• پنجشنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95071509435
  • منبع : نمایندگی خوزستان

استاندار خوزستان:

راه آهن شلمچه - بصره حلقه مفقوده ارتباطات و تعاملات ایران و عراق است

راه آهن شلمچه - بصره حلقه مفقوده ارتباطات و تعاملات ایران و عراق است

ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان گفت: جهت راه اندازی پل بر روی رودخانه اروند، ردیف اعتباری قابل ملاحظه ای در بودجه 95 لحاظ شده که البته این امر مشروط بر اعلام آمادگی بیشتر عراق جهت راه‌اندازی خط ریلی شلمچه – بصره است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه خوزستان، غلامرضا شریعتی در نشست خبری مشترک با استاندار بصره که شب گذشته، 14 مهرماه برگزار شد، با ابراز امیدواری نسبت به این‌که بخش خصوصی با محوریت اتاق‌های بازرگانی منشا و پایه روابط تجاری میان استان‌های خوزستان و بصره باشد، اظهار کرد: امیدواریم تفاهم‌نامه امضاشده امروز میان استان‌های خوزستان و بصره عراق که سعی شده با دقت بیشتر نسبت به گذشته و همچنین بهره گیری از تجارب پیشین انجام شود جنبه عملی به خود بگیرد و درصد بیشتری از تفاهم نامه امروز، نسبت به تفاهم نامه های گذشته میان دو استان اجرا شود. 
وی با اشاره به تصویب کمیته پیگیری تفاهم نامه ها میان دو استان خوزستان و بصره افزود: امیدواریم این کمیته مشترک، با برگزاری جلسات مکرر و ماهانه، زمینه اجرایی شدن تفاهم نامه امروز و حل مسائل و مشکلات ایجاد شده تفاهم نامه‌های پیشین را فراهم کند و از این طریق و با انجام هماهنگی‌هایی بستری جهت توسعه روابط و اقدامات مشترک بیشتر میان دو استان فراهم شود. 
شریعتی با اشاره به تلاش‌ها و زحمات اتاق‌های بازرگانی استان‌های خوزستان و بصره برای دیدار امروز استاندار بصره با استاندار خوزستان و همچنین انعقاد تفاهم نامه امروز عنوان کرد: در این مدت از نزدیک شاهد تلاش‌های اتاق‌های بازرگانی استان بودم و ان‌شاءالله پایه و منشأ روابط و تعاملات میان دو استان بخش خصوصی با محوریت اتاق بازرگانی باشد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا تفاهم نامه‌های گذشته میان استان‌های خوزستان و بصره به سرانجام نرسیده است، بیان کرد: ابتدا باید گفت که تفاهم نامه امروز با بهره‌گیری از تجارب تفاهم نامه‌های پیشین صورت گرفته و در این تفاهم‌نامه سعی در واکاوی علل عدم اجرای تفاهم‌نامه‌های پیشین شده است.
شریعتی ادامه داد: تعدادی از تفاهم‌نامه‌های گذشته که به سرانجام نرسیده‌اند، قابل اجرا بوده‌اند اما کمیته‌ای جهت پیگیری اجرای آن‌ها تشکیل نشده بود. برای تفاهم‌نامه امروز خوزستان با استان بصره، کمیته کاری – اقتصادی متشکل از نمایندگان دو استان تشکیل شده است تا هم مسائل این تفاهم نامه پیگیری شود و از سوی دیگر تفاهم نامه‌های پیشین نیز که قابلیت اجرا دارند در این کمیته مورد پیگیری قرار بگیرند.
استاندار خوزستان با اشاره به وظایف سنگین کمیته کاری – اقتصادی استان خوزستان و بصره گفت: این کمیته مشکلات در زمینه اجرای تفاهمات ایجاد شده را پیگیری و رفع می‌کند و انتظار می‌رود اعضای این کمیته مسائل را پیگیری کرده و اگر بعضی موضوعات مستلزم اصلاحات و دیدارهای مجدد استانداران بصره و خوزستان باشد، ما آمادگی برگزاری دیدارهای دیگر را داریم تا تمام مسائل و مشکلات حل و رفع شود و مانع بروز مشکل در تفاهم نامه و تبادلات اقتصادی و تجاری و فرهنگی میان دو استان باشیم. 
وی در خصوص نوع ضمانت اجرایی شدن تفاهم نامه امروز استان‌های خوزستان و بصره اظهار کرد: در این تفاهم نامه تلاش شده تا موضوعاتی که در حیطه اختیارات استانداران خوزستان و بصره است، گنجانده شود. روابط فی ما بین دو استان متقابل است. یعنی اگر خوزستان تکنولوژی و فناوری، خدمات فنی و مهندسی و ... را به استان بصره انتقال می‌دهد، از سوی دیگر استان بصره نیز خریدار محصولات و کالاهای خوزستان است و به رونق اقتصادی ما کمک می کند.
شریعتی با بیان این‌که خوزستان و بصره، استان‌هایی برادر و همجوار هستند، به وجود اشتراکات جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی بسیار میان دو استان اشاره و خاطرنشان کرد: رفت و آمد خویشاوندی میان استان‌های خوزستان و بصره، ما را به سوی انجام کار مشترک و تعامل سازنده و کسب منافع برای هر دو طرف رهنمون می‌کند. کار پایه ای و اساسی ما اتصال راه اهن شلمچه به بصره و استفاده کشورهای عراق و ایران از خدماتی است که این خط ریلی ایجاد می کند.
شریعتی راه آهن شلمچه - بصره را حلقه مفقوده ارتباطات و تعاملات میان دو کشور دانست و افزود: با راه اندازی راه آهن شلمچه – بصره، کشورهای ایران و عراق می‌توانند به بازارهای جدیدی دسترسی پیدا کنند که امیدواریم این مسائل پیگیری و دنبال شود. 
وی همچنین به بیان تفاوت میان قرارداد و تفاهم‌نامه در عرف و حقوق بین الملل پرداخت و عنوان کرد: قرارداد دارای ضمانت و تعهد اجرایی است اما تفاهم نامه، نوعی موافقت‌نامه جهت بررسی بیشتر مسائل است، در صورتی که امکان اجرای تفاهم نامه وجود داشته باشد حتماً اجرا می شود. 
شریعتی ادامه داد: تفاهم نامه‌های بسیار زیادی میان روسای جمهوری کشورهای مختلف منعقد شده که هیچ‌کدام به مرحله اجرا نرسیده‌اند و یا اجرا نمی‌شوند، در صورتی که قراردادها معمولاً اجرایی می‌شوند مگر این‌که مسائل خاصی باعث لغو قرارداد شود.
استاندار خوزستان گفت: در تفاهم نامه امروز مسائلی محلی و منطقه‌ای وجود داشت که در مورد این مسائل به توافق رسیده‌ایم. همچنین در تفاهم نامه سعی شده با بهره‌گیری از تجارب تفاهم نامه‌های پیشین به صورتی تفاهم‌نامه تنظیم و تدوین شود که ضمانت اجرایی بیشتری را داشته باشد. 
وی در خصوص تفاهم نامه‌ میان ایران و عراق که در آن ایران متعهد به احداث پل روی رودخانه اروند و عراق متعهد به راه اندازی خط ریلی شلمچه – بصره می‌شد، خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که راه آهن جمهوری اسلامی ایران تا آسیای میانه سراسری است، اگر راه آهن شلمچه – بصره به عنوان حلقه مفقوده این بخش راه‌اندازی شود، منجر به خلق ثروت و اشتغالزایی و رونق اقتصادی برای ایران و عراق خواهد شد.
شریعتی تصریح کرد: در بودجه سال 95 برای ساخت پل بر روی رودخانه اروند، ردیف اعتباری به میزان قابل ملاحظه‌ای منظور شده اما این امر مشروط بر این است که کشور عراق نیز جهت راه اندازی خط ریلی شلمچه – بصره اعلام آمادگی کند. 
وی افزود: ما مشکلی در خصوص احداث پل بر رودخانه اروند نداریم اما کشور عراق مشکلات اقتصادی جهت راه اندازی خط ریلی شلمچه – بصره دارد که در این راستا پیشنهاد دادیم تا راه اندازی این خط ریلی از طریق جذب سرمایه گذار صورت بگیرد. این پیشنهاد مورد استقبال استاندار بصره قرار گرفته اما باید در این زمینه دولت های دو کشور به بحث و بررسی بپردازند. 
شریعتی ادامه داد: استاندار بصره با توجه به شناختی که از وزیر حمل و نقل کشور عراق دارد، پیش بینی کرده  که امکان راه اندازی خط ریلی شلمچه – بصره از طریق جذب سرمایه گذار امکان‌پذیر است و همچنین مقرر شده جهت پیگیری این موضوع جلسه‌ای با حضور وزیر راه و شهرسازی ایران، وزیر حمل و نقل عراق و استانداران استان‌های خوزستان و بصره برگزار شود که ان‌شاءالله در صورت موافقت با جذب سرمایه‌گذار برای انجام پروژه راه‌آهن شلمچه – بصره مشکل اعتباری عراق حل می‌شود و ما آمادگی احداث پل بر روی رودخانه اروند را داریم.
تشکیل کمیته پیگیری تفاهم‌نامه‌ها و کمیته اربعین
همچنین در این نشست ماجد مهدی النصراوی، استاندار بصره در خصوص تفاهم‌نامه امروز با خوزستان اظهار کرد: ما محدودیت‌های اختیارات خود را در تفاهم‌نامه امروز لحاظ کردیم و جلسات امروز با حضور مسئولین اداره کل مناطق آزاد تجاری عراق، هیات سرمایه‌گذاری استان بصره، فرمانده مرزی بصره، نماینده‌ای از مجلس محلی عراق و گروهی از مشاورین و معاونین استاندار خوزستان منجر به تشکیل دو کمیته و تفاهم نامه شد. 
وی افزود: یک کمیته تفاهم نامه‌های پیشین میان استان‌های بصره و خوزستان و تفاهم‌نامه امروز را مورد پیگیری قرار می‌دهد و همچنین کمیته اربعین نیز کمیته دیگری است که امروز تشکیل شده است. این کمیته متشکل از سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه، ان‌شاءالله برنامه‌ریزی دقیق و خوبی را برای برگزار مراسم اربعین حسینی خواهد داشت. 
برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های خوزستان در بصره
النصراوی با ابراز امیدواری نسبت به ملموس بودن نتایج تفاهم‌نامه امروز برای مردم استان‌های خوزستان و بصره بیان کرد: در مهرماه سال جاری نمایشگاهی از توانمندی‌های خوزستان در بصره عراق برگزار می‌شود و امیدواریم این نمایشگاه راهی برای ورود کالاهای خوزستان به بصره باشد.
به گزارش ایسنا؛ در راستای گسترش روابط تجاری و بازرگانی میان دو استان خوزستان و بصره تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک بین استان خوزستان از ایران و استان بصره کشور عراق به امضا رسید؛ این تفاهم‌نامه دارای 12 بند است و رفع مشکلات پایانه تجاری شلمچه، تسهیل روابط تجاری فی مابین و رفع موانع و تکمیل پروژه راه آهن شلمچه به بصره در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha