• یکشنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۵ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 95072514700
  • منبع : نمایندگی فارس

منطقه ویژه اقتصادی لامرد راهکار حل مشکل اشتغال

منطقه ویژه اقتصادی لامرد راهکار حل مشکل اشتغال

ایسنا/فارس مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد اعتقاد دارد که با استقرار صنایع پیش‌بینی شده در برنامه توسعه این منطقه، گامی بلند برای حل مشکل اشتغال نه‌تنها استان فارس که ایران برداشته خواهد شد.

به گزارش ایسنا، عبدالحسن حقایقی ظهر امروز یکشنبه 25 مهر در یک کنفرانس خبری، گفت: منطقه ویژه اقتصادی لامرد با توجه به شرایط جغرافیایی و نزدیکی به دریا و مناطق نفت و گازخیز جنوب کشور، از موقعیت استراتژیک و بسیار مطلوبی برای سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع انرژی‌بر برخوردار است.

حقایقی با قدردانی از همراهی و مساعدت تمام مدیران استان فارس در ایجاد و توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی لامرد، گفت: این منطقه به واسطه قرار گرفتن در نزدیکی منطقه گازی پارسیان و همجواری با خلیج فارس، امکانی بی‌نظیر برای استقرار صنایع انرژی‌بر که نیازمندی‌های آنها آب، گاز و دسترسی به گمرک است، به‌شمار می‌رود.

او یادآور شد که در چشم‌انداز منطقه ویژه اقتصادی لامرد، تولید 10 میلیون تن سیمان، یک میلیون تن آلومینیوم و تولیدات صنایع پائین‌دستی آلومینیوم و 5 میلیون تن محصولات صنایع پتروشیمی، پیش‌بینی و برای استقرار صنایع تولید کننده این میزان محصول، 5400 هکتار اراضی در نظر گرفته شده است که تنها 700 هکتار آن در فاز اول مختص پتروشیمی‌ها خواهد بود.

حقایقی گفت: تاکنون با شرکت‌هایی برای ایجاد صنایع آلومینیوم و نیروگاه برق قرارداد منعقد و کار احداث این واحدها آغاز شده و امکانات زیرساختی مناسب نیز برای استقرار صنایع‌پتروشیمی پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه خط انتقال گاز کشور از منطقه پارسیان، از فاصله 30 کیلومتری منطقه ویژه اقتصادی لامرد عبور می‌کند، گفت: خوراک اصلی پتروشیمی‌های گازی را می‌توان از طریق اجرای خط لوله و ایستگاه تقلیل فشار با کمترین هزینه ممکن اجرا کرد که این بستر توسط منطقه ویژه ایجاد می‌شود.

حقایقی ادامه داد: برای تامین خوراک اصلی صنایع پتروشیمی غیرگازی نیز، امکان انتقال پروپان، بوتان و میعانات گازی ار منطقه عسلویه با احداث حدود 70 کیلومتر خط لوله وجود دارد و سرمایه‌گذاران این صنایع در خصوص تامین خوراک، به هیچ عنوان دغدغه‌ای نداشته باشند.

او با اشاره به آغاز ساخت نیروگاه برق منطقه ویژه اقتصادی لامرد، گفت: نیروگاه هزار مگاواتی برق در این منطقه ایجاد می‌شود که 500 مگاوات برق مورد نیاز صنایع آلومنیوم جنوب و همچنین برق مورد نیاز سایر صنایع را تامین کند.

حقاقی در خصوص تامین آب مورد نیاز صنایع انرژی‌بر، منجمله پتروشیمی‌ها، گفت: شهریور سال قبل فراخوانی در خصوص طرح انتقال آب از خلیج فارس برای شهرستان‌های لامرد و مهر، از سوی آب منطقه‌ای فارس منتشر شد و سرمایه‌گذاران علاقه‌مند زیادی در این خصوص مراجعه و اعلام آمادگی‌ کرده‌اند.

او با اشاره به جلسه‌ای که هفته گذشته در تهران با حضور مدیرعامل ایمیدرو، معاون وزیر صنعت، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، مدیرعامل آب منطقه‌ای فارس و نماینده مردم لامرد در مجلس تشکیل شده بود، گفت: در آن جلسه آقای مهندس کرباسیان تضمین خرید 10 میلیون مترمکعب آب تولید شده و مهندس جانباز معاون وزیر صنعت نیز تضمین خرید 5میلیون مترمکعب آب تولید شده از طریق خلیج‌ فارس را عهده‌دار شدند.

حقایقی گفت: اسناد مناقصه طرح تولید آب از طریق خلیج فارس آماده شده و به‌زودی و اسناد مالی منتشر و از میان شرکت‌های ارزیابی شده توسط سازمان آب منطقه‌ای فارس، یک شرکت که بهترین شرایط را داشته باشد، انتخاب خواهد شد.

او در عین‌حال گفت: ما برای تولید آب اصرار نمی‌کنیم زیرا بعد از تولید باید خریدار آب هم وجود داشته باشد لذا کار را به شکل فازبندی و براساس نیاز دنبال کرده و خواهیم کرد.

حقایقی با تصریح اینکه زیرساخت‌های اولیه نظیر جاده دسترسی و آب و برق دوران احداث واحدهای صنعتی، از چهار سال قبل آماده شده و مراحل توسعه را طی می‌کند، گفت: یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌ها، گمرک است که از اسفند سال گذشته کار خود را رسما آغاز کرد.

او گفت: هم‌اینک کار ترخیص تمام کالاهایی که برای احداث واحدهای صنعتی در حال احداث در منطقه ویژه اقتصادی لامرد از خارج کشور وارد می‌شود، توسط گمرک این منطقه انجام می‌شود و طی مدت اخیر بیش از 400 تریلر تجهیزات شرکت آلومنیوم جنوب ترخیص شده است.

حقایقی همچنین گفت: منطقه ویژه اقتصادی لامرد، سال 86 مجوز زیست محیطی را از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کرده و تمام اقدامات را براساس شاخص‌های مد نظر، انجام داده است اما هر یک از واحدهای تولیدی برای احداث، باید راسا مجوزهای زیست محیطی را دریافت کنند.

او گفت: براساس استاندارد باید 1300 هکتار فضای سبز در این منطقه ایجاد شود که کار ایجاد این فضا را آغاز کرده‌ایم و مشاور نیز در بخش پایانی مرحله اول طرح مطالعاتی قرار دارد. از طرفی دستگاه‌های کنترل آلایندگی نیز به‌زودی در این منطقه نصب خواهد شد.

حقایقی وعده داد که استقرار واحدهای صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد به هیچ عنوان تکرار تجربه بعضی از مناطق انرژی‌بر ایجاد شده در کشور که اکنون با بحران مواجه هستند، نخواهد بود.

او معتقد است که تمام مدیران در سطح ملی، استانی و منطقه‌ای همراهی و حمایت خوبی انجام داده‌اند و تنها مشکل موجود، اقدام شهرداری لامرد برای دپوی و سوزاندن زباله در نقطه‌ای نزدیک به منطقه ویژه اقتصادی است که علی‌رغم تاکیدات مسئولان محلی و تقاضاهای مکرر، این مشکل رفع نشده است.

حقایقی گفت: متاسفانه دود ناشی از سوزاندن زباله‌ها به چشم منطقه ویژه اقتصادی لامرد رفته است و امیدواریم با همکاری شهرداری لامرد این مشکل مرتفع شود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: افق چشم‌انداز دست‌یابی به اهداف پیش‌بینی شده این منطقه، 1414 است اما تا سال 1404 و با راه‌اندازی صنایع آلومینیوم جنوب، تحولی بزرگ را در منطقه شاهد خواهیم بود.

او ادامه داد: زمانی که صنایع آلومینیوم اراک با تولید 70 هزارتن، بسترساز یک تحول بزرگ در اراک می‌شود، قطعا صنایع آلومینیوم لامرد با 300 هزارتن تولید سالانه، می‌تواند منشا تحولی عظیم باشد و این تحول با استقرار سایر صنایع بالا و پائین دستی، تداوم خواهیم بخشید.

حقایقی که وضعیت پسابرجام را در ورود و ابراز تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای اجرای طرح‌های مختلف صنعتی در این منطقه ویژه اقتصادی، بسیار تاثیرگذار و مثبت ارزیابی می‌کند، گفت: با سرمایه‌گذاران اروپایی و آسیایی زیادی مذاکره کرده‌ایم اما قصد نداریم تا زمانیکه یک موضوع به قرارداد واگذاری زمین و آغاز اجرای طرح نرسیده است، آن را رسانه‌ای کنیم.

وی حجم سرمایه‌گذاری انجام شده در زیرساخت‌های این منطقه ویژه را 80 میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: در فازهای مختلف این حجم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها ممکن است تا هزار میلیارد تومان هم برسد.

حقایقی همچنین از آغاز اجرای آزادراه 43 کیلومتری بین منطقه ویژه اقتصادی لامرد و پارسیان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه منطقه ویژه اقتصادی پارسیان نیز تحت مدیریت ایمیدرو است، برای صادرات محصولات تولید شده در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، امکان استفاده از بندر پارسیان که مراحل احداث آن در دست اجرا است، وجود دارد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: براساس افق پیش‌بینی شده، حدود 30 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع انرژی‌بر در این منطقه تا سال 1414 انجام می‌شود که تاکنون سه میلیارد دلار آن اجرایی شده است و با تحقق این مهم، برای حدود 30 هزار نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha