به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری روسیاالیوم، پیش از آنکه کره شمالی پنجمین آزمایش هستهای خود را امروز (جمعه) اجرا کند واشنگتن، توکیو و سئول به دنبال انتشار اخباری دال بر اجرای یک آزمایش هستهای دیگر توسط کره شمالی خواستار برگزاری نشستی در شورای امنیت شدند.
کارشناسان امر نیز صحت این اخبار را با استناد به ثبت یک زمین لرزه قدرتمند در منطقهای در نزدیکی سایت هستهای کره شمالی بالا دانستند.
شبکه خبری المیادین نیز اعلام کرد شورای امنیت امروز (جمعه) نشستی فوقالعاده درباره آزمایش هستهای اخیر کره شمالی خواهد داشت.
به دنبال اجرای این آزمایش هستهای از سوی کره شمالی که قویترین آزمایش در طول تاریخ بوده، دولت کره جنوبی نشستی فوقالعاده به ریاست نخستوزیر این کشور برای بررسی ابعاد این آزمایش جدید تشکیل داد.
همچنین وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که ارتش کره جنوبی پس از انتشار اخباری دال بر وقوع زمین لرزه نشستی را برای تیم مدیریت بحران خود برگزار کرد.
شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز اعلام کرد که در جریان کامل وقوع زمین لرزهای در نزدیکی سایت هستهای کره شمالی قرار دارد.
این شورا در بیانیهای اعلام کرد که از نزدیک به صورت مستمر در حال ارزیابی شرایط با هماهنگی جدی با شرکای منطقهای خود است.
وزارت خارجه چین نیز ضمن دعوت کره شمالی به خویشتنداری اعلام کرد که پکن به شدت این اقدام کره شمالی را محکوم میکند.
وزارت خارجه چین با اشاره به اینکه تصمیم کره جنوبی برای استقرار سامانه ضد موشکی آمریکا به تعادل استراتژیک در منطقه آسیب میزند، تاکید کرد به نفع هیچ طرفی در منطقه نیست که آشوب و یا جنگ به وجود آید.
چین به محض انتشار اخباری درباره احتمال انجام آزمایش هستهای جدید در کره شمالی عملیات کنترل آلودگی هستهای را در مناطق مرزی خود در جنوب شرق این کشور آغاز کرد.
فومیو کیشیدا، وزیر خارجه ژاپن امروز گفت: توکیو نسبت به آزمایش هستهای جدید کره شمالی اعتراض دارد. اگر این اقدام پیونگ یانگ تایید شود به منزله نقض قطعنامههای سازمان ملل و چالش خطرناک در مسیر تلاشها برای ممانعت از گسترش سلاحهای هستهای است.
سازمان ملل نیز اعلام کرد پس از آزمایش هستهای اخیر وضعیت در کره شمالی را تحت نظر دارد.
پیش از این مسکو نیز کره شمالی را به پایبندی جدی به قطعنامههای شورای امنیت فرا خوانده و هشدار داده بود که این اقدامات میتواند موجب بالا گرفتن تنشها و فعالیتهای نظامی در منطقه شود.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز در واکنش به آزمایش هستهای امروز کره شمالی از جامعه جهانی خواست به اقدامات تحریکآمیز جدید کره شمالی پاسخ دهد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز در واکنش به این اقدام پیونگ یانگ، آن را اقدامات تحریکآمیزی توصیف کرد که پیامدهای خطرناکی خواهد داشت.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن نیز به همراه اوباما توافق کردند تا تحریمهای جدیدی علیه کره شمالی وضع کنند.
خبرگزاری کیودو گزارش کرد آبه و اوباما در یک تماس تلفنی بر برداشتن گامهایی بیشتر برای مقابله با انگیزههای هستهای کره شمالی از جمله وضع تحریمهای جدید تاکید کردند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز نسبت به این آزمایش هستهای ابراز نگرانی کرد و آن را خلاف قطعنامههای شورای امنیت دانست.
یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در واکنش به آزمایش هستهای کره شمالی در بیانیهای اعلام کرد: آزمایش هستهای امروز کرهشمالی به طور روشن نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و به طور کامل خلاف درخواستهای مکرر جامعه بینالملل برای توقف این اقدامات است.
آمانو تاکید کرده که این اقدام کرهشمالی تاسفبار و به شدت نگران کننده است.
انتهای پیام
نظرات