به گزارش ایسنا، «قربانعلی محمدپور» امروز در جلسه محیطزیست استان گیلان گفت: در پی بروز بحران سنبل آبی در اکوسیستمهای آبی استان گیلان و به وجود آمدن بسیج و عزم ملی برای مبارزه با این گیاه مهاجم، مسئولان استانی و تشکلهای محیط زیستی، در این عزم ملی مشارکت کردند.
وی افزود: هماکنون آببندان ملاسرای شفت هم که مورد هجوم سنبل آبی قرار گرفته با کمک همه فعالان و دستاندرکاران محیطزیست در حال پاکسازی است.
محمدپور ادامه داد: پیرو هماهنگیهای به عمل آمده با دادستان عمومی و انقلاب استان گیلان و با پیگیریهای رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رشت، مسئولان اندرزگاه لاکان، شماری از مددجویان علاقمند محیطزیست را در اختیار اداره محیطزیست رشت قرار دادند تا در پاکسازی تالاب عینک و آببندان ملاسرای شفت از گیاه مهاجم سنبلآبی مشارکت داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه دیدگاه مسئولان اندرزگاه و شخص دادستان و عمومی انقلاب استان در خصوص مسایل محیطزیست همچنین احساس مسئولیت مددجویان این اندرزگاه باعث شد تا به سرعت هماهنگیها و عملیات پاکسازی آغاز شود و این همراهی تا پایان عملیات پاکسازی تالاب عینک از سنبل آبی ادامه داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست گیلان گفت: جا دارد تا در پایان این حماسه بینظیر از همه دستاندرکاران و همیاران محیطزیست به خصوص دادستان عمومی و انقلاب استان به جهت تسهیل امور و مسئولان و مددجویان اندرزگاه لاکان رشت به پاس تلاش بیمنتشان در پاکسازی تالاب عینک سپاسگزاری کنم.
وی تصریح کرد: تالاب عینک با وسعت 11 هکتار در ابتدای مسیر رشت به فومن قرار دارد که مورد هجوم گیاه مهاجم سنبل آبی قرار گرفته و سطح آن کاملاً پوشیده از این گیاه بود که با تلاش و بسیج عمومی و استفاده از همه ظرفیتهای استان هماکنون کاملاً پاکسازی شده است.
به گزارش ایسنا، سنبل آبی یک گیاه مهاجم از قاره آمریکا به خصوص کشور برزیل است و دریاچه ویکتوریا در کشورهای اوگاندا، تانزانیا و کنیا، نمونهای از جاهایی است که توسط این گیاه به اکوسیستم طبیعی خسارت وارده شده و این دریاچه پس از آغشته شدن به این گیاه، تأثیر منفی زیادی بر اقتصاد مردم منطقه گذاشت.
انتهای پیام
نظرات