علیاکبر قربانلو در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بدون شک زیستکره خارتوران یکی از اصلیترین و مهمترین زیستگاههای یوزپلنگ در ایران و جهان است و از همین رو از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین وضعیت کاشت دوربینهای متعدد در سطح این زیستگاه و برآوردی نزدیک به واقعیت از جمعیت این گربهسان مهم تصریح کرد: اگرچه از اجرای طرح کاشت دوربین در سطح این زیستگاه سهچهار سالی میگذرد اما این طرح از آغاز قرار بوده که در یک فرآیند پنج ساله مورد تدقیق و بررسی قرار گیرد لذا احتمالا در سال آینده و با بازخوانی و تحلیل اطلاعات بهدست آمده میتوان یک جمعبندی نهایی از حضور این گونه جانوری در خطر انقراض به دست داد.
رئیس پارک ملی توران با بیان اینکه این دوربینها همچنان در سطح زیستگاه نصب و تصویربرداری میکنند افزود: تاکنون تصاویر متعددی از زیست گونههای جانوری و خصوصا یوزپلنگ به دست آوردیم.
وی با اشاره به زمانبر بودن پروژههای زیستمحیطی از این دست، افزود: بدون تردید با این اطلاعات، مدیریت و برنامهریزی برای حیاتحش و حفاظت بهتر از گونههای جانوری و گیاهی زیستگاه بهتر انجام خواهد شد.
قربانلو، با بیان اینکه یوزپلنگ آسیایی تا پیش از این در سطح وسیعی از آسیا زیست داشته خاطرنشان کرد: متاسفانه جمعیت این گربهسان در یکصد سال گذشته کاهش چشمگیری داشته بهطوری که امروزه زیستگاه آن در دنیا تنها به ایران محدود شده و از اینرو به یوزپلنگ ایرانی اشتهار یافته است.
رئیس پارک ملی توران، خارتوران را یکی از مهمترین زیستگاههای یوز ایرانی دانست و گفت: یوزپلنگ آسیایی در زیستگاههای مختلفی در استان سمنان و از جمله زیستگاههای توران و پارک ملی کویر زیست دارد .
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص برآوردهای انجام شده در خصوص جمعیت یوزپلنگ ایرانی تصریح کرد: در حال حاضر به درستی نمیتوان آماری واقعی از جمعیت یوز ارائه داد اما حداقل مشاهدات محیطبنان و تصاویر فیلمبرداری شده از زیستگاهها نشان میدهد با وجود جدی بودن خطر انقراض اما جمعیت آن در حد اعداد و ارقام بسیار کوچکی که اعلام میشود هم نیست.
این دوستدار محیطزیست گفت: برآورد اولیه و تقریبی ما از جمعیت یوز تنها در پارک ملی توران چیزی در حد تقریبی 30 قلاده است اگر چه برای ارائه آمار جمعیتی واقعی تر نیاز به زمان و کار کارشناسی بیشتری است.
انتهاي پیام
نظرات