به گزارش ایسنا، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در یک گفتوگوی تفصیلی با نشریه فارین افرز درباره مسائل مختلف بینالمللی از جمله توافق هستهای ایران و گروه 1+5 و بحران سوریه صحبت کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات برای حل بحران سوریه و اینکه آیا وی میتواند توافقی را تصور کند که هم آمریکا، هم روسیه و هم ایران را در بر داشته باشد، گفت: من میتوانم چنین توافقی را متصور باشم. هر چند هنوز کسی حرف آخر خود را در این مقطع زمانی نزده است اما بهتر است که بر سر میز مذاکره برای مذاکراتی درست تلاش شود تا اینکه بیشتر از این شاهد تخریب حلب و سوریه باشیم.
کری در ادامه به سوالاتی درباره توافق هستهای ایران و گروه 1+5 که تابستان سال گذشته حاصل شد و در ژانویه 2016 به اجرا درآمد پاسخ داد.
وی درباره اینکه آیا ممکن است توافق هستهای منجر به تغییر رفتار ایران در دیگر زمینهها شود، بیان کرد: در حال حاضر مهمترین چیزی که میتوانیم انجام دهیم این است که اطمینان حاصل کنیم ما به سهم خود به این توافق پایبند بودهایم. ما این کار را انجام داده و حتی فراتر از آن رفتهایم تا اطمینان کسب کنیم که بانکهایی به دلایل متعدد که مایل به تعامل با ایران نیستند، با این کشور دادوستد میکنند. ما تمام تحریم هایی که توافق کردیم لغو کنیم را برداشتهایم اما مشکلات دیگری نیز وجود دارد. ما باید به ایران در درک این موضوع کمک کنیم که چالشهایی داخلی در ارتباط با نظام بانکداریاش، رویههای تجاریاش و شفافسازی خود دارد که باید به آنها رسیدگی کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا آنها میتوانند چنین کمکی را به ایران بکنند، مدعی شد: بله. ما درباره فناوری و چند چیز به خصوص دیگر توانستیم کمک کنیم اما به دلیل درگیری ایران در یمن، پشتیبانیاش از اسد (رئیس جمهور سوریه)، حمایتش از حزبالله و شلیک موشکهایی که مردم آن را تهدیدآمیز میبینند و این قبیل موارد، این کار بسیار دشوار است. این مسائل تلاشها برای حرکت رو به جلو را پیچیده میکند.
کری در ادامه ادعاهای خود به تفکر رهبر معظم انقلاب نسبت به غرب اشاره کرد و گفت: اما من امیدوارم که ایران به مرور زمان به شکلی سازنده به جامعه بینالملل بازگردد و برای با ثباتتر شدن منطقه و برقراری صلح در مناطقی که به آن نیاز دارند، تلاش کند.
به گزارش ایسنا، از زمان اجرای توافق هستهای مقامات ایران همواره نسبت به قصور واشنگتن در اجرای تعهداتش شکایت کرده و میگویند که بانکهای بزرگ غربی به دلیل ترس از تحریمهای باقیمانده واشنگتن علیه تهران برای آغاز تعامل با ایران احتیاط میکنند و این مانعی است تا ایران به دستاوردهای اقتصادی مورد انتظار از برجام دست پیدا کند.
وزیر امور خارجه آمریکا در حالی از تغییر رفتار ایران در منطقه سخن میگوید که جمهوری اسلامی ایران به ویژه بر بازگرداندن ثبات در منطقه تأکید و برای آن تلاش میکند و میگوید که این سیاستهای مداخلهجویانه آمریکا در منطقه است که منجر به بیثباتی، اختلاف میان کشورها و حتی جنگهای داخلی شده است.
انتهای پیام
نظرات