند سرشماری اینترنتی ایجاد نشد، چرا که این شبکه از نظر امنیت شرایط بسیار خوبی داشته و در سرعت و کیفیت دسترسی نیز حتی در زمان پیک ثبتنام با هیچ مشکلی مواجه نبود.
وزیر ارتباطات در ارتباط با حجم اینترنتی که در نهایت به افرادی که در سرشماری اینترنتی شرکت کردهاند واگذار خواهد شد نیز توضیح داد: در ابتدا قرار بود به ازای هر فرد ثبت نام کننده یک گیگا بایت اینترنت رایگان داده شود، اما بعدها به پیشنهاد رئیس مرکز آمار و موافقت ما این حجم به دو گیگابایت افزایش یافته که این ظرفیت در اختیار افرادی که ثبت نام اینترنتی داشتهاند قرار خواهد گرفت.
واعظی در توضیح چگونگی این مطلب، اظهار کرد: افرادی که از طریق اپراتورهای موبایل ثبت نام کردهاند این روند بسیار ساده خواهد بود، اما افرادی که از اپراتورهای اینترنت ثابت استفاده کردهاند براساس نحوهای که هر شرکت در نظر گرفته میتوانند از این حجم استفاده کنند.
هیچ اقدامی بدون پیوست امنیتی صورت نمیگیرد
وزیر ارتباطات در ارتباط با بحث پیوستهای فرهنگی و ابراز نگرانیهایی که گاه جهت عدم رعایت مسائل امنیتی و فرهنگی مطرح میشود، ادامه داد: ممکن است برخی اطلاعات کافی در این حوزه نداشته باشند، اما باید متذکر شد که هیچ اقدامی بدون پیوست امنیتی صورت نمیگیرد. البته در کشورهای دیگر هم وضعیت به همین شکل است و در تمام دنیا هویت کاربران اینترنت مشخص است.
وی همچنین عنوان کرد: در خصوص پیوست فرهنگی نیز با همکاری شورای عالی فضای مجازی پیوستی تهیه شده که تصویب آن در شورای عالی فضای مجازی در دستور کار قرار دارد و به محض تصویب اجرای آن پیگیری خواهد شد.
واعظی ادامه داد: در حال حاضر نیز طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوعات فرهنگی مورد توجه قرار میگیرد و در کل علاقهمندیم افراد از فضای مجازی پاک بهره بگیرند.
طراحی بیش از ۱۰۰ هزار نرمافزار بومی
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص اشتغالزایی صورت گرفته در حوزه ICT، اظهار کرد: ما بهطور مستقیم مسوول اشتغالزایی کشور نیستیم، اما با توجه به اینکه دولت همواره دغدغههای جدی در این حوزه داشته و با توجه به اینکه در حوزه ICT میتوان با سرمایه کمتر به ایجاد اشتغال پرداخت از دو سال قبل با افزایش پهنای باند و ورود به نسلهای دوم و سوم ارتباطی شرایطی ایجاد شده که تا سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار شغل ایجاد شد.
وی همچنین عنوان کرد: اکنون نهضت نرمافزارنویسی رشد خوبی کرده و حدود ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار اپلیکیشن بومی داریم.
ورود هر سه اپراتور به عرصه بانکداری موبایلی
واعظی در پاسخ به سوالی که درباره تفاهم اپراتورها با بانک مرکزی مطرح شده بود، گفت: اینگونه نبوده که تنها یک اپراتور برای ارائه این خدمات در نظر گرفته شود، چرا که دولت زمانی که بستری را فراهم میکند هر سه اپراتور را مدنظر دارد. اکنون نیز مذاکرات با بانک مرکزی به خوبی پیش رفته و با حمایتهای صورت گرفته اکنون اپراتورها در حال امضای موافقتنامههایی با بخش خدمات انفورماتیک هستند تا بدین ترتیب هر سه اپراتور بتوانند در این عرصه به ارائه خدمات بپردازند.
انتهای پیام
نظرات