• دوشنبه / ۲۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 95072615222
  • خبرنگار : 71496

نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی برای بررسی وضعیت قدس

نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی برای بررسی وضعیت قدس

چهل و سومین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی فردا به مدت دو روز در ازبکستان و با محوریت فلسطین و قدس آغاز به کار می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری سازمان همکاری اسلامی "إینا"، وزرای خارجه کشورهای عضو در این نشست راه‌های حفظ هویت اسلامی شهر مقدس قدس و حمایت از میراث انسانی و حقوق دینی آنرا مورد بررسی قرار می دهند.

در این نشست سندی مورد بررسی قرار خواهد گرفت که بر لزوم حفظ هویت اسلامی قدس و میراث انسانی آن و تداوم تحرک موثر در تمامی عرصه های اسلامی و بین المللی برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به عنوان طرف اشغالگر سرزمین فلسطین به لغو تصمیم خود برای الحاق قدس شریف به اراضی اشغالی و تاکید بر هویت عربی و اسلامی آن و نیز مخالفت با یهودی سازی آن تاکید دارد و به قطعنامه های بین المللی مربوط به شهر قدس و به ویژه قطعنامه‌های شماره 465 و 478 هم اشاره کرده است.

در این سند از جامعه بین المللی و یونسکو خواسته شده است که به مسئولیت های خود در حمایت از اماکن فرهنگی و تاریخی فلسطین عمل کرده و رژیم صهیونیستی را به اجرای قوانین بین المللی و کنوانسیون های ژنو و نیز دیگر توافقنامه های بین المللی مربوطه وادار کنند و تلاش های آن برای الحاق حرم شریف حضرت ابراهیم (ع) در شهر الخلیل و مسجد بلال بن رباح در بیت لحم به فهرست دروغین آثار باستانی اسرائیل را محکوم کنند.

سند مذکور همچنین از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی خواسته است که از تلاش های فلسطین برای ثبت مجموعه ای از آثار فلسطینی از جمله حرم حضرت ابراهیم در لیست میراث جهانی حمایت کرده و به مرمت و بازسازی بخش قدیمی الخلیل و حفظ میراث آن و حمایت از خانواده های فلسطینی در برابر تجاوزات و اقدامات شهرک سازی و یهودی سازی اسرائیل کمک کنند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین در این سند از دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عضو خواسته شده است که طرح حمایت از طرح راهبردی چند بعدی در بخش شرقی قدس را اجرا کنند تا ملت فلسطین بتوانند با تجاوزات و طرح های رژیم صهیونیستی برای حذف آثار دینی قدس شریف مقابله کنند. علاوه بر این، از دبیرخانه این سازمان خواسته شده است که همکاری ها و هماهنگی های لازم با نهادها و سازمان های بین المللی برای اجرای طرح مدیر کل یونسکو برای مرمت و بازسازی قدس و حفظ بناهای تاریخی این شهر و ساختمان های قدیمی اطراف مسجد الاقصی را انجام دهد و تلاش کند ضمن تعطیلی تونل های احداث شده در زیر مسجد الاقصی، جلوی حفاری های بیشتر را هم بگیرد و مانع از اجرای طرح های شهرک سازی و یهودی سازی با هدف ضربه زدن به مسجد مبارک الاقصی و تخریب آن شود.

تشکیل کمیته ویژه متشکل از کارشناسان حقوقی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای بررسی تجاوزات خطرناک اسرائیل به مسجد الاقصی و حفاری های صورت گرفته و تهیه لیست اسامی شرکت های بین المللی که به سیطره رژیم صهیونیستی بر قدس اشغالی کمک می کنند، به منظور فراهم شدن زمینه تحریم این شرکت ها، از جمله درخواست های دیگر از دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی است.

سند مذکور همچنین احداث دیوار حائل به منظور جداسازی قدس از محیط پیرامونی عربی و فلسطینی، یهودی سازی و تلاش برای تغییر چهره فرهنگی، تمدنی و تاریخی این شهر و کمک برخی کشورها به تداوم این رفتار غیر قانونی اسرائیل را محکوم کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha