به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، این فضاپیمای آژانس فضایی اروپا امروز در ساعت 11:20 به وقت گرینویچ در سقوطی کنترل شده بر روی سطح دنبالهدار 67P/Churyumov-Gerasimenko به زندگی خود خاتمه میدهد.
روزتا در مارس 2004 به فضا پرتاب شد تا یک دنبالهدار سیبزمینی شکل را بررسی کند. این کاوشگر در اوت 2014 به دنبالهدار 67P رسید و فرودگر فیلائه را برای بررسی بیشتر سطح این جسم روی آن پائین آورد. البته این فرودگر به دلیل فرود سخت خود بر سطح دنبالهدار، نتوانست مدت زیادی به کار خود ادامه دهد و انرژی آن پس قرار گرفتن در سایه یک سنگ و عدم دسترسی سلولهای خورشیدی آن به نور خورشید پایان یافت.
به گفته دانشمندان آژانس فضایی اروپا، روزتا به این دلیل به ماموریت خود پایان میدهد که با دور شدن فضاپیما از خورشید، با کاهش انرژی روبرو شده و ابزار آن دیگر کاربردی نخواهند داشت. این کاوشگر از 11 ابزار علمی برخوردار است که اطلاعات ارزشمندی را برای دانشمندان در زمین ارائخ کردهاند.
روزتا نخستین ماموریت زمینی بود که توانست به نزدیکی یک دنبالهدار آمده و یک فرودگر را به سطح آن بفرستد. فرودگر فیلائه نیز نخستین تصاویر و اطلاعات ارزشمندی از سطح یک دنبالهدار را برای دانشمندان ارسال کرد.
این کاوشگر از زمان رسیدن به دنبالهدار، 116 هزار تصویر حاصل از 12 سال پیگیری آن به زمین فرستاده و به نمایش شکل، ترکیبات و تغییرات آن در مواجهه با تابش خورشید پرداخته است.
به گفته آژانس فضایی اروپا، به دلیل مسافت بین ماموریت روزتا و زمین، سیگنال پایان یافتن این ماموریت 40 دقیقه پس از وقوع آن تایید خواهد شد. این کاوشگر در مانور نهایی خود تا ارتفاع 20 کیلومتری دنبالهدار پایین خواهد آمد و نزدیکترین تصاویر را از این یادگار 4.6 میلیارد ساله ثبت و ارسال خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات