• دوشنبه / ۱۲ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95071207412
  • منبع : نمایندگی خوزستان

استاندار خوزستان:

باید از تنگ‌نظری‌ها در حق دانشجویان جلوگیری شود/دانشگاهیان به مدیریت علمی استان کمک کنند

باید از تنگ‌نظری‌ها در حق دانشجویان جلوگیری شود/دانشگاهیان به مدیریت علمی استان کمک کنند

ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان با تأکید بر لزوم احساس مسئولیت دانشگاهیان نسبت به مدیریت استان، گفت: انتظار داریم دانشگاه با توجه به نیاز مدیریت استان، به اداره علمی و مدیریت علمی آن کمک کند و مطالعات کاربردی برای مدیریت بهتر، بهینه‌تر و علمی‌تر استان انجام دهد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه خوزستان، دکتر غلامرضا شریعتی در آیین آغاز سال تحصیلی 96 – 95 دانشگاه شهید چمران اهواز که امروز، دوشنبه 12 مهرماه در آمفی‌تئاتر شهید مطهری دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، با تبریک فرارسیدن آغاز سال تحصیلی جدید و بهار علم و دانش در پاییز طبیعت، اظهار امیدواری کرد که این سال تحصیلی نیز همچون سال‌های گذشته و بهتر از آن، نویدبخش رونق علم و دانایی، آموزش، تربیت و  پرورش در جامعه، دانشگاه‌ و استان باشد.

وی خطاب به دانشجویان حاضر در این مراسم گفت: شما دانشجویان در سنی هستید که اکنون سرمایه‌های کشور و استان برای رشد، ارتقا و تکامل شما هزینه می‌شود و به عبارت دیگر شما نماد واقعی سرمایه‌گذاری در بُعد انسانی و توسعه انسانی هستید؛ اکنون کشور از محل درآمدهای ملی برای دانش‌آموزان و دانشجویان سرمایه‌گذاری می‌کند تا در مقطعی به بار بنشینند و پس از آن با خدماتی که به جامعه ارائه می‌دهند، این سرمایه بازگشت پیدا کند.

استاندار خوزستان تصریح کرد: در همه حوزه‌ها کارایی و بازدهی سرمایه‌گذاری هیچ‌گاه به اندازه سرمایه‌های حوزه منابع انسانی و دانشگاه نخواهد بود زیرا بیشترین بازدهی سرمایه‌گذاری در حوزه منابع انسانی و دانشگاه است و توسعه بدون رشد و توسعه انسانی بدون معنا خواهد بود و منجر به شکست می‌شود؛ توسعه‌هایی که با قدرت و زور و بدون فراهم کردن منابع انسانی آن همراه باشد، شاید رشد ایجاد کند اما موجب توسعه متوازن جامعه نمی‌شود، بنابراین دانشجو لازمه و شرط اساسی برای توسعه یک جامعه است.

شریعتی با بیان این‌که قطعاً کشور ما منابع لازم برای این کار را دارد، به نیروهای جوان تحصیلکرده یا در حال تحصیل بسیار مؤثر، منابع عظیم خدادادی و زیرساخت‌های نسبتاً مناسب اشاره و تصریح کرد: وجود یک نهاد برنامه‌ریزی صحیح و اصولی می‌تواند با سامان‌دهی این بخش به رشد و توسعه جامعه کمک کند.

وی همچنین با گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس برای دانشگاه شهید چمران که میان دانشگاه‌های کشور نماد دفاع مقدس، مقاومت و ایثار است، یاد شهدای دفاع مقدس را نیز گرامی داشت و گفت: به دانشگاه شهید چمران که در زمینه جنگ تحمیلی و دفاع مقدس پایدار و استوار بوده و در زمان خود نقش یک قرارگاه اصلی را ایفا کرده است، از این حیث نیز تبریک می‌گویم.

استاندار خوزستان با اشاره به فرارسیدن ایام سوگوار سالار شهیدان و ابراز امیدواری از این‌که راه امام حسین(ع) چراغ راه دانشگاه، دانشگاهیان و دانشجویان باشد، تصریح کرد: از این‌که عضوی از جامعه دانشگاه هستم، به خود می‌بالم و از این حیث خود را متصدی و مسئول مدیریت استان نمی‌دانم بلکه دانشگاه را متصدی این امر و دانشگاهیان را سکان‌دار مدیریت استان می‌دانم و خود را به نمایندگی از دانشگاهیان دانسته و دانشگاه را در مدیریت استان شریک و دخیل می‌دانم.

شریعتی با بیان این‌که نسبت به مسائل دانشگاه، عقب‌ماندگی‌ها و مشکلاتی که با آن مواجه است تا حد زیادی اشراف دارم، اعلام آمادگی کرد که برای ارتقاء دانشگاه شهید چمران با تمام لوازم و به خدمت گرفتن امکانات استان در حد توان تلاش کنم و با اشاره به 2 نام این دانشگاه، هم "جندی‌شاپور" و هم "شهید چمران" را مایه افتخار دانست و افزود: جندی‌شاپور از جهت سابقه، صبغه و قدمت آن یک نام در شأن این دانشگاه است و دانشگاه نیز باید متناسب با آن نام بزرگ و اولین باشد.

وی ادامه داد: همچنین شهید چمران نماد و افتخار مقاومت، ایستادگی، علم‌آموزی، دانشجویی، تحقیق، دین‌داری، تدین، علاقه وافر به اسلام حقیقی و مرد مبارزه برای رفع ظلم از مسلمانان و شیعیان است و در شأن شهید چمران هم هست که با توجه به جایگاه علمی و انسانی او بهترین‌ها به نام این شهید مزین شود.

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: از این جهت فکر می‌کنم که لازم است این میزان عقب‌ماندگی که در سال‌های جنگ و پس از آن، به علت ناملایمات در تخصیص منابع مالی و بودجه‌ای در حق این دانشگاه روا شده است، جبران شود و همه با هم از محل منابع استانی و همچنین بودجه دانشگاه برای بازگرداندن نام آن به جایگاه واقعی و ارتقاء علمی این دانشگاه در شأن استان، قدمت و نام‌های آن تلاش کنیم.

شریعتی یک انتظار را نیز از دانشگاه مطرح کرد و گفت: دانشگاه باید نسبت به مدیریت استان احساس مسئولیت داشته و به مدیریت علمی استان کمک کند؛ دانشجویان، اساتید و دانشگاهیان تنها منحصر به تحقیق در زمینه‌های علمی مطلق نیستند، بنابراین با توجه به نیاز مدیریت و استان توصیه می‌کنم که به اداره علمی آن کمک کنند.

وی تصریح کرد: از این حیث لازم و ضروری است که همه دانشگاهیان تحقیقات و مطالعات کاربردی برای مدیریت بهتر، بهینه‌تر و علمی‌تر استان ارائه دهند و از فضای دانشکده خود بیرون آمده، نقش خود را در مدیریت استان ایفا کنند. با آغوش باز پذیرای نظرات، راهنمایی‌ها و پیشنهادات دانشگاهیان برای مدیریت استان هستیم و این امر را طلب می‌کنیم.

استاندار خوزستان تأکید کرد که اگر قرار است استان درست مدیریت شود و منابع بهینه هزینه شوند، به‌خصوص در شرایط فعلی که با توجه به محدودیت منابع و هزینه‌ها و مصارفی که به‌صورت اجتناب‌ناپذیر از گذشته بر جای مانده و منابع دولت برای سایر خدمات محدود است، انتظار می‌رود این منابع به طرز صحیح‌تر مدیریت شوند و این مدیریت صحیح جز با خرد جمعی موفق نمی‌شود و بهتر این است که نخبگان و بزرگان جامعه در این خرد جمعی مشارکت داشته باشند و کدام جامعه نخبه‌تر از دانشگاه و اساتید فرهیخته دانشگاه است؟

شریعتی گفت: از این نظر انتظار می‌رود که دانشگاهیان در زمینه مدیریت استان، فعال‌تر وارد عمل شده و از حالت نسبتاً انفعالی خارج شوند و فعالانه به مدیریت استان کمک کنند، زیرا این مسئولیت را یک مدیریت عام و نه مدیریت شخص استاندار می‌دانم؛ تمام تلاش خود را نیز برای ارتقاء علمی دانشگاه انجام می‌دهم اما این تلاش فقط مختص استاندار نیست و نخواهد بود بلکه همگان باید همت بگمارند و عزم و اراده خود را جزم کنند. استانداری نیز به‌عنوان پشتیبان در این راستا کمک خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به نوشتن برنامه پنج ساله ششم توسعه و بررسی این برنامه در مجلس، تصریح کرد: انتظار می‌رود دانشگاه برش استانی این برنامه را برای ارتقاء خود و رساندن به جایگاه پنج دانشگاه برتر برنامه‌ریزی کند؛ اساتید فرهیخته و برجسته‌ای در دانشگاه حضور دارند که در حیطه تخصصی خود صاحب‌نظر هستند. درخواست می‌کنم که این برنامه را بنویسند و منابع لازم را مشخص کنند.

استاندار خوزستان افزود: این آمادگی وجود دارد که در جلسات برنامه‌ریزی استان یک تقسیم کار در این خصوص انجام و منابعی که می‌توان اختصاص داد، مشخص و یا از مرکز پیگیری شود. امکانات استان و شرکت‌های بزرگ استان نیز بسیج و به خدمت گرفته می‌شود که رشد سالانه در شاخص‌های مدنظر تا رسیدن به نقطه برنامه‌ریزی‌شده محقق شود.

شریعتی با تأکید بر این‌که دانشجویان سرمایه‌های اصلی کشور هستند، جایگاه علمی و رفاه عمومی آن‌ها را مدنظر دانست و گفت: رفاه عمومی دانشجویان باید به‌عنوان یکی از مسائل اصلی مدیریت دانشگاه مورد توجه قرار گیرد و تمام هم و غم مسئولان برای ارتقاء آن به کار گرفته شود که رفاه دانشجویان هرچه بیشتر محقق شود.

وی با بیان این‌که نباید برنامه‌های مفرح و بانشاط از دانشجویان دریغ شود، عنوان کرد: باید از تنگ‌نظری‌ها در حق دانشجویان جلوگیری شود. امیدواریم با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام خواهد شد، تا حد امکان سطح رفاه برای دانشجویان ارتقا یابد که دانشجو تنها به فکر ارتقاء علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی خود بوده و دغدغه دیگری نداشته باشد.

استاندار خوزستان همچنین یکی از ارکان مهم دانشگاه را کارکنان آن دانست و گفت: گاهی کارکنان با مشکلات بیشتری نیز مواجه هستند که باید تلاش شود در برنامه‌ریزی‌های دانشگاه سطح کارکنان ارتقا یافته و به مشکلات آن‌ها رسیدگی شود. معتقدم حتی شرایط کارکنان دانشگاه باید بهتر و مناسبت‌تر از دیگر ادارات باشد زیرا کارکنان دانشگاه محل رجوع دانشجویان و اساتید هستند و باید شرایط مطلوبی برای آن‌ها فراهم باشد که بتوانند خدمات بهتری به فرهیختگان و پیشروان جامعه ارائه دهند.

شریعتی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تلاش و همت همگان دانشگاه‌های شهید چمران و علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز و به‌خصوص دانشگاه شهید چمران، با توجه به قدمت و سابقه درخشان آن به یکی از برندهای علم، دانش و فناوری در کشور مبدل شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha