• یکشنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 95072514087
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

/گزارش/

مزایا و معایب استفاده ظروف آلومینیومی برای پخت غذا چیست؟

مزایا و معایب استفاده ظروف آلومینیومی برای پخت غذا چیست؟

ایسنا/آذربایجان شرقی ظروف آلومینیومی با قیمت پایین در بازار عرضه می شوند. آلومینیوم کاربردهای وسیعی در پخت و پز دارد. از ورق ها و ظروف یکبار مصرف پخت آلومینیومی گرفته تا قابلمه، کِتری و… . دلیل پرطرفدار بودن آلومینیوم، سبک بودن آن و پخش کردن سریع و یکنواخت حرارت است. البته طی روند پخت، احتمال آنکه ترکیب های سمّی آلومینیوم وارد غذا یا آب شود، بسیار بالاست.

به گزارش ایسنا، آلومینیوم می تواند عوارض بدی برای مغز و ماهیچه‌ها داشته باشد و در ضمن این ظروف در برابر ضربه حساس اند و به سرعت تغییر شکل می دهند.

 استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: بهترین ظروف برای پختن غذا ظروف پیرکس، استیل و ... است. ظروف آلومینیومی علاوه بر اینکه موجب تغییر در طعم غذاها بخصوص غذاهای اسیدی می‌شوند، بخشی از نیاز بدن به آلومینیوم را از این طریق تامین می‌کنند.

 جواد حصاری افزود: آلومینیوم ماده بسیار پایداری در برابر خوردگی بوده و در اثر تماس مستقیم با انواع مختلف مواد غذایی امکان مهاجرت عناصر فلزی به ماده غذایی و آلوده کردن آن و تشدید واکنش های شیمیایی فسادزا در مواد غذایی وجود ندارد. از سوی دیگر به علت سبک بودن و انتقال مناسب حرارت برای پخت غذا مناسب است.

وی با اشاره به اثرات منفی اسیدهای آلی موجود در برخی غذاها تشریح کرد: اسیدهای آلی موجود در برخی غذاها با تاثیر بر ظروف آلومینیوم و سایش جزیی و در نتیجه وارد شدن این عنصر به غذا، باعث افزایش نامطلوب میزان آلومینیوم در رژیم غذایی و درنتیجه بروز اختلال در سیستم عصبی، افزایش خطر ابتلا به آلزایمر، اختلال در متابولیسم استخوان، مسمومیت کلیه، کبد و التهاب مفاصل می‌شود. به همین دلیل این ظروف که از قدیمی‌ترین‌ها در عرصه پخت و پز غذا هستند، طرفداران خود را از دست دادند.

 عضو هیات علمی دانشگاه تبریز یادآور شد: تا حد امکان از ساییدن این ظروف خودداری کنید، زیرا به سرعت سوراخ می‌شوند.

 حصاری از تاثیرمواد قلیایی بر ظروف آلومینیومی گفت و تاکید کرد: مواد قلیایی به سرعت روی ظروف آلومینیومی اثر کرده و آن را سوراخ می‌کند.

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز نیز به خبرنگار ایسنا گفت: آلومینیوم یک فلز سبک و ارزان قیمت است که به خوبی حرارت تولید شده در اجاق گاز و یا فِر را به غذا منتقل می‌کند، همچنین به دلیل بَراق بودن سطح فلز مقداری از گرما منعکس شده و مانع از تیره شدن سطح غذا می‌شود. به همین دلیل این جنس از ظروف آشپزخانه تا سال‌های سال مورد توجه خانم‌های خانه‌دار بوده‌اند.

 صُدیف آزادمرد با استناد به اعلام کارشناسان در خصوص خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر در صورت استفاده از ظروف آلومینیومی(رویی) افزود: براساس اعلام کارشناسان، استفاده از ظروف آلومینیومی(رویی) خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند زخم معده، کولیت، خشک شدن دهان، یبوست و تغییر رنگ زبان را افزایش می‌دهد.

وی با اشاره به تیره رنگ شدن ظروف آلومینیومی در پی جوشاندن آب تشریح کرد: جوشاندن آب نیز سبب تیرگی رنگ این ظروف می‌شوند. برای برطرف کردن این حالت در هنگام پخت اضافه کردن چند قطره آب لیمو یا سرکه از سیاه شدن ظرف جلوگیری می‌کند. بعد از خارج کردن موادغذایی، اگر مقداری پودر لباسشویی را با آب در آن بجوشانید دوباره رنگ ظرف روشن می‌شود.

 عضو هیات علمی دانشگاه تبریز یادآور شد: قابلمه‌های آلومینیومی در مقابل نمک طعام نیز مقاومت ندارند بنابراین در آن‌ها برنج خیس نکنید و با آب نمک نگه ندارید.

وی افزود: توصیه می‌شود اگر در ظروف آلومینیومی جِرم ایجاد شده باشد، کَنده نشود، چون خود آن مانعی برای ورود آلومینیوم به غذاست.

 آزادمرد از بهترین ظروف برای پخت غذا گفت و تاکید کرد: بهترین ظروف برای پخت و نگهداری غذا ظرف‌های شیشه‌ای(پیرکس) هستند چون با ترکیبات موجود در غذا وارد واکنش نمی‌شوند.

بر اساس این گزارش، به طور کلی ظروف آلومینیومی سبک هستند و حرارت را به خوبی انتقال می دهند ولی با مواد غذایی واکنش می دهند، به راحتی خَش می خورند و نوع غیرریخته گری آن به راحتی خَم می شوند و به سختی تمیز می شوند.

گزارش از: امیر مسعود طایفه سلطانخانی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha