• چهارشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۵ / ۰۰:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 95072716476
  • خبرنگار : 71526

نقش مهم انرژی هسته‌ای در مبارزه با تغییرات آب و هوایی

نقش مهم انرژی هسته‌ای در مبارزه با تغییرات آب و هوایی

هم اکنون کشورهای جهان باید بیش از هر زمان دیگری ارتباط خود را با یکدیگر در حوزه همکاری برای توسعه انرژی هسته‌ای به عنوان یک منبع قابل اطمینان و بدون آلاینده‌های کربنی در راستای محدود کردن گرمایشی زمین ارتقا دهند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری ورلد نوکلیر نیوز، رهبران جهان باید به سرعت در راستای پاسخ به نیاز توسعه انرژی هسته‌ای در جهت جلوگیری از افزایش گرمای زمین با یکدیگر همکاری‌های خود را افزایش دهند.

هم اکنون جهان باید گام‌هایی سریع را در جهت کاهش گازهای گلخانه‌ای از طریق استفاده از همه منابع انرژی بدون کربن مثل انرژی هسته‌ای بردارند تا ضمن دستیابی به اهداف توسعه پایدار، گرمایش زمین را محدود کنند. در این زمینه انرژی هسته‌ای یک منبع انرژی قابل دسترس بدون تولید آلاینده‌های کربنی است که امتحان خود را در طول چند دهه اخیر پس داده است.

برای اطمینان از دستیابی به اهداف توسعه پایدار و برای محدود کردن گرمایش زمین سهم انرژی هسته‌ای در تولید انرژی جهان باید از 11 درصد کنونی به 25 درصد تا سال 2050 افزایش یابد.

بخش‌های قابل توجهی از کربن‌های CO2 تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی برای مدت زمان زیادی در اتمسفر باقی می‌ماند. این آلاینده‌ها پس از تولید میان اتمسفر، زمین و اقیانوس جابه‌جا می‌شوند. بخشی از این CO2 در آب‌های اقیانوس حل می‌شوند که باعث اسیدی‌تر شدن آن می‌شود.

بر اساس تخمین‌ها، تقریبا نیمی از کربن تولید شده برای حدود یک قرن در اتمسفر باقی می‌ماند. هم‌چنین حدود 20 درصد از کربن‌های تولید شده برای چند هزار سال در اتمسفر باقی خواهند ماند؛ بنابراین ما باید هم اکنون کاهش آلاینده‌های کربنی را آغاز کنیم.

اگرچه مبارزه با تغییرات آب و هوایی نباید توسعه کشورها را به مخاطره بیندازد، امروز حدود 1.2 میلیارد نفر از جمعیت جهان که این رقم مساوی با جمعیت هند یا قاره آفریقاست، دسترسی به برق و منافع آن را ندارند. افزایش برق‌رسانی به این مردم برای خروج از فقر و ارتقای سطح زندگی کمک خواهد کرد.

انتظار می‌رود تولید برق بدون آلاینده‌های کربنی نقش مهمی را در کاهش کربن تولید شده در بخش‌های مختلف ایفا کند.

تاریخ به ما می‌گوید که تغییر منبع تولید انرژی چند دهه طول خواهد کشید. هم‌چنین پیشرفت در افزایش کارآمدی انرژی هر چقدر هم زیاد باشد نمی‌تواند پاسخگوی نیاز در حال افزایش به برق در جهان باشد.

این گزارش در ادامه تاکید می‌کند: ما نیاز داریم تا در حال حاضر از منابع انرژی که در اختیار داریم نهایت استفاده را انجام داده و هم‌زمان به تلاش برای ایجاد فن‌آوری‌های پیشرفته تا سال 2050 ادامه دهیم.

در میان منابع تولید انرژی بدون آلاینده‌های کربنی، انرژی هسته‌ای را می‌توان در سطح گسترده و صنعتی به کار گرفت. این منبع انرژی ضمن کارآمدی بالا می‌تواند در اکثر مناطق جهان به کار گرفته شود.

هم اکنون 30 کشور جهان دارای 438 راکتور هسته‌ای هستند که این کشورها بیش از دو سوم از جمعیت جهان را در بر می‌گیرند.

انرژی هسته‌ای همواره کارآمدی خود را ثابت کرده است. از سال 1971 تاکنون استفاده از انرژی هسته‌ای از تولید دو سال کربن تولید شده بنابر مقدار کنونی جلوگیری کرده است. در اروپا استفاده از انرژی هسته‌ای سالانه از تولید مقدار کربنی برابر با مقدار تولید شده توسط همه اتومبیل‌های آلمان، فرانسه، انگلیس، اسپانیا و ایتالیا جلوگیری می‌کند.

هم‌اکنون تنها سه کشور هستند که سهم انرژی هسته‌ای در فراهم کردن برق مورد نیاز آن‌ها بالاست. فرانسه سهم قابل توجه 77 درصد از برق خود را از طریق راکتورهای هسته‌ای خود تامین می‌کند. هم‌چنین 40 درصد از نیاز برق دو کشور سوئد و سوییس نیز از طریق انرژی هسته‌ای برطرف می‌شود.

انرژی هسته‌ای هم‌چنین کارآمدی خود را در دستیابی سریع به نتیجه‌های قابل توجه ثابت کرده است.

به عنوان مثال کشورهای فرانسه و سوئد که برق خود را با تولید بسیار کم‌تر آلاینده‌های کربنی فراهم می‌کنند مشخصا با افزایش سهم صنعت هسته‌ای در تولید برق خود به این مهم دست یافته‌اند.

هم‌اکنون آژانس بین‌المللی انرژی IEA در گزارش خود اعلام کرده است که سهم انرژی هسته‌ای در تولید برق جهان باید از 11 درصد به 17 درصد افزایش یابد. اگرچه هدف باید دستیابی به 25 درصد تا سال 2025 باشد تا از سطح بالاتر بوده و یک حاشیه امن را برای ما فراهم کند.

در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی OECD که برخی از اعضای آن کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، هلند، ایتالیا، بلژیک، چک و دانمارک هستند نیروگاه‌های هسته‌ای منبع اولیه تولید برق با آلاینده‌های کربنی پایین هستند. سرمایه‌گذاری در این حوزه در جهت دستیابی به اهداف تعیین شده در حوزه تغییرات آب و هوایی باید ادامه یابد؛ افزایش عمر فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای در صورت امکان فنی و از سرگیری فعالیت راکتورهای خاموش شده می‌تواند ظرفیت قابل توجهی را به انرژی هسته‌ای اضافه کند. این امر باعث جلوگیری از پیشبرد برنامه هسته‌ای و حتی ممکن است برای جبران انرژی که پیش‌تر توسط راکتورهای خاموش شده تولید می‌شد از سوخت‌های فسیلی استفاده شود.

این امر هم‌چنین به کشورها کمک می‌کند تا با کاهش سهم سوخت فسیلی در تولید انرژی مقدار تولید کربن نیز کاهش یابد.

در چین زغال سنگ 70 درصد از برق مورد نیاز را فراهم می‌کند و در هند نیز این میزان تا حدود 80 درصد است.

از میان کشورها هم اکنون چین جاه‌طلبانه‌ترین برنامه هسته‌ای در حال توسعه را به خود اختصاص داده است. این کشور هم اکنون 20 راکتور هسته‌ای را در دست ساخت دارد.

غول‌های اقتصادی نوظهور به نقش انرژی هسته‌ای در توسعه کشورهای پیشرفته پی برده‌اند و هم‌اکنون در حال دنبال کردن این راهکار هستند.

بنابر اعلام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی IAEA، مطالعات متعددی نشان دهنده رابطه مستقیم میان رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری هسته‌ای بوده است.

در نهایت جدا از ایجاد یک صنعت هسته‌ای بومی، انرژی هسته‌ای ضمن این که برق قابل اطمینان، ارزان و پاک را فراهم می‌کند تاثیرات را بر روی اقتصاد کلان کشورها دارد.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۷:۴۹

ولی در ایران دانشجویان و فارغ التحصیلان مهندسی هسته ای بدبخت و بیکارند. یک دانشجوی ارشد مهندسی هسته ای