• سه‌شنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 95060905794
  • منبع : نمایندگی ایلام

رئیس گروه تبلیغات و بازاریابی میراث فرهنگی استان عنوان کرد؛

تالاب‌های ایلام، ظرفیتی مغفول مانده در گردشگری

تالاب‌های ایلام، ظرفیتی مغفول مانده در گردشگری

ایسنا/ایلام رئیس گروه تبلیغات و بازاریابی میراث فرهنگی استان ایلام با بیان اینکه 13 تالاب در ایلام وجود دارد، گفت: می‌توان با سرمایه‌گذاری و اطلاع‌رسانی در مورد اهمیت این زیستگاه‌ها از این امکان طبیعی علاوه برجذب گردشگر و درنتیجه ارزآوری بهره برد.

«امین نظریان» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: امروزه صنعت جهانگردی در همه شاخه‌های آن روبه‌پیشرفت و گسترش است و در این میان بخش اکوسیستم‌های آبی به‌ویژه تالاب‌ها قابل‌تأمل و موردتوجه ویژه قرار داد، چراکه تالاب‌ها با داشتن شرایط و ویژگی‌های خاص خود کمتر موردتوجه اقشار مختلف قرارگرفته اما می‌توان با سرمایه‌گذاری و اطلاع‌رسانی در مورد اهمیت این زیستگاه‌ها علاوه بر جذب گردشگر به‌ویژه گردشگران خارجی و نیز افرادی که علاقه‌مند به طبیعت و حفظ محیط‌زیست طبیعی هستند، مسئله اقتصادی و ارزآور بودن آن را نیز موردتوجه قرار داد.
وی ادامه داد: استان ایلام دارای 13 تالاب طبیعی و چندین دریاچه مصنوعی پشت سدها است دریاچه‌های سد «چم گردلان» در ملکشاهی  و سد «سیمره» در بدره از مهم‌ترین دریاچه‌های مصنوعی استان محسوب می‌شوند که  همه‌ساله پذیرای پرندگان مهاجر زیادی هستند.
رییس گروه تبلیغات و بازاریابی میراث فرهنگی استان با بیان اینکه در غرب شهرستان ایلام و در منطقه بولی  و در ناحیه چکر، تالاب زیبای چکر قرار دارد، گفت: مساحت آن در حدود سه هکتار و ارتفاع آن 600 و عمق آن در حدود 2.5 متر است که هرچند در منطقه گرمسیری قرار دارد ولی آب آن دایمی است و عمق آن بستگی به میزان بارش در طول سال دارد.

نظریان تأکید کرد: منبع آب این تالاب نزولات جوی  و چند چشمه جوشان است که متوسط دمای آن 24 درجه سانتی گراد است، نی‌زارهای اطراف آن به همراه طبیعت بکر زیبای اطراف آن واقعاً دل‌نشین است.

وی از تالاب زمزم در 74 کیلومتری شرق شهر ایلام به‌عنوان یکی دیگر از مواهب طبیعی نام برد و گفت: مساحت تالاب زمزم در حدود 1 هکتار و ارتفاع آن از سطح دریاهای آزاد 675 متر و آب آن به‌صورت چشمه و دارای آب دائمی است که پوشش گیاهی اطراف آن چشم‌انداز زیبایی را به وجود آورده و زیستگاه بسیار مناسبی را برای حیات‌وحش فراهم کرده است.
رییس گروه تبلیغات و بازاریابی میراث فرهنگی استان تصریح کرد: تالاب سیاب درویش در جنوب غربی شهرستان ملکشاهی 4 هکتار و ارتفاع آن 2740 متر از سطح دریاهای آزاد است.
نظریان مهم‌ترین چالش‌های تالاب‌های استان را عدم توجه به ارزش‌های اقتصادی، فرهنگی و اکوتوریستی و نقش آن‌ها در حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری، بهره‌برداری بی‌رویه از پوشش گیاهی پیرامون تالاب‌ها توسط مردم بومی، زه کشی و بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آبی آن‌ها جهت اراضی کشاورزی پیرامون اعلام کرد.

نظریان تأکید کرد: استفاده از سموم و کودهای شیمیایی بیش‌ازحد در اراضی کشاورزی بالادست و ورود آن‌ها در اثر بارندگی به تالاب‌ها، عدم رعایت حریم اکولوژیکی تالاب‌ها و تغییر کاربری آن‌ها، نداشتن سند مالکیت تالاب‌ها و متعاقباً کمرنگ شدن نقش حفاظتی  و مدیریتی سازمان حفاظت محیط‌زیست در مورد آن‌ها، کم بودن اعتبارات جهت حفاظت و احیاء تالاب‌ها و خشک‌سالی‌های پی‌درپی در سال‌های اخیر از دیگر چالش‌هایی عنوان کرد که تالاب‌های ایلام با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha