به گزارش ایسنا حمید چیت چیان روز دوشنبه در آیین افتتاح سدکوچری، اظهار کرد: در قانون برنامه ششم باید سهم گذاشته شود برای روستاها تا به آب شرب مطمئن دسترسی داشته باشند و این وظیفه شرعی و قانونی است.
وی با اشاره به در نظر گرفتن اعتبار ۵۰۰ میلیون دلاری برای تامین آب روستایی در بودجه امسال، گفت: برای ۲۵۲ روستا در سال جاری با این اعتبارات تامین آب صورت گرفت و ۱۳۵ هزار نفر از آب شرب برخوردار شدند.
وزیر نیرو ادامه داد: ۹۶۹ روستا با ۵۰۴ هزار نفر جمعیت در هفته دولت، ۶۱ روستا با جمعیت ۳۱ هزار و ۵۰۰ نفر در ماه جاری و در استان قم سه روستا تا ۱۶۰۰ نفر از پروژه های آب شرب برخوردار می شوند.
چیت چیان به افتتاح ۱۶۰ سد بزرگ ملی و آخرین حلقه زنجیره انتقال آب به قمرود اشاره کرد و گفت: مناطق وسیع مرکزی و شرقی کشور از حیث آب فقیر هستند و تامین آب شرب از دغدغههای وزارت نیرو و همه مسوولان کشور است.
وی ادامه داد: در این مناطق عمده تامین آب از آبهای زیرزمینی است که این مهم نیز با تهدید مواجهه است چرا که اگر لایه اشباع زمین خشک شود، شاهد هجوم آب شور خواهیم بود و آب شرب نخواهیم داشت.
وزیر نیرو با بیان اینکه این اتفاق در خراسان جنوبی، قم و کرمان رخ داده است، گفت: وزارت نیرو متعهد است تا تامین آب شرب برای مردم را به صورت مطمئن انجام دهد و این اطمینان را می دهیم که در تمام نقاط کشور اعم از شهر و روستاها انتقال آب شرب تعطیل پذیر نیست.
چیت چیان، انتقال آب را یک روش اولیه ندانست و با اشاره به انتقاد برخی در خصوص آسیب زیست محیطی انتقال آب، اظهار کرد: انتقال آب شرب از حوزه ای به حوزه ای دیگر در شرایط اضطراری صورت می گیرد و همه بدانند که برای تامین آب چاره ای وجود ندارد و باید از توهمات و خام فکری ها پرهیز شود.
به گفته وی در این طرح سه استان، ۱۰ شهر و ۱۰۰ روستا از آب شرب برخوردار می شوند و ۱۸۸ میلیون مترمکعب در سال ظرفیت تامین آب شرب را داراست.
وزیر نیرو بهره مندی از آب چاهها را با رشد جمعیت ضروری دانست و گفت: اگر به موقع اقدام نشود زندگی آیندگان به مخاطره می افتد.
انتهای پیام
نظرات