محمدعلی وکیلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اولین مسالهای که در مورد بازگشایی مجدد انجمن صنفی روزنامهنگاران باید مورد توجه قرار گیرد این است که هر انجمن صنفی باید به اساسنامهاش پایبند باشد و صنف باید قواعد صنف را رعایت کند؛ چرا که تبدیل انجمنهای صنفی به باشگاههای سیاسی اولین آسیب را به خود این انجمنها میزند و تداخل وظایف ایجاد میکند و نهایتا خود این انجمنها قربانی می شوند.
وی افزود: بنابراین اگر انجمن صنفی روزنامهنگاران بخواهد بماند و فراگیر باشد باید به اساسنامه و چارچوب فعالیت صنفی خود پایبند بماند و از این چارچوب خارج نشود. این اولین شرط بقای هر صنف است؛ ضمن اینکه اگر بنا باشد این صنف را فراگیر کنند و انجمن صنفی روزنامهنگاران بخواهد همه روزنامهنگاران را نمایندگی کند باید فارغ از جهتگیریها، زمینه جذب اعضا را فراهم کرد.
مدیر مسئول روزنامه ابتکار ادامه داد: اشتباهی که در گذشته اتفاق افتاد این بود که انجمن صنفی روزنامهنگاران شاخه حزبی شد و کارکرد حزبی پیدا کرد و نهایتا این انجمن و اعضای آن بودند که قربانی شدند؛ لذا انجمن صنفی نباید خود را با احزاب اشتباه بگیرد چرا که احزاب مرامنامه سیاسی دارند ولی اصناف اساسنامه صنفی دارند و باید به آن اساسنامه پایبند بمانند.
این نماینده مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه قوانین و مقررات کشور و قانون اساسی باید خط قرمز فعالیت انجمن صنفی روزنامهنگاران باشد، یادآور شد: اعضای این انجمن باید از توهمات فانتزی فاصله بگیرند. طبیعتا هر انجمنی که قانون اساسی را محترم بشمارد و به اساسنامه صنفی خود پایبند بماند ماندگار خواهد بود.
وکیلی اضافه کرد: اگر بنا باشد یک شبه توهم ره قهرمانی به سرمان نزند و به دنبال قهرمانسازی یک شبه نباشیم حتما زمینه ماندگاری انجمن فراهم خواهد شد.
این فعال رسانهای درباره بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران در دولت یازدهم نیز گفت: اجازه فعالیت به این انجمن برای دولت کار سختی نیست اما باید قواعد بازی را رعایت کنیم و امکان ماندگاری را فراهم کنیم که این موضوع اهمیت بیشتری دارد.
این عضو هیات رییسه مجلس خواستار ارائه هر چه سریعتر لایحه نظام جامع رسانه و لایحه نظام جامع انتشار از سوی دولت شد و افزود: اگر این دو لایحه زودتر نهایی و به مجلس ارائه شود میتوان آن را به عنوان مبنای رفتار دولت با رسانهها قلمداد کرد و تکلیف همه حوزههای رسانهای از جمله این انجمنها روشن خواهد شد و ما با یک قانون شفاف در ارتباط با انجمن طرف خواهیم بود که دولتها نمیتوانند تصرف و تفسیری در این زمینه داشته باشند در حالیکه قانون فعلی تفسیربردار است.
انتهای پیام
نظرات