• سه‌شنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 95072716442
  • خبرنگار : 71134

مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت علوم:

تنها 4 درصد دانشجویان دختر قلیان مصرف می‌کنند

تنها 4 درصد دانشجویان دختر قلیان مصرف می‌کنند

مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت علوم با تکذیب آمار ارائه شده از سوی مدیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات مبنی بر استفاده 30 درصد دانشجویان دختر از قلیان، تاکید کرد: براساس آمارهای بدست آمده از کارنامه سلامت دانشجویان و بررسی وضعیت سلامت 100 هزار دانشجو در سال 95 ، تنها 4 درصد دانشجویان دختر اظهار کرده‌اند که در سال بیش از 10 بار قلیان مصرف می‌کنند.

 دکتر حمید یعقوبی در گفت‌وگو با ایسنا بابیان ابن مطلب اظهار داشت: روز گذشته دکتر مسجدی که مدیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات از چهره‌های دانشگاهی و فعال مبارزه با دخانیات هستند، آماری از میزان مصرف قلیان در بین دانشجویان کشور ارائه کردند که این آمار سندیتی ندارد.

وی با بیان اینکه براساس آمار ارائه شده از سوی مدیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات 30 درصد دانشجویان دختر مصرف‌کننده قلیان هستند؛ به عبارت دیگر از هر سه دانشجوی دختر یک نفر قلیان می‌کشد، تاکید کرد: پس از بررسی‌های انجام شده از سوی اینجانب، مدیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات آمار ارائه شده را بر مبنای یک پایان‌نامه دانشجویی که روی دانشجویان یک دانشگاه تحقیقاتی انجام داده بود، عنوان کرد. در حالی که براساس متدولوژی و علم آمار پس از بررسی جامعه آماری بزرگتری می‌توان نتیجه را به کل جامعه نسبت داد و اگر این تحقیق در یک جامعه آماری کوچک مانند دانشگاه انجام شده باشد نباید نتایج آن را به دانشجویان کل کشور تعمیم داد.

مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت علوم افزود: براساس آمار به دست آمده از طرح غربالگری دانشجویان، تنها 4 درصد دانشجویان (یعنی حدود یک‌هشتم تا یک‌نهم آمار ارائه شده از سوی مدیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات)، در یک سال بیش از 10 بار مبادرت به استعمال قلیان می‌کنند. این آمار به همراه سایر نتایج در قالب کارنامه سلامت دانشجویان در اختیار مدیران ارشد وزارت علوم نیز قرار می‌گیرد.

دکتر یعقوبی با تاکید بر اینکه تسری آمار مصرف سیگار و قلیان در بین دانشجویان یک دانشکده یا دانشگاه به کل جامعه دانشجویی کار شایسته‌ای نیست و جامعه را به خطا می‌اندازد، خاطرنشان کرد: این امر اعتماد جامعه را نسبت به جامعه دانشجویی که در مسیر رشد علمی است و رتبه‌های رشد علمی آن به اعتبار سازمان‌های بین‌المللی جزو رتبه‌های خوب دنیا است، زیر سوال می‌برد. بنابراین نباید بی‌دلیل و با اطلاعات ناقص و با اتکا به یک پایان‌نامه دانشجویی، آماری ارائه شود که دید نسبت به جامعه دانشجویی خدشه‌دار شود.

مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت علوم در پایان اظهار داشت: براساس آمار سازمان دانشجویان 3 درصد دانشجویان دختر سیگاری هستند و 4 درصد قلیان استعمال می‌کنند، در حالی که آمار ارائه شده از سوی مدیرکل مبارزه دخانیات بیانگر آن است1 تا 3 درصد دانشجویان دختر سیگاری هستند و 30 درصد قلیان مصرف می‌کنند که تفاوت معنادار بین 3 درصد و 30 درصد مصرف کنندگان سیگار و قلیان که از سوی مدیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ارائه شده نکته قابل ملاحظه‌ای است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha