به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه کشمیر، سرتاج عزیز، مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجه در بیانیهای گفت: جامو و کشمیر یکی از موضوعات مناقشه آمیز بینالمللی در برنامه شورای امنیت است چراکه در آنجا مردم بیگناه هر روز توسط نیروهای اشغالگر که از معافیت از محازات برخوردارند، کشته و زخمی میشوند.
وی افزود: پاکستان از جامعه بینالمللی به ویژه رهبران نشست بریکس تقاضا دارد که از هند بخواهند فورا کشتار مردم کشمیر را متوقف کرده، رهبران کشمیری و هزاران شهروند این منطقه را که با زور دستگیر شده و سرنوشتشان نامعلوم است، آزاد کند و به این بحران بشردوستانه که به دست هند و از طریق ایجاد کمبود امکانات و نیازهای اولیه به وجود آمده، رسیدگی کند.
در ادامه این بیانیه آمده است، پاکستان همچنین تاکید دارد که مجرمان جنایات علیه بشریت در منطقه کشمیر تحت کنترل هند باید محاکمه شوند و به سزای عمل خود برسند و قطعنامههای شورای امنیت درخصوص کشمیر باید هرچه سریعتر اجرا شود. مردم این منطقه به خاطر درخواست حقوق اساسیشان برای خودمختاری طبق وعده قطعنامههای شورای امنیت از سوی هند هدف "نسلکشی" قرار گرفتهاند.
سرتاج عزیز گفت: اقدامات "ظالمانه" کنونی هند در یک بازه ۱۰۰ روزه جان بیش از ۱۵۰ غیرنظامی و کشمیری بیدفاع از جمله زنان و کودکان را گرفته و ۱۵ هزار زخمی برجای گذاشته از جمله قربانیان گلولههای ساچمهای که صدها تن را نابینا کرده و توجه بینالمللی را به کشتارها در کشمیر تحت کنترل هند معطوف ساخته است.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل، گروه تماس سازمان همکاری اسلامی در کشمیر و کمیسیون حقوق بشر مستقل سازمان همکاری اسلامی خواستار اعزام یک هیات حقیقت یاب به کشمیر تحت کنترل هند شدند.
وی افزود: سازمان ملل و سازمان همکاریهای اسلامی اقدامات هند برای یکسان فرض کردن تلاش کشمیر برای رسیدن به خودمختاری با تروریسم را رد کردهاند. سازمان ملل بارها تاکید کرده مردمی که برای خودمختاری خود مبارزه میکنند نمیتوانند از سوی دولت اشغالگر به عنوان تروریست طبقهبندی شوند.
پاکستان در محکوم کردن تروریسم به تمامی اعضای نشستهای بریکس و " BIMSTEC" میپیوندد و بر تعهد کامل خود برای مبارزه با تهدید تروریسم بدون تمایز قائل شدن میان آنها تاکید میکند.
مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجه ادامه داد: "فداکاریهای" ما در جنگ علیه تروریسم کاملا آشکار و شناخته شده است و از سوی رهبری اکثر کشورهای جهان مورد تحسین قرار گرفته است. با توجه به تروریسم تحت حمایت هند و تامین مالی تروریستها از سوی هند در خاک پاکستان، دهلی نو هیچ دلیل اخلاقی حتی برای صحبت درباره تلاشهای مقابله با تروریسم ندارد. پاکستان قربانی مداخله هند و فعالیتهای خرابکارانه آن است. متاسفانه هند بدون احترام گذاشتن به منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی اهداف هژمونیک خود را دنبال میکند. این اهداف تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی هستند و احتمالا منجر به یک ارزیابی نادرست استراتژیک میشوند. جامعه بینالملل شاهد بیانیههای تحریکآمیز هند از جمله نقض آتش بس در خط کنترل بوده است.
انتهای پیام
نظرات