• سه‌شنبه / ۲ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 95060101266
  • منبع : نمایندگی سمنان

حاشیه‌ ای بر مهیاشدن واحدی که ایران را از واردات ترانسفورماتور بی‌نیاز می‌کند

طنین گوش‌نواز سمفونی"بتهوون" از لای چرخ‌های زنگ‌زده صنعت ایران

طنین گوش‌نواز سمفونی"بتهوون" از لای چرخ‌های زنگ‌زده صنعت ایران

ایسنا/سمنان پنج‌شنبه این هفته قرار است واحد صنعتی بزرگ ترانسفرماتور در شهمیرزاد از توابع مهدیشهر در استان سمنان با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و دو وزیر صنعت و نیرو به بهره‌برداری رسد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، این واحد تولیدی بزرگ که با آغاز به کار آن قرار است نه‌تنها کشورمان را در ترانسفورماتور کوچک و بزرگ به خودکفایی کامل برساند بلکه هر ساله ارزآوری خوبی برای اقتصاد بحران‌زده این سال‌ها به همراه بیاورد.

همین بهانه‌ای شد تا این واحد تولیدی درهای خود را به روی خبرنگاران استان و از جمله خبرنگار ایسنا بگشاید تا چشمان بینای مردم، روایت‌گر این آغاز باشکوه که حکایت از ایجاد یک تحرک تازه در فضای اقتصادی کشور دارد، باشند.

(اول)؛

همین که وارد کارخانه که می‌شوی از همان اول رنگ آبی همه سازه‌ها، آرامشی به تو می‌دهد، آبی ساده‌ و رقیقی که شاید سمبل کنار رفتن ابرهای تیره از اقتصاد امروز ایران و آفتابی‌شدن آسمان آبی اقتصاد ایران‌زمین باشد.

به هر کدام از ساختمان‌های تودرتوی این مجموعه بزرگ که وارد می‌شود صدای چرخ‌ها و ماشین‌ها بر خلاف صدای سرسام‌آور ماشین‌ها در خیابان‌های شلوغ و پرترافیک، گوشنواز است، چشمانت را که می‌بندی تصور می‌کنی انگار همه چرخ‌های زنگ‌زده اقتصاد امروز ایران، یکنواخت و هماهنگ، سنفونی کار را می‌نوازند تا ایرانیان خسته از نامردای، لختی در هوای آن، عاشقی کنند.

گویی هنوز همه ماشین‌ها و سیستم‌ها نصب نشده‌اند و از همین‌رو فعلا تعداد نیروی کار در نگاه اول، کمتر از ماشین‌آلات به چشم می‌خورد، یکی از مدیران این واحد هم می‌گوید نیروی کار آن از 400 نفر بعد از شروع کار و تکمیل ظرفیت‌ها به‌سرعت به بیش از دو هزار اشتغال مستقیم و بیش از 10هزار اشتغال غیرمستقیم می‌رسد و این برای اقتصاد امروز ایران غنیمتی است باشکوه.

همه چیز نو و مدرن به نظر می‌آید درست مثل حرف‌های مدیرعامل و سرمایه‌گذار آن که با این که مویی در اقتصاد ایران سپید کرده اما نو، مدرن و کارشناسانه و نگرشی جهان‌شمول و روبه جلو می‌نماید.

همه جا صدای ناموزون چرخ است و ماشین‌ها، اما نمی‌دانم چرا با همه دلبستگی‌هایم به سکوت و آرامش چرا این صدای ناموزون برای من و یا ما که در تحریم‌های ظالمانه یک دوره سخت و جان‌فرسا را گذرانده‌ایم، گوش‌نواز و شندیدنی است انگار که اجرا و نواختن کنسرتوی پیانوی یا سونات مهتاب و سمفونی پنجم "بتهون" است در سالن اپرای فلورانس با آن همه جذبه و شکوه هنرمندانه، برای غربی‌ها.

به هر روی نگاه مدرن به تولید و صنعت همیشه تحسین‌برانگیز است حتی اگر یک نگاه ساده و در حاشیه باشد، درست مثل فضای سبز این واحد تولیدی بزرگ که نگرش خلاقانه نیروهای کار ایرانی در آن هم به روشنی پیداست.

آنها با استفاده از تپوگرافی منطقه و سراشیبی طبیعی آن، جداول و "جوب"هایی ایجاد کرده‌اند که همه بارش‌ها و آب‌های سطحی را به سمت یک مخزن بزرگ هدایت و ذخیره می‌کند. نگرشی خلاقانه که ره‌آور امروز آن کاشت بیش از 10 هزار اصله درخت در این مجموعه تولیدی-صنعتی است. ایجاد یک کانال یک کیلومتری که سبب شده در تمامی نطقه یک سیم برق یا لوله آب و گاز و... به چشم نیاید هم نمونه‌ی دیگری از این رویکرد است یعنی همه چیز در لایه‌ای در زیر زمین اتفاق می‌افتد و از این روز طبیعی به آن زیبایی خط‌خطی نمی‌شود و می‌توان درنگی در سایه گونه‌های متنوع درختی آن نشست و به آهنگ زیبای به راه افتادن چرخ صنعت این زمین گوش سپرد.

(دیگر)؛

فرج‌الله معماری، عضو هیات رئیسه اتاق سمنان و مدیرعامل این واحد بزرگ تولیدی از راه‌اندازی این واحد تولیدی به عنوان فعالیتی منطبق با اقتصاد مقاومتی نام برد و گفت: همه مشخصات این واحد تولیدی منطبق با مولفه‌های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی است.

وی با برشمردن دلایل این انطباق ادامه داد: نخست اینکه این واحد یک واحد صنعتی تولیدمدار است و دوم این که اشتغال پایدار را برای کشور و استان به ارمغان می‌آورد.

وی نگرش به توسعه صادرات را دلیلی دیگر بر انطباق این واحد تولیدی با مولفه‌های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: با ایجاد این واحد علاوه بر بی‌نیاز شدن کشور از واردات زمینه صادرات نیز فراهم می‌شود و علاوه بر ارزآوری از خروج ارز نیز جلوگیری می‌کند. ضمن اینکه توسعه کارآفرینی و توانمندسازی نیروی انسانی و مولفه دانش‌بنیان بودن را نیز در دل خود مستتر دارد.

معماری در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص چشم‌اندازهای این واحد صنعتی برای حضور موثر در بازارهای جهانی گفت: در گام اول برای صادرات 50 درصد تولیدات خود برنامه‌ریزی کردیم اما در گام‌های بعدی این رقم را به 70 درصد هم خواهیم رساند.

این فعال اقتصادی با اذعان به اینکه در این واحد کوشیده‌ایم اصولی مبتنی بر علم روز داشته باشیم، خاطرنشان کرد: هر واحد صنعتی و تولیدی در اقتصاد امروز دنیا از اصولی مبتنی بر علم و فناوری فاصله بگیرد نمی‌تواند در بازار به رقابت بپردازد.

ترانسفورماتور تولیدی کاملا سبز دارد

سهامدار شرکت آریا ترانسفو استان سمنان از برنامه‌ریزی این واحد بزرگ برای حضور در بازارهای بین‌المللی خبر داد و گفت: از همین رو همه ماشین‌آلات ما که عمدتا در دوران تحریم و از دو کشور آلمان و سویس آمدند با مجوز قانونی و رسمی وارد شدند چرا که بنای ما بر حضور رسمی و با نشان در بازارهای جهانی و معتبر است.

معماری از تسهیل در ورود ماشین‌آلات و مواد اولیه در دوران پسابرجام خبر داد و گفت: البته در طول مذاکرات و در روزهای آغازین برجام سختگیری‌ها تشدید شد اما در مجموع روند رو به رشد و بهتر شدن است و این نویدبخش روزهای خوبی برای اقتصاد کشور است.

وی با اشاره به لزوم رعایت مسائل‌زیست‌محیطی گفت: تولید ما کاملا سبز است و هیچ‌گونه آلودگی زیست‌محیطی را به همراه ندارد.

افتتاح واحدی با حضور معاون اول رئیس‌جمهور که ایران را از واردات ترانسفورماتورها بی‌نیاز می‌کند

معماری با اشاره به افتتاح رسمی در 4 شهریورماه با حضور معاون اول رئیس‌جمهور در هفته دولت امسال گفت: با آغاز به کار رسمی این واحد تولیدی ، کشورمان از واردات انواع ترانسفورماتورهای کوچک، متوسط و بزرگ بی‌نیاز می‌شود.

وی در پاسخ به نیازهای داخلی ایران به تولیدات این واحد تولیدی تصریح کرد: در حال حاضر و با راه‌اندازی این واحد تولید ما علاوه بر اینکه جوابگوی نیاز داخلی فعلی ما است، زمینه برای صادرات مازاد تولید ما به خارج کشور نیز فراهم است.

این فعال اقتصادی با اظهار امیدواری اینکه کاش صنعت ما به سمتی برود که نیاز کشور به این تولید بیشتر شود تا تولید نیز افزایش بیابد، افزود: با ایجاد و توسعه واحدهای دیگر کشور ما می‌تواند به یک نام آشنا در این صنعت در جهان تبدیل شود.

تولید ترانسفورماتور ایران دو برابر نیاز داخل است

معماری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص تولیدات ایران در ترانسفورماتور گفت: در حال حاضر تولید ترانسفورماتور ما تقریبا دو برابر نیاز داخل کشور است و لذا فرصت خوبی برای صادرات داریم.

وی با بیان اینکه نیازهای کشور در شرایط و بازه‌های زمانی متغیر است گفت: امیدواریم با رونق تولید در ایران شاهد افزایش نیاز به این ماشین‌آلات نیز در کشور زیاد شود و توامان شاهد افزایش تولید و صادرات نیز باشیم.

این تولیدگر و سرمایه‌گذار ایرانی، در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص کشورهای هدف این واحد تولیدی به ایسنا گفت: تولیدات ما کم‌کم جای خود را در بازار باز می‌کنند اما در گام اول کشورهای هدف ما برای صادرات کشورهای منطقه و برخی کشورهای آفریقا و آسیای میانه است.

وی با بیان اینکه این واحد تولیدی در حال حاضر در برگیرنده دو شرکت آریا ترانسفور شرق و شرکت آریا تراسفو قدرت است، افزود: در این واحد تولیدی انواع ترانسفورماتورهای توزیع روغنی، خشک رزینی و فوق توزیع برق، ترانسفورماتورهای قدرت و... تولید و به بازار عرضه می‌شود.

جلوی واردات ترانسفورماتور گرفته شود

وی با اشاره به واردات ترانسفورماتورهای مختلف از کشورهای دیگر گفت: در حال حاضر تولیدد ایران پاسخگوی نیاز داخلی است و مسئولان باید هر چه زودتر جلوی واردات این کالاها را بگیرند تا تولیدکننده ایرانی بتواند در تولید رونق ایجاد کند.

عضو هیئت رئیسه اتاق سمنان بر ضرورت حمایت از تولید داخل تاکید کرد و گفت: خوشبختانه دولت یازدهم در حال برداشتن گام‌های خوبی است که امید است به رونق تولید و پیروز شدن ما در این جنگ اقتصادی بیانجامد.

بومی‌شدن دانش ساخت ترانسفورماتورهای مختلف در ایران

این فعال اقتصادی با بیان اینکه ما توان تولید و دانش ساخت ترانسفورماتورهای مختلف را بومی کردیم تصریح کرد: هر ساله ارز بسیاری از کشور برای خرید این تولیدات از کشور خارج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آمار رسمی و دقیفی نمی‌توان از میزان خروج ارز از ایران برای واردات ترانسفورماتورهای مختلف به دست داد افزود: دلیل آن هم این است که ترانسفورماتورهای مختلف گاه در قالب ماشین آلات تولید و گاه تحت عناوین دیگری وارد می‌شوند.

واردات هشت میلیون یورویی ترانسفورماتور در سال قبل

وی یادآور شد: اما آنچه مسلم است سال قبل هشت میلیون یورو واردات رسمی ترانسفورماتور در گمرکات کشور به ثبت رسیده است که البته رقم واقعی به دلایلی که عرض شد بسیار بیشتر از این رقم است.

معماری با تایید اینکه خاکریز امروز ما در بخش تولید است گفت: در زمان 8ساله دفاع مقدس جوانان ایرانی با اهدای خون از مرزهای ایران دفاع کردند و امروز مرز و خاکریز جنگ ما با دشمنان نظام در بخش تولید است و لذا باید همه به آن کمک کنیم.

عضو هیات دیره و مدیر عامل یکی از واحدهای تولیدی آریاترانسفو نیز تصریح کرد: تولیدات این واحد تا حد زیادی تلفات برق ترانسفورماتور در ایران را کاهش می‌دهد.

حسین اعتماد رضایی در گفت‌وگو با ایسنا، تلفات زیاد شبکه برق را از معضلات جدی صنعت ایران دانست و تصریح کرد: با دانش فنی که در این واحد تولیدی به کار گرفتیم تولیدات ما تا 20 درصد تلفات ترانسفورماتورها را کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه این صنعت به ازای هر شغل مستقیم پنج شغل غیرمستقیم در کشور ایجاد می‌کند گفت: با تکمیل این واحد تعداد نیروی انسانی شاغل ما در بخش تولید به دو هزار نفر می‌رسد فلذا شاهد ایجاد 10 هزار اشتغال غیرمستقیم نیز با راه‌اندازی این واحد خواهیم بود.

این فعال بخش تولید ادامه داد: البته این نیروها جدای از نیروهایی است که در حوزه‌های خدماتی، باغبانی و فضای سبز، آشپزخانه و.... جذب شدند. ضمن اینکه این نیرو از طریق واگذاری به پیمانکار جذب و در حال کار هستند.

اعتماد رضایی با اظهار گلایه از واردات ترانسفورماتور در این شرایط خواستار ممانعت از ورود کالاهایی خارجی شد که مشابه باکیفیت داخلی آن وجود دارد.

وی با اذعان به اینکه این واحد تولیدی دانش فنی روز را هم وارد کشور کرده افزود: خوشبختانه نگرش مدرن و علمی مجموعه سبب شده که یک کار اساسی و زیربنایی در شهمیرزاد اتفاق بیفتد و با راه‌اندازی این واحد صنعتی بزرگ نیاز کشور هم مرتفع شده است تنها باید مانع از واردات و خروج بیهوده ارز از کشور شد.

این مدیر تولید با بیان اینکه بزرگترین ترانسفورماتور ساخته شده در این واحد 500 تن وزن دارد، گفت: البته ما در یک بخش هم متناسب با سفارشاتی که بازار می‌دهد ترانسفورماتورهایی در ابعاد کوچک و متوسط هم می‌سازیم که تمام طراحی‌های آن توسط مهندسان این واحد که بالغ بر 50 نفر در واحد طراحی هستند انجام می‌شود.

 افزایش سرعت تولید ترانسفورماتور در ایران

وی از افزایش سرعت تولید ترانسفورماتور در ایران خبر داد و گفت:  با دانش و ماشین‌آلاتی که در این واحد ایجاد شده برای تولید هر ترانسفورماتور در این واحد به یک هشتم زمانی نیاز داریم که دیگر واحدها برای ساخت یک ترانسفورماتور صرف می‌کنند و این می‌تواند توان ما در بازارهای جهانی و قدرت رقابت ما را افزایش دهد.

این عضو هیات مدیره ادامه داد: علاوه بر این سرعت بالا در تولید سبب کاهش قیمت تمام شده در این واحد تولیدی می‌شود.

(دو دیگر)؛

به هر روی چهار شهریورماه قرار است علاوه بر این واحد بزرگ تولیدی سه پروژه بزرگ و از جمله بزرگترین تولیدکننده ترانسفورماتور خاورمینه و منطقه در شهمیرزاد با حضور جهانگیری و دو وزیر نیرو و صنعت به بهره‌برداری برسد.

دو واحد تولیدی و پروژه برگ دیگر نیز قرار است در شهرستان‌های دامغان و گرمسار در استان سمنان افتتاح شود. همچنین علاوه بر این‌ها در مجموع قرار است از  432 پروژه در هفته دولت امسال در این استان با اعتباری افزون بر هشت هزار و 680 میلیارد ریال بهره‌برداری شود. پروژه‌هایی که هرکدام اگر چه حکایت از اتفاقی مبارک برای استان در این دولت است اما مهمتر از همه نشان می‌دهد که آهنگ تولید در کشور و استان بیشتر شده و با تدبیر دولتمردان دولت یازدهم، روزهای پرامیدی پیش روی مردم این سامان است.

تا باد چنین بادا ...

گزارش از هوشنگ حبیبی بسطامی-ایسنای استان سمنان


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha