به گزارش ایسنا، دکتر «عاقبتی» اظهار کرد: امسال بیش از 18 میلیون و 310 هزار قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور استان تحت نظارت دامپزشکی بازرسی و کشتار شده که از این تعداد، بیش از 36 هزارو 256 تن گوشت مرغ استحصال شد.
وی افزود: در این مدت بیش از 951 هزارو 300 قطعه مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک کشتار شد.
عاقبتی خاطر نشان کرد: 1695 تن گوشت مرغ از این مرغهای آنتیبیوتیک آن استحصال شده است.
براساس این گزارش، مرغ بدون آنتیبیوتیک یعنی این مرغ ها هیچ نوع آنتیبیوتیک و داروهای ضد کوکسی دیوزی مصرف نکردهاند. کوکسی دیوز نوعی بیماری انگلی طیور است، معمولاً مرغدارها برای پیشگیری از ابتلای مرغهای خود به این نوع بیماری، داروی کوکسی دیوز که نوعی آنتیبیوتیک است، به مرغها میدهند اما همان طور که گفتیم، مرغهای سبز هیچ نوع آنتیبیوتیکی دریافت نمیکنند.
سازمان دامپزشکی کشور این مرغها را در طول دوره پرورش، ۳ بار آزمایش میکند و اگر در هر ۳ نوبت داروهای نامبرده در بدنشان وجود نداشته باشد، مجوز عرضه بهعنوان مرغ سبز را دریافت میکنند. اگر وجود هرگونه آنتیبیوتیک یا داروهای ضد کوکسی دیوز در بدن این مرغها به اثبات برسد، دیگر نشان مرغ سبز برای فروش به آنها داده نمیشود و چنین مرغهایی باید مانند سایر مرغهای معمولی در بازار به فروش برسند.
ایران یکی از 20 کشور دنیا و دومین کشور آسیاست که مردمش بیشترین آنتیبیوتیک را مصرف میکنند. مصرف بیش از 40 درصدی آنتیبیوتیک در فرآیند تولید گوشت مرغ در کشور، سازمان دامپزشکی را از حدود سه سال پیش بر آن داشت که تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک را ترویج دهد.
انتهای پیام
نظرات