• شنبه / ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95062013207
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

نائب رئیس خانه صنعت و معدن:

برای راه‌اندازی یک شغل باید از ۳۰ دستگاه مجوز بگیریم!

برای راه‌اندازی یک شغل باید از ۳۰ دستگاه مجوز بگیریم!

نائب رئیس خانه صنعت و معدن کشور گفت: اگر کسی در کشور بخواهد کسب و کاری راه بیندازد یکی از این مشکلات دیوان‌سالاری حاکم در کشور است و بروکراسی که در کشور داریم، طاقت‌فرساست.

حسن حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ما وارث یک دیوان‌سالاری هستیم، افزود: گاهی اوقات برای راه‌اندازی یک شغل در کشور باید از بیش از ۳۰ دستگاه مجوز بگیریم که بعضی از آن‌ها اصلا مرتبط نیستند.
وی تصریح کرد: دلیل آن این است که در یک زمان و شرایط خاص، یکسری قوانین مصوب شده است، به عنوان مثال یکسری قوانین در زمان جنگ مصوب شده که مخصوص زمان جنگ بوده و در حال حاضر که چندین سال است جنگ تمام شده و ما در صلح و آرامش هستیم نمی‌توانیم خیلی از این قوانینی که در این زمان تصویب شده است را امروز لحاظ کنیم.
نائب رئیس اتاق بازرگانی مشهد گفت: بازنگری این قوانین در دستور کار اتاق ایران قرار دارد و قوانینی که سد راه تولید هستند یا به نوعی مزاحمت‌هایی برای تولید به وجود می‌آورند باید توسط اتاق شناسایی شده و به دولت و مجلس ارائه شوند.
حسینی افزود: در مجلس نهم در قانونی به نام قانون رفع موانع تولید، برخی از قوانینی که مخل تولید بودند، شناسایی شده و قوانین به روزتری تصویب شد.
وی خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته با توجه به سایه شوم تحریم‌ها که بر ما حاکم بود نتوانستیم ماشین‌آلات خودمان را به روز کنیم و خیلی از ماشین‌آلات صنایع، متعلق به هفت تا ۱۰ سال گذشته است.
رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی افزود: امروز مصرف‌کننده متقاضی کالایی متناسب با تکنولوژی روز با قیمت و کیفیت مناسب است، اما با فرسوده شدن ماشین‌آلات، هزینه و نرخ تمام شده کالا افزایش پیدا می‌کند.
حسینی تصریح کرد:علاوه بر فرسودگی ماشین‌آلات، نرخ بهره‌های بانکی، مالیات و پول‌هایی که سازمان تامین اجتماعی از تولیدکنندگان می‌گیرند، همه عواملی هستند که صنعت را گران می‌کنند، اما دولت به فکر این است که تسهیلات ۱۶هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خود را افزایش دهد تا به صنایع بیشتر کمک شود.
وی با اشاره به اینکه صنعت و تکنولوزی به روز است، گفت: در حال حاضر یکسری تجهیزاتی را تولید می‌کنیم که تکنولوژی آن متعلق به ۱۵ سال پیش است؛ طبیعی است که این تجهیزات در بازار جایگاهی ندارند و باید این صنایع خودشان را به روزرسانی کنند کاری که همه دنیا کرده است.
نائب رئیس خانه صنعت و معدن کشور افزود: به عنوان مثال در بخش لوازم خانگی شرکت‌هایی که نتوانستند خودشان را به روزرسانی کنند، محصولات‌ آن‌ها در بازار جایگاهی ندارد و ما نمی‌توانیم این ظلم را در حق مصرف‌کننده کنیم و بگوییم کالایی که متعلق به چهار محصول قبل است، استفاده کند.
حسینی گفت: با کمک دولت و با توجه به اینکه نوسازی صنایع که در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت جدی قرار گرفته است، اما به دلیل تحریم‌ها و بی‌توجهی‌هایی که به تولید و صنعت شده است، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که در حدود دو سال این مسائل حل شود.
وی ادامه داد: زمانی که آن تکنولوژی را وارد کشور کردیم تکنولوژی خوب و روز دنیا بود، اما از زمان اقدام برای راه‌اندازی واحد تولیدی تا زمانی که از آن واحد بهره‌برداری می‌شود حداقل دو تا سه سال زمان می‌برد؛ بنابراین ماشین‌آلات دو تا سه سال عقب هستند.
رئیس خانه صنعت و معدن استان تصریح کرد: از آن جایی که در گذشته ما دانش توسعه و به روزرسانی ماشین‌آلات را نداشتیم و گرفتار مسائلی نظیر تحریم شده‌ایم، لوازم یدکی را مهندسی معکوس کرده وخودمان ساختیم، اما نتوانستیم همانند اصل آن را بسازیم که موجب شد تولید و در حقیقت کیفیت
محصول دچار مشکل شود.
حسینی در خصوص آمار مربوط به صنایع راکد استان گفت: آمارها در رابطه با صنایع راکد استان متفاوت هستند، یک بخشی از آمارها مربوط به بخش خصوصی و یک بخش آن، آمارهایی است که دولت می‌دهد، اما برای اینکه به آمار دقیق برسیم باید واحدهای راکد و فعال را سرشماری کنیم که این اتفاق نیفتاده است.
وی خاطرنشان کرد: واحدی که با ۲۰ درصد ظرفیت تولید کار می‌کند، آن واحد را نمی‌توان خیلی واحد فعالی به حساب بیاوریم؛ بنابراین نمی‌توانیم خیلی آمار دقیقی را بیان کنیم و در صنایع مختلف این فرق می‌کند ضمن اینکه بعضی از صنایع که راکد شدند، در صورت فعال شدن اگر شرایط گذشته خودشان را به همان روال ادامه بدهند، اگر فعال نشوند بهتر است.
حسینی در خصوص صنایع راکد که شامل چه صنایعی هستند، افزود: در تمام صنایع، چه در صنایع غذایی، صنایع قطعه‌سازان، صنایع نساجی و صنایع سلولزی، صنایعی هستند که ممکن است درصدی از آن‌ها فعال نباشند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی مشهد گفت: یکی از اقدامات خیلی خوب و موثری که دولت انجام داد، اهدای تسهیلات به واحدهای متوسط بود که در استان و کشور اجرایی می‌شود و رفتار بانک‌ها مقداری به سمت و سوی تولید گرایش پیدا کرده است.
حسینی افزود: رویکرد اخیر بانک‌ها گرچه تا نقطه مطلوب فاصله دارد، اما حرکتی که شروع شده، حرکت خوبی است و جنب و جوش در صنعت به وجود آمده است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش اعتباراتی که بانک‌ها به بخش‌های مختلف مانند خدمات، کشاورزی و صنعت اختصاص می‌دادند، بخش کشاورزی و صنعت سهم بسیار کمتری از بخش خدمات داشتند در صورتی که ما بیکاری را باید با صنعت و تولید حل کنیم اگرچه که در بخش خدمات نیز بحث اشتغال مطرح است.
رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی با بیان اینکه مخالف کمک به طرح‌هایی که در آینده راه‌اندازی می‌شوند، نیستیم، گفت: ما از دولت تقاضا کردیم که به واحدهای راکد یا واحدهایی که زیرظرفیت کار می‌کنند وعملکرد آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد، کمک کند و در حال حاضر اولویت با این طرح‌ها است.
حسینی تصریح کرد: آمار دقیقی از تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در سایت بهینه‌یاب نداریم و واحدهایی نیز که در سایت بهینه‌یاب ثبت‌نام نکردند این تسهیلات را دریافت کردند.
وی اضافه کرد: علی‌رغم اینکه ممکن است افراد مطالبات معوق یا چک برگشتی داشته باشند با ثبت‌نام در سایت بهینه‌یاب می‌توانند از این تسهیلات برخوردار شوند.
نائب رئیس خانه صنعت و معدن کشور افزود: دلیل اینکه افراد برای برخورداری از تسهیلات در سایت بهینه‌یاب ثبت‌نام می‌کنند این است که آماری از کسانی این تسهیلات را گرفتند، داشته باشیم و بتوانیم این تسهیلات را کنترل کنیم به این معنا که بدانیم آیا از تسهیلات دریافت شده در صنعت استفاده شده است.
حسینی خاطرنشان کرد: قرار بود که بابت بهره‌های تسهیلات، دولت از محل حذف دهک‌هایی که یارانه مستمر می‌گیرند، یارانه‌ای پرداخت کند و در بخش سودی که واحدهای صنعتی و تولیدکننده تسهیلات می‌گیرند کمک ترزیق شود، اما متاسفانه هنوز محقق نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha