به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، یک منبع در وزارت خارجه کویت که خواست نامش فاش نشود، گفت: کویت به شدت از تصویب پیشنویس قانون "عدالت علیه حامیان تروریسم" در دو مجلس سنا و نمایندگان آمریکا نگران است و این لایحه را موافق با اصول و مبانی روابط بینالمللی نمیداند.
با تصویب لایحه، عدالت علیه حامیان تروریسم خانوادههای قربانیان حادثه 11 سپتامبر سال 2001 میتوانند با طرح شکایت از عربستان درخواست پرداخت غرامت کنند.
این منبع افزود: لایحه پیشنهادی با اصل مصونیت حاکمیتی که کشورها از آن برخوردارند و طبق منشور سازمان ملل یکی از اصول ثابت در قوانین بینالمللی است، تعارض دارد.
منبع مذکور در ادامه ابراز امیدواری کرد که این لایحه اجرایی نشود و گفت: اجرای این قانون در فعالیتهای بینالمللی اخلال ایجاد میکند و پیامدهای منفی بزرگی برای تمامی کشورهای جهان از جمله خود آمریکا دارد و در روابط بینالمللی آشوب ایجاد خواهد کرد.
در همین حال احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب با زیر سوال بردن قانون مذکور از اقدام کنگره آمریکا در باره صدور این قانون ابراز تعجب کرد.
وی گفت: این قانون دارای احکامی است که با اصول منشور سازمان ملل یا قوانین بین المللی هم خوانی ندارد و برای تدوین آن بر هیچ یک از اصول بین المللی یا قوانین مربوط به روابط بین کشورها استناد نشده است.
دبیر کل اتحادیه عرب همچنین ابراز امیدواری کرد آمریکا این قانون "معیوب" را متوقف کند.
همزمان دولت بحرین در بیانیه ای ضمن انتقاد از این قانون آن را خطری برای روابط بین المللی و تهدیدی برای ثبات نظام جهانی دانست.
در این بیانیه آمده که این قانون مخالف اصول مربوط به روابط بین کشورها است.
همچنین دولت بحرین ابراز امیدواری کرد که دولت آمریکا پیش نویس این قانون را که به کشورهای دیگر فرصت صدور قوانین مشابه را میدهد و تاثیر منفی بر تلاش های بین المللی در مبارزه با تروریسم دارد تصویب نکند.
جمعه گذشته مجلس نمایندگان آمریکا لایحه "عدالت علیه حامیان تروریسم" را چند ماه پس از تصویب همین لایحه از سوی مجلس سنا، تصویب کرد.
به دنبال این امر کاخ سفید دوباره تاکید کرد که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از حق وتوی خود علیه این لایحه استفاده خواهد کرد.
15 تن از مجموع 19 نفری که در سپتامبر سال 2001 هواپیماهایی را ربودند، عربستانی بودند.
انتهای پیام
نظرات