• یکشنبه / ۲ آبان ۱۳۹۵ / ۰۸:۵۴
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 95080200847
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

رییس ستاد توسعه فناوری صنایع دانش بنیان دریایی:

نگاه‌های سلیقه‌ای مانع رشد گردشگری دریایی کشور است‌

نگاه‌های سلیقه‌ای مانع رشد گردشگری دریایی کشور است‌

ایسنا/هرمزگان ‌رییس ستاد توسعه فناوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن تاکید بر جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در عرصه گردشگری دریایی این عرصه را نیازمند انسجام سازمان‌ها و دور‌شدن از نگاه‌های سلیقه‌ای این بخش دانست.

‌محمدسعید سیف عملکرد سلیقه‌ای ارگان‌های ارائه دهنده مجوز را از عمده مشکلات حوزه گردشگری دریایی دانست و در این باره به خبرنگار ایسنا، ‌گفت: مشکلات و مسائل این حوزه بسیار متنوع است، چرا که از نیروی انتظامی گرفته تا اماکن، سازمان بنادر و دریانوردی و سایر بخش‌ها به نوعی در ارائه مجوز به آن دخیل هستند.

وی افزود: در بخش گردشگری دریایی ارگان‌های مختلفی باید اظهار نظر کنند، اما مشکل اینجاست که اساسا ملاک و شرایط این بخش‌ها چندان شفاف نیست، به همین خاطر دقیقا مشخص نیست که سرمایه گذاری در این بخش‌ها دقیقا باید چه مشخصاتی داشته باشد.

رییس ستاد توسعه فناوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: وقتی سرمایه گذار طرحی را ارائه می‌کند تنها به او گفته می‌شود که در دست بررسی است، در حالی‌که عموما نگاه‌ها سلیقه‌ای است و ملاک ها هر روز تغییر می‌کند، لذا این مسائل مانع اصلی این بخش هستند.

سیف هماهنگی ارگان‌ها و نهادها را یک الزام دانست و گفت: برای رشد و توسعه نیاز است که نمایندگان سازمان ها بتوانند به یک شفافیت و هماهنگی دست پیدا کنند و با دید مانع تراشی به مساله نگاه نکنند، زیرا در این صورت هیچ سرمایه گذاری حاضر به ریسک نخواهد بود، لذا اگر دولت علاقمند به توسعه اشتغال و کار است، باید این نوع مسائل را نیز به جز بخش حمایت مالی اصلاح کند.

وی کیش را نمونه موفق‌تری در حوزه گردشگری دریایی عنوان کرد و گفت: کیش و مناطق آزاد به خاطر وحدت مدیریت وتصمیم‌گیری‌ها، عملکرد بهتری در این عرصه داشته‌اند، زیرا کارها با سرعت و انسجام بیشتری پیش می‌رود، به همین خاطر ‌معتقدم که کارهایی که در حوزه گردشگری داخل مناطقی چون کیش انجام شده، به راحتی در بندرعباس ممکن نیست، زیرا در آنجا تنوع سازمان‌ها خود یک مشکل است.

رییس ستاد توسعه فناوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، قرار گرفتن واحدهای گردشگری دریایی زیر نظر یک واحد مشخص را ضروری دانست و گفت: اینکه سازما‌ها در قسمت گردشگری دریایی زیر نظر یک بخش واحد قرار گیرند و تمرکز ایجاد شود، باعث تسهیل کار می‌شود.

وی با تاکید بر پتانسیل بخش کیش در گردشگری دریایی گفت: به نظر می‌رسد که پتانسیل استفاده شده در مناطق آزاد و کیش بیشتر است، چرا که اساسا هماهنگی بیشتر می‌تواند کارایی این بخش را افزایش دهد.

رییس ستاد توسعه فناوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نمایش امکانات موجود در بخش گردشگری را یک نیاز خواند و گفت: جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی با استفاده از پتانسیل نمایشگاه و همایش‌ها امکانپذیر است، ‌زیرا عده زیادی از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اساسا از ظرفیتهای این بخش مطلع نیستند، لذا برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش‌های بین المللی می‌تواند بسیار موثر باشد.

سیف با اشاره به ضروری دانستن فراهم کردن بسته‌های حمایتی ‌جهت جذب سرمایه گذار گفت: حضور سرمایه گذاران در منطقه یک بحث است، اما اینکه ما تا چه حد بتوانیم بسته‌هایی فراهم کنیم که موجب استقبال آنان شود، متفاوت است، لذا باید منطقه آزاد در وهله نخست و کشور در وهله دوم این جذابیت را فراهم کنند.

وی رتبه بخش دریایی ایران را بالا دانست و اظهار کرد: ایران رتبه نهم علمی را دنیا دارد، ضمن اینکه ما نیروی انسانی بسیار خوب و شرایط علمی مناسبی را داریم، لذا قطعا در صورت رفع مشکلات مدیریتی و صد البته موانع می‌توانیم موفق‌تر باشیم.

رییس ستاد توسعه فناوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فضای آموزش را در بخش دریانوردی مناسب دانست و عنوان کرد: از بعد علمی و فناوری شرکت‌های ایرانی توانایی‌های زیادی دارند، ضمن اینکه پیشنهادات خوبی نیز برای اجرا در این بخش داریم، اما این طرح‌ها به تنهایی مثمر ثمر نیست، چرا که موفقیت چنین عرص‌هایی نیاز به بازاریابی و مشتری نیز دارد.

سیف ادامه داد: در واقع اقدامات این‌چنینی یک سلسله تعامل را بین ادارات مختلف می‌طلبد تا ریسک سرمایه گذاری کاهش یابد، لذا یک انسجام مدیریتی نیاز است.

وی از انجام طرح رستوران مغروق و زیردریایی تفریحی در کیش خبر داد و گفت: طرح‌هایی چون رستوران مغروق برای کیش، در حال ساخت است. این رستوران که داخل خرمشهر ساخته می‌شود، چند طبقه است که یک طبقه آن در زیر آب قرار دارد. اقدامات این رستوران انجام شده و در دست تکمیل است، اما در بخش زیردریایی تفریحی که آن هم متعلق به کیش است، طرح آن مصوب شده و به زودی ساخت آن آغاز می‌شود.



انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha