• چهارشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95060102065
  • خبرنگار : 71415

رئیس‌جمهور فیلیپین: تهدیدم برای ترک سازمان ملل شوخی بود

رئیس‌جمهور فیلیپین: تهدیدم برای ترک سازمان ملل شوخی بود

رئیس‌جمهور فیلیپین تهدیدش مبنی بر ترک سازمان ملل به دلیل انتقادهای حقوق بشری مقامات سازمان ملل از کمپین خشونت بار علیه مجرمان و قاچاقچیان را پس گرفت و گفت، این تهدید تنها یک شوخی بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رودریگو دوترته، رئیس جمهور فیلیپین روز یکشنبه پس از آن که یک کارشناس حقوق بشری سازمان ملل گفت، دولت فیلیپین با تشویق نیروهای امنیتی به کشتن قاچاقچیان مواد مخدر قوانین بین المللی را نقض کرده تهدید کرد فیلیپین سازمان ملل را ترک خواهد کرد.

اما دوترته دو روز بعد در گفت و گو با خبرنگاران این تهدید را پس گرفت و در پاسخ به این که آیا حرفش جدی بوده گفت: مگر نمی شود با شما شوخی کرد؟

این در حالی است که بر اساس اعلام رئیس پلیس فیلیپین از زمانی که دوترته در تاریخ 30 ژوئن برای ریاست جمهوری سوگند یاد کرد تا کنون حدود 2000 نفر در جنگی که دولت او برای مبارزه با مجرمان و قاچاقچیان به راه انداخته کشته شده‌اند.

دوترته تاکید کرده اکثر 756 نفری که کشته شدنشان توسط پلیس در جریان این کمپین تایید شده قاچاقچیان مواد مخدری بوده اند که در مقابل دستگیری مقاومت کردند و ما بقی نیز به دلیل جنگ میان خود اعضای باندهای مواد مخدر کشته شده‌اند.

با این حال گروه‌های حقوق بشری و برخی از قانونگذاران در فیلیپین گفته‌اند نیروهای امنیتی این کشور دست به یک کشتار فراقانونی بی سابقه زده‌اند.

دوترته همچنین از اگنس کالامار، گزارشگر ویژه حقوق بشری سازمان ملل در خصوص اعدام های خودسرانه انتقاد کرد و او را "بلندپرواز" و "بی مغز" توصیف کرد.

دوترته مدعی شد کالامار وی را متهم به نسل کشی کرده در صورتی که وی چنین حرفی را نزده بود.

رئیس جمهور فیلیپین همچنین در این مصاحبه به بازی با کلمات هم قافیه با معادل انگلیسی نسل کشی یعنی genocide پرداخت و گفت: این کلمه (genocide) از دهان زنی بیرون آمده که شاید میخواسته خودکشی (‌suicide) کند.

وی در ادامه گفت: البته می توانید فکر کنید که او شاید غیر از نسل کشی (genocide) و خودکشی (suicide) می خواسته بگوید ساید بای ساید (side by side) یا آپر ساید (upper side) یا حتی آپساید (upside) یا هر کلمه دیگری شبیه به اینها.

یک خبرنگار محلی نیز به دوترته پیشنهاد داد: شایه هم می خواسته بگوید سانی ساید(sunny side). دوترته خطاب به او گفت: شما خبرنگاران یک حرفی را می زنید و بعد ما هستیم که متهم به گفتنش می شویم. این یکی را دیگر خود شما اضافه کردید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha