• پنجشنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95060102460
  • خبرنگار : 71477

شورای امنیت بیانیه آمریکا درباره پرتاب موشکی کره‌شمالی را بررسی می‌کند

شورای امنیت بیانیه آمریکا درباره پرتاب موشکی کره‌شمالی را بررسی می‌کند

شورای امنیت سازمان ملل در نشستی اضطراری موافقت کرد که صدور بیانیه در خصوص پرتاب موشکی اخیر کره شمالی را بررسی کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رملان بن ابراهیم سفیر مالزی در سازمان ملل که رییس کنونی شورای امنیت محسوب می‌شود پس از این نشست غیرعلنی که اواخر روز چهارشنبه برگزار شد به خبرنگاران گفت: تمامی اعضای شورا این اقدام را محکوم کردند. آمریکا متن یک بیانیه مطبوعاتی را پیش نویس می‌کند و ما آن را بررسی خواهیم کرد.

پس از آزمایش موشکی اخیر کره شمالی، آمریکا پیشنهاد صدور یک بیانیه مطبوعاتی را داد اما دیپلمات‌هایی که خواستند نام‌شان فاش نشود، گفتند: چین تاکید کرده که این مساله با برنامه‌های آمریکا برای استقرار سپر دفاع موشکی تاد در کره جنوبی مرتبط است. در نتیجه آمریکا از صدور این بیانیه دست کشید.

شورای امنیت سازمان ملل در مارس سال جاری میلادی شدیدترین تحریم‌ها را علیه کره شمالی در دو دهه اخیر اعمال کرد که بیانگر افزایش خشم و عصبانیت نسبت به پرتاب‌های موشکی و راکتی اخیر پیونگ یانگ بود.

چین، روسیه و دیگر کشورها امیدوار بودند که تصویب این تحریم‌ها منجر به از سرگیری فوری مذاکرات شش جانبه با هدف خلع تسلیحات شیمیایی شبه جزیره کره شود اما کره شمالی به پرتاب‌های موشک بالستیک ادامه داد و تنش‌ها افزایش یافت.

پرتاب موشکی روز چهارشنبه دو روز بعد از آن صورت گرفت که آمریکا و کره جنوبی مانورهای نظامی سالانه خود را آغاز کردند؛ اقدامی که تهدیدات کره شمالی در خصوص انجام اقدامات تلافی جویانه را به همراه داشت.

معاون سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: در این نشست فوری محکومیت معمول برای نقض قطعنامه‌های سازمان ملل وجود داشت اما اعضای شورا همچنین بر مسئولیت عاملان منطقه‌ای برای عدم اجرای قطعنامه ماه مارس و دستیابی به راهی برای برقراری ثبات و دستیابی به راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک برای این مشکل تاکید کردند.

پس از پرتاب موشکی روز چهارشنبه، آمریکا و ژاپن خواستار این نشست فوری شدند.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل گفت: این پرتاب موشکی مغایر با درخواست جامعه بین‌المللی برای تغییر روند است.

وی افزود: این اقدامات نه تنها نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت هستند بلکه آنها صلح و ثبات در شبه جزیره کره را نیز متزلزل می‌کنند.

بان کی مون از کره شمالی خواست تا اقدامات لازم را برای تسکین وضعیت و بازگشت به مذاکرات در خصوص خلع تسلیحات اتمی انجام دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha