به گزارش ایسنا، «محمد فاتحی» در این رابطه اظهار کرد: بهعلت خشکسالیهای چندین سال گذشته و کاهش بارندگی در سال آبی جاری، بسیاری از منابع محلی آب استان تحتتاثیر خشکسالی قرار گرفته و با کمبود شدید ذخیره آب مواجه شده است.
وی با بیان اینکه خدمات آبفار استان در 1194 روستای استان با جمعیتی حدود 271 هزار نفر ارائه میشود، تصریح کرد: البته بیش از 300 روستای استان که مشکل کمبود شدید آب دارند با 458 تانکر سیار و ثابت آبرسانی میشوند.
فاتحی وضعیت آب در روستاهای این استان در سال جاری را بحرانیتر از سالهای قبل توصیف کرد و گفت: بیآبی بر کشاورزی و بهداشت مردم مناطق روستایی استان تأثیر فراوان میگذارد و یکی از علل اصلی مهاجرت روستائیان به شهرها بیآبی در مناطق روستاهایی است.
وی در ادامه از ایجاد 30 مجتمع روستایی برای رفع مشکل بیآبی و کمآبی روستاهای استان خبر داد و گفت: تلاش شده منابع آبی این مجتمعها از منابع نسبتاً پایدار استان تأمین شود تا بارش کم بر این منابع دیرتر تأثیرگذار باشد.
این مسئول افزود: اعتبار پیشبینی شده برای مجتمعهای آبرسانی که امسال در دستور کار قرار دارد، 565 میلیارد ریال و طرحهای تک روستایی 21.2 میلیارد ریال است که بخشی از آن در سال 94 از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تأمین شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان در این خصوص گفت: غیر از مجتمعهای ذکر شده، 15 طرح آبرسانی بهصورت تک روستایی نیز در سطح استان در دست اجراست.
وی با بیان اینکه هماکنون از 422 منبع آبی، 77 منبع خارج از مدار و 102 منبع نیز در آستانه خشک شدن است، خاطرنشان کرد: هماکنون آب شرب مورد نیاز روستاهای استان یزد از طریق 422 منبع آبی شامل 45 رشته قنات، 15 دهنه چشمه و 350 حلقه چاه تأمین میشود.
فاتحی یادآورشد: از مجموع شبکههای آب روستایی استان که مشتمل بر 3800 کیلومتر است، 1950 کیلومتر آن فرسوده است.
وی با بیان اینکه آبرسانی به بیش از 700 روستای استان از طریق این شبکههای فرسوده انجام میشود، اظهار کرد: برای تعویض شبکههای فرسوده استان 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
البته وی در ادامه یادآور شد: کیفیت آب شرب در روستاها از اولویتهای اصلی وزارت نیروست که در همین راستا شرکت آبفار استان یزد نیز این امر را در رأس کارهای خود قرار داده و بهدنبال تأمین آب شرب سالم و بهداشتی در روستاهاست.
به گفته فاتحی، از همینرو تعداد 10 آزمایشگاه کنترل کیفیت دراستان یزد فعال هستند که نظارت بر کیفیت آب شرب روستاها را به طور مداوم انجام میدهند.
این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به مشکل کمبود آب در سالهای اخیر، مدیریت منابع آبی موجود و ارائه هرچه بهتر خدمات در راستای افزایش رضایتمندی روستائیان در دستور کار آبفار قرار گرفته است.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان همچنین افزود: در همین راستا و بهمنظور مدیریت آب در روستاهای استان، مشکل کمبود آب با اعضای شوراهای اسلامی، دهیاران و مردم در میان گذاشته شده تا هم مردم از واقعیتهای موجود آگاه شوند و هم مشارکت و همکاری آنها جلب شود.
فاتحی با اشاره به مشکلات پیشرو در تأمین آب روستائیان نیز افزود: با توجه به افت شدید سفرههای آب زیرزمینی و عدم دسترسی به آبهای سطحی، از طرفی دیگر وجود انشعابات غیر مجاز در روستاها و برخی مواقع توجه نکردن به الگوی مصرف از سوی مشترکین، برای تأمین آب روستاها با مشکلات عدیدهای روبهرو هستیم که در این راستا از اهالی روستاها درخواست داریم بهمنظور ارائه خدمات بهتر ما را در انجام وظایف یاری کنند.
وی حفر چاه جدید، کفشکنی و بازسازی چاههای موجود، خرید آب از منابع مجاور و کشاورزی و بازسازی شبکههای توزیع را از دیگر اقدامات کوتاه مدت این شرکت در راستای کاهش معضل بیآبی روستاهای استان برشمرد.
فاتحی نیز استفاده از سرمایههای راکد، تکمیل طرحهای نیمه تمام و به بهرهبرداری رساندن آنها، مدیریت تولید و مصرف آب، موازنه تولید و مصرف و استفاده از تجهیزات با کیفیت و تولید داخل را از اقدامات این شرکت در سال جاری ذکر کرد.
انتهای پیام
نظرات