• سه‌شنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 95060906273
  • منبع : نمایندگی گیلان

رییس انجمن علوم زراعت و اصلاحات نباتات:

هدف از جنگ زرگری بین ارگانیک و تراریخته، پوشاندن ناکارآمدی‌های گذشته است

هدف از جنگ زرگری بین ارگانیک و تراریخته، پوشاندن ناکارآمدی‌های گذشته است

ایسنا/گیلان رییس انجمن علوم زراعت و اصلاحات نباتات با تاکید بر این که جامعه علمی کشور به هیچ یک از فناوری های مفید، نه نمی گویند، هدف پشت پرده جنجال رسانه ای و  جنگ زرگری بین محصولات تراریخته و ارگانیک را پوشاندن ناکارآمدی‌های مدیریت گذشته بخش کشاورزی عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهزاد قره یاضی در پیامی به دومین کنگره بین‌المللی و چهاردهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات خاطرنشان کرد: جامعه علمی کشور هرگز در دام جنجال‌های رسانه‌ای نیفتاده و با تاسی به صاحب گلشن راز اعلام می دارد که جهان چون زلف و خط و خال و ابروست که هر چیزی به جای خویش نیکوست. چنانچه در لایحه برنامه ششم توسعه کشور که کلیات آن به تصویب هیات وزیران رسیده و احکام مورد نیاز آن هم برای تصویب تقدیم مجلس شده برای اولین بار در برنامه پنج ساله توجه متوازن از یک سو به تولید محصولات ارگانیک و استفاده از نهاده های زیستی مانند کود و سم زیستی داشته و از سوی دیگر، توجه مناسبی به کشت گیاهان تراریخته از جمله برنج و پنبه صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: استفاده از علوم اکولوژی برای تولید محصولات ارگانیک و علم ژنتیک برای تولید محصولات تراریخته هر دو یک هدف دارند که تولید غذای سالم با استفاده از حداقل نهاده های شیمیایی و با تکیه بر تولید منابع محلی و داخلی است.

قره یاضی رسالت دیگر جامعه علمی کشور را در شرایط فعلی، ارائه مشاوره صحیح به نمایندگان مجلس عنوان کرد که امروز شرایط سرنوشت ساز و تحول سازی را در تصمیم گیری برای پذیرش روش‌های تولید غذای تراریخته و ارگانیک پیش رو دارند و باید بستر توسعه مسوولانه هر دو را با پیشگیری از تخلف و تقلب در هر دو مورد پیش ببرند.

وی در بخش دیگری از پیام خود با تبریک خودکفایی گندم در سالی که مزین به عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» است تاکید کرد: جشن خودکفایی گندم نخستین بار در سال 1383 پایه گذاری شد و ایرانیان پس از 40 سال توانستند تمام گندم مورد نیاز خود را در کشور تولید کنند. با این حال در دولتهای بعد ایران به بزرگترین واردکننده گندم تبدیل شد. با روی کار آمدن دولت یازدهم در حالی که حجم واردات گندم در سال 91 به حدود هفت میلیون تن رسیده بود، خودکفایی گندم بار دیگر در دستور کار دولت قرار گرفت که این هدف امسال برای دومین بار محقق شد.

دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی و چهاردهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران خاطرنشان کرد: در پی فراخوان کنگره هزار و 140 مقاله به دبیرخانه واصل شده که 973 مقاله برای ارائه به صورت پوستر و 27 مقاله برای ارائه در قالب سخنرانی پذیرفته شده‌اند. 

دومین کنگره بین‌المللی و چهاردهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران با شعار «تولید دانش بنیان محصولات زراعی و بهره‌وری آب» از امروز تا 11 شهریور ماه توسط انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و دانشگاه گیلان در حال برگزاری است.

 ایجاد فضای تعامل و هم اندیشی علمی بین پژوهشگران و اندیشمندان حوزه‌های مختلف علوم زراعت و اصلاح نباتات، دعوت از اساتید، دانشمندان، محققان، سیاستگذاران و دانشجویان مرتبط با علوم زراعت و اصلاح نباتات از ایران و سایر کشورها برای ارائه دستاوردهای جدید علمی،پژوهشی و فناوری، بحث و تبادل نظر پیرامون جایگاه کشاورزی در کشور بخصوص در بخش تولید و اقتصاد کشور و جلب توجه مسئولین ذیربط (سیاستگذاران،قانونگذاران،هیأت دولت و مدیران اجرایی بخش کشاورزی)و معرفی توان و تجربه انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران به عنوان یک ساختار مردم نهاد و مشاوری امین و دلسوز در ممیزی،سیاستگذاری، تدوین مقررات و برنامه‌ریزی کلان کشور و اجرای برنامه‌های مرتبط با علوم زراعت و اصلاح نباتات در سطح ملی از اهداف این کنگره است.

اکولوژی و فیزیولوژی گیاهان زراعی، به نژادی گیاهان زراعی، زیست فناوری گیاهان زراعی، نظام‌های زراعی (زراعت ارگانیک، کشاورزی پایدار …)، تنش‌های محیطی در گیاهان زراعی، بهره‌وری و کارایی مصرف آب در گیاهان زراعی، روش‌های نوین در تولید محصولات زراعی، علف‌های هرز و مدیریت آن‌ها، حفاظت از ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی، تغییر اقلیم و مدل سازی گیاهان زراعی، زراعت و اصلاح گیاهان دارویی، گیاهان زراعی جدید و فراموش شده و فناوری و مدیریت تولید بذر در گیاهان زراعی محورهای این کنگره را تشکیل می‌دهند.

برگزاری جلسات هم اندیشی، نشست‌های تخصصی،کارگاه‌های آموزشی و تبادل اطلاعات، انعکاس نتایج پژوهش‌های انجام شده به بخش‌های اجرایی و بهره‌برداران کشاورزی برای رفع موانع و مشکلات فراروی تولید پایدار محصولات زراعی از  اهداف این کنگره است.

این کنگره با حضور مهمانان داخلی و خارجی به مدت سه روز به میزبانی دانشگاه گیلان در حال برگزاری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha