به گزارش ایسنا، ایرج کارخایی در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان از برنامهریزی این استان برای تدوین یک طرح جامع در حوزه پدافند غیرعامل خبر داد و اظهار کرد: ایران اسلامی در سالیان اخیر با تشکیل سازمان پدافند غیرعامل و قرارگاه تهدیدات سایبری و هوشمندی مسئولان و دستگاهها، توانسته همه تهدیدات دشمن را خنثی کند.
وی از ایجاد زیرساختهای لازم برای رویارویی با خطرات احتمالی در همه بخشها خبر داد و افزود: با تشکیل شورای پدافند غیرعامل در استانها و شهرستانها که همه دستگاههای مهم امنیتی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و خدماترسان در آن عضویت دارند، تهدیدات مختلف در سطح استان شناسایی و برای مقابله با آنها ارائه راهکار شده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان سمنان از برنامهریزی برای تشکیل کمیتههای پدافند غیرعامل در دستگاههای اجرایی خبر داد و تصریح کرد: دستگاههای اجرایی استان در این بخش همراهی خوبی با شورای پدافند غیرعامل داشته و با تعیین رابطین پدافند غیرعامل بستر خوبی برای تعامل و ارتباط گستردهتر با شورای پدافند و دفع و خنثیسازی تهدیدات احتمالی از مراکز حساس اداری استان فراهم کردند.
وی به اتصال اکثر دستگاههای اجرایی این استان به برق اضطراری اشاره و اظهار کرد: در همین راستا در این مدت بیش از 80 دستگاه اجرایی و سازمان خدماترسان استان به برق اضطراری متصل شدند و مابقی دستگاهها و مراکز مهم نیز قرار است در یک بازه زمانی کوتاه زمینه اتصال به این مهم را در دستگاه خود فراهم کنند.
کارخایی از توسعه و ارتقاء کمی و کیفی دورههای آموزشی پدافند غیرعامل در این استان در سالجاری خبر داد و خاطرنشان کرد: در همین راستا بیش از 25 مربی و مدرس پدافند غیرعامل تربیت و شناسایی شده تا در دورههای آتی از ظرفیت آنها در راستای فرهنگسازی در خصوص پدافند غیرعامل بهره گرفته شود.
وی از تهیه بانک اطلاعاتی دستگاهها و مراکز و زیرساختهای مهم و حساس در این استان خبر داد و گفت: فعالسازی 12 کارگروه تخصصی، برپایی 10 دوره آموزشی و مانور و رزمایش، ایجاد برق اضطراری در بسیاری از مراکز مهم و از جمله دستگاههای خدمترسانی نظیر بیمارستانها و مراکز درمانی، برگزاری همایشهای مختلف در دستگاههای اجرایی استان و شهرستانها، فرهنگسازی در خصوص الزامات پدافند غیرعامل و گفتمانسازی و طرح آن در سطح جامعه و...از مهمترین اقدامات این اداره کل در سالجاری بوده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان سمنان با اشاره به نامگذاری 2 تا 8 آبانماه بهعنوان هفته پدافند غیرعامل از برنامهریزی برای برگزاری بیش از 40 عنوان برنامه در این هفته خبر داد و اضافه کرد: برگزاری دورههای آموزشی آشنایی با تهدیدات در دستگاههای مختلف، برپایی مانورهایی با محوریت پدافندغیرعامل و تهدیدات مختلف این بخش، برگزاری شورای پدافند غیرعامل با حضور استاندار ، برگزاری یک همایش ملی باحضور معاون سایبری سازمان پدافند غیرعامل کشور، برپایی صبحگاه مشترک دانشآموزی، برگزاری سمینار آموزشی پدافند غیرعامل، دوره آموزشی تهدیدات سایبری، مانور قطعی آب در خط انتقال آب گرمسار و آرادان، مانور پدافند غیرعامل در دامغان، آشنایی با تهدیدات سایبری در سطح دانشآموزی با همکاری آموزش و پرورش، برگزاری دورههای آموزشی دانشجویی، دیدار اعضای شورای پدافند با نماینده ولیفقیه در استان، سخنرانی استاندار و فرمانداران استان پیش از خطبههای نمازجمعه در شهرستانهای هشتگانه استان، برگزاری کارگاه آموزشی صنعت آب در دو بخش شهری و روستایی در شهرستان میامی، رزمایش سایبری دانشآموزان در روز پدافندغیرعامل، بازدید از مراکز حساس و حیاتی و...از مهمترین برنامههای هفته پدافند غیرعامل در استان سمنان است.
وی از برگزاری سمینار آموزشی نفوذ در هفته پدافند غیرعامل خبر داد و افزود: این سمینار به همت شرکت برق استان و با همکاری اداره کل پدافند غیرعامل استان در سمنان برگزار میشود.
کارخایی از پیگری اداره کل پدافند غیرعامل استان در خصوص تهیه و تدوین طرح جامع پدافند غیرعامل استان خبر داد و بیان کرد: با تهیه و تدوین این طرح جامع، وضعیت روشنی از نظر پدافندی و نوع تهدیدات احتمالی به دست آمده و علاوه بر تجزیه و تحلیل کارشناسانه این تهدیدات، راهکارهای عملی مقابله با آنها نیز از منظری کاربردی ارائه خواهد شد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان سمنان با برشمردن برخی از مهمترین تهدیدات این حوزه در استان یادآوری کرد: تهدیدات زیستی، محصولات کشاورزی، دام و طیور و از همه مهمتر تهدیدات سایبری و فضای مجازی از مهمترین تهدیداتی است که باید برای مقابله با آن برنامهریزی شود.
وی با بیان اینکه تاکنون دستگاههای مسئول با اقدامات خود مانع از هر آسیب به کشور شدند گفت: تهدیدات دشمن همواره وجود داشته و دارد لذا مهم آمادگی ما برای مقابله با آنها است که خوشبختانه بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری و فرمان تشکیل سازمان پدافند غیرعامل، همه این تهدیدات بهموقع و قبل از وارد کردن زیان به کشور خنثی شدند.
این مقام مسئول از سرمایهگذاری بسیاری از کشورها در این بخش خبر داد و افزود: امروز شکل تهدیدات و دشمنیها تا حدودی در دنیا تغییر پیدا کرده و لذا با تکنولوژیهای بهوجود آمده گاه از طریق بدافزارها و فضای سایبری امکان آسیبرسانی به کشور از طریق کشورهای مختلف وجود دارد.
وی، تشکیل ارتش سایبری در برخی کشورها را در همین راستا ارزیابی کرد و افزود: بسیاری از کشورهای دنیا و حتی برخی همسایگان و کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر عربستان اعتبارات زیادی برای این بخش گذاشتند. البته خوشبختانه با هوشمندی مقام معظم رهبری این روند از سالها پیش در کشور ما آغاز شده و لذا امروز ایران اسلامی از تجربیات ارزشمندی در این حوزه برخوردار است.
انتهای پیام
نظرات