• دوشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95070502342

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امروز امضا می‌شود

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امروز امضا می‌شود

با امضای معاهده صلح میان شورشیان فارک و دولت کلمبیا طی امروز(دوشنبه) که به دنبال چهار سال مذاکره فشرده صورت می گیرد، این کشور گام بزرگی در جهت پایان دادن به کابوس طولانی خشونت‌های خونین برمی‌دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، برای نشان دادن اهمیت این معاهده صلح احتیاج به اغراق گویی نیست چرا که با این معاهده 5 دهه جنگ که به کشته شدن بیش از 220 هزار تن و آوارگی 8 میلیون تن منجر شده، خاتمه می‌یابد.  

به دلیل اهمیت، این معاهده به امضای خوان مانوئل سانتوس ، رئیس جمهور کلمبیا و تیموچنکو، فرمانده نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا خواهد رسید. 15 رئیس‌جمهور کشورهای آمریکای لاتین، بان کی مون، دبیر کل سازمان مل و جان کری‌، وزیر خارجه آمریکا قرار است شاهد امضای این معاهده در شهر کاتاجنا باشند.

مراسم امضای این معاهده بعداز ظهر دوشنبه با حضور بیش از 2500 مهمان انجام می‌شود. از مهمان‌ها خواسته شده به نشانه صلح لباس سفید بر تن کنند. سانتوس قرار است معاهده  297 صفحه‌ای را با قلمی که از یک پوکه فشنگ استفاده شده در دوران جنگ ساخته شده، امضا کند.

یکی از پرچالش‌ترین و پرمناقشه ترین بندها مربوط به بررسی جنایات جنگی شبه‌نظامیان فارک و همچنین بازیگران دولتی است. براساس مفاد این توافق شورشیان سلاح های خود را بر زمین می‌گذارند و به سوء رفتارهای خود اعتراف می‌کنند اما با مشارکت در اقدامات توسعه‌ای در مناطقی که درگیر جنگ بودند تاوان اشتباه و گناه خود را می‌پردازند.

دولت نیز موظف به بررسی توزیع نامساوی زمین می‌شود امری که تقاضای دیرین شورشیان فارک است. دولت موافقت کرده با شورشیان برای ارائه تسهیلات جایگزین به دهها هزار خانواده‌ای که زندگیشان به تجارت کوکائین بسته است همکاری کند.   

با پذیرش این توافق در رفراندوم، 7هزار نیروی فارک به 28 منطقه تعیین شده ظرف 6 ماه فرستاده می‌شوند و سلاح‌های خود را به ناظران بین‌المللی تحویل خواهند داد.

رهبر جنبش انقلابی کلمبیا موسوم به فارک متعهد شده حتی در صورت رد توافق صلح این کشور در رفراندوم دوم اکتبر به آتش بس پایبند بماند.

تیموچنکو، رهبر گروه فارک به نشریه آبزرور گفت: تمامی مردم کلمبیا درد این درگیری‌ها را هر کدام به دلیلی چشیده‌اند. درد مادر یک مبارز شورشی همان دردی است که مادر یک سرباز متحمل می‌شود. ما از یک سرزمین هستیم و بنابراین نمی‌توانیم از این روند برای نمک پاشیدن به روی زخم‌های طرف‌ مقابل استفاده کنیم. این روند درباره چگونگی التیام از این زخم‌هاست نه تکرار آنها. ما نمی‌توانیم بذر درگیری‌ دیگری را بکاریم.

آلوارو اوریبه، رئیس جمهور افراطی پیشین کلمبیا در این میان جنبش مخالف با این توافق را رهبری می‌کند و آن را "عفو تروریسم" می‌خواند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha