به گزارش ایسنا، یاچسلاو ایوانف که در راس هیاتی بلندپایه از نمایندگان مناطق حساس گمرکی روسیه به گیلان سفر کرد و گفت: این سفر بیانگر این است که ما تمایل به رفع مشکلات گمرکی و تسهیل در روابط تجاری دو کشور داریم.
وی توسعه صورت گرفته در بندر انزلی را بیانگر دورنمای روشن اقتصادی، عنوان و تصریح کرد: ساختار گمرکی این دو کشور به ما امکان اجرای اهداف امضا شده در تفاهمنامه بین روسای گمرک دو کشور را می دهد. برگزاری جلساتی در رفع این مشکلات می تواند تاثیر گذار باشد و امیدواریم در آینده نزدیک افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور را شاهد باشیم.
حسین چراغی، مدیرکل بنادر گیلان در این جلسه گفت: ما اکنون در شمال ایران با دو بندرگاه روسیه در حال فعالیت هستیم.
وی با اشاره به فعالیت بنادر انزلی و آستارا، اظهار کرد: اهداف اصلی ایجاد و توسعه بنادر، مراوده تجاری بیشتر و تسهیل تجارت با کشورهای حاشیه دریای خزر و به خصوص روسیه است. براساس تفاهم نامه امضاء شده بین روسای گمرک دو کشور، مهمترین مساله تسهیل تجارت از طریق آنلاین شدن تجارت دو کشور، کاهش و حذف تشریفات زاید گمرکی دو کشور، شناسایی تجار خوشنام دو کشور و معرفی توسط دو گمرک به همدیگر و همچنین شفاف سازی تبادل کالا بین دو کشور بود.
چراغی افزود: از آنجایی که کشور روسیه بیشترین تبادل کالا را در میان کشورهای حاشیه خزر با این بندر دارد و همچنین بندر انزلی در محدوده منطقه آزاد انزلی قرار دارد لذا توسعه بنادر در گیلان، اهمیت تجارت با روسیه را می رساند. محوریت فعالیت های تجاری با کشورهای حاشیه خزر خصوصا روسیه است و باید سعی کنیم که مبادلات تجاری دو کشور افزایش یابد.
مدیر کل بنادر گیلان تاکید کرد: مبادلات داخلی حمل و نقل کالا در بندر انزلی از طریق نرم افزار خاصی صورت می گیرد و به اشتراک گذاری این نرم افزار با بنادر و گمرک روسیه برخی از مشکلات تجاری را مرتفع خواهد کرد و تلاش بر این است که درآینده نزدیک مشکلات حمل و نقل طرفین حل شود. همواره از سوی بنادر گیلان برای کشتیها و تجار روسیه تسهیلات داده شده است که امیدواریم که این اقدامات بصورت متقابل درکشور روسیه نیز انجام شده و برای تجار ما نیز این تسهیلات فراهم شود.
هیات اعزامی از روسیه شامل یاچسلاو ایوانف معاون اول رییس گمرک روسیه در قفقاز شمالی، نمایندگان اداره کل گمرک جنوب روسیه -گمرک فدرال روسیه و روسای بخش بازرسی، کنترل هزینه و مدیریت خطر این دو گمرکات بودند.
بندر انزلی مجهزترین و قدیمی ترین بندر شمال کشور است و به علت موقعیت راهبردی همواره از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. این بندر در طول تاریخ به عنوان دروازه ورود به اروپا و شاهرگ اتصال شمال به جنوب شناخته میشد و هم اکنون نیز جایگاه مهم و حساس خود را به عنوان یکی از مراکز مهم ورود کالا به کشور و نقطه اتصال کریدور شمال و جنوب حفظ کرده است.
انتهای پیام
نظرات