• دوشنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 95060100528
  • منبع : نمایندگی مازندران

مرگ پیام؛ پایان غم انگیز ماجراجویی در رودخانه هراز

مرگ پیام؛ پایان غم انگیز ماجراجویی در رودخانه هراز

ایسنا/مازندران در دومین گام از برنامه های رفتینگ در محور هراز، این زیبایی چهره زشت مرگ را به علاقه مندان به آب های خروشان نشان داد و مربی حرفه ای امداد و نجات کشور در این حادثه جان باخت.

به گزارش ایسنا، رودخانه هراز در شهرستان آمل به رودخانه ای خشمگین معروف است، این خشم اما خوبی و بدی هایی نیز دارد. زیبایی هراز به خروشان بودن آن و زیبایی جریان آب آن است اما در طول سال ده‌ها نفر در طول این رودخانه خروشان جان خود را از دست می دهند.

کودکان در طول سال‌های اخیر و کسانی که به قصد ماجراجویی وارد این رودخانه می شوند و یا جذب زیبایی آن می شوند به مرگ در این رودخانه دچار می شوند.

از سویی جاذبه رودخانه‌ای خروشان در دل مناطق سبز و جنگلی بخش لاریجان شهرستان آمل جاذبه ای گردشگری نیز هست، رفتینگ یا قایقرانی در رودخانه خروشان از نخستین برنامه‌های موثر حوزه گردشگری استان مازندران به شمار می رود.

در دومین گام از برنامه‌های رفتینگ در محور هراز، این زیبایی چهره زشت مرگ را به علاقه مندان به آب های خروشان نشان داد و مربی حرفه‌ای امداد و نجات کشور در این حادثه جان باخت.

سخنگوی اورژانس استان مازندران، در این باره به خبرنگار ایسنا می گوید: غرق شدن جوان 37 ساله در منطقه نصرت شاندیز جاده هراز با واژگون شدن قایق در روز جمعه 29 مردادماه به اورژانس آمل اعلام شد.

در این حادثه این جوان قایقش در آب واژگون و موجب غرق شدنش شد.

وی می افزاید: به محض وقوع این اتفاق همکاران پایگاه نارنجستان به محل حادثه اعزام شدند که همراهان وی را از آب خارج می‌کنند.

اشکپور با بیان اینکه متاسفانه به دلیل آنکه مدت زیادی وی در آب بود و شدت جریان آب  او را از مسیر اصلی خود تا چندین متر جلوتر می کشاند این جوان فوت شد، می افزاید: پس از آنکه جوان از آب بیرون کشیده شد همکاران اقدامات احیا را شروع کردند.

وی یادآور می شود: این فرد غرق شده بعد از آنکه از آب بیرون کشیده شد به بیمارستان امام رضا(ع) آمل منتقل می شود اما متاسفانه عملیات امداد موثر نبود.

به گزارش ایسنا، اورژانس به این موضوع اشاره نمی کند که مرد 37 ساله که در ماجراجویی در رودخانه خروشان هراز جان خود را از دست داد که بود.

پیام رئیس سازمان امداد و نجات کشور برای مرگ "پیام بنی هاشمی" ابعاد تازه ای از هویت مرد جان باخته را مشخص کرده است.

رئیس سازمان امدادونجات در پیامی درگذشت نجاتگر جمعیت هلال احمر شمیرانات را به خانواده بزرگ جمعیت هلال احمر تسلیت گفت. در پیام دکتر ناصر چرخساز آمده است:

مشیت الهی بـر ایـن تعلق گرفـته کـه بهار فرحناک زندگی را خـزانـی ماتم زده بـه انتظار بنشیند و این  بارزترین تفسیر فلسفـه آفـرینش در فـراخـنای بـی کران هـستی و یـگانه راز جـاودانگی اوسـت.

امروز فرشته ای از جمع امدادگران جمعیت هلال احمر کاسته شد و دعوت حق را لبیک گفت که امدادگری بااخلاق، هوشمند و همیشه آماده به خدمت در صحنه های عملیاتی مختلف بود که موجب شد ما را در غم از دست دادن دوست و همکاری که سال های سال در پی تسکین آلام  مردمان سرزمین مان بود، سوگوار کند. کشور عزیزمان نه‌تنها به داشتن چنین فرزندان برومندی به خود می‌بالد بلکه زنده نگه داشتن یاد و ادامه دادن راه مهربانی آن‌ها را وظیفه فراموش‌نشدنی خود می‌داند. وظیفه‌ای که نتیجه آن پا گذاشتن امدادگران بی‌ادعای دیگری به این راه که همان مسیر خداپسندانه مهربانی و نیکوکاری است خواهد بود.

"پیام بنی هاشمی" دانش آموخته امداد سوانح و دانشجوی مدیریت امداد و نجات بود. وی مجرد و متولد 1358 در استان تهران است. وی دارای درجه "ایثار" به عنوان بالاترین درجه امداد و نجات از هلال احمر کشور بود.

بنی هاشمی دارای گواهینامه بین المللی از مرکز توانبخشی هلال احمر است. وی در سال 90 به عنوان رئیس کمیته امداد و نجات انجمن رفتینگ ایران انتخاب شد. بنی هاشمی عضو تیم ملی رفتینگ ایران بود و در دوره های ویژه طبیعت گردی و امداد و نجات بین المللی حضور داشت.

وی در رشته های کوهنوردی، غارنوردی، برف نوردی، اسکی، شنا، سنگ نوردی و غواصی تبحر داشت.

وی با شرکت در برنامه ماجراجویانه رفتینگ در آب های خروشان، نزدیک مرز نپال طی مسیر از رودخانه آلک ناندا تا شهر ریشیکش در رودخانه گنگ به مسافت 141 کیلومتر و تجربه 5 روز زندگی بر روی رودخانه و طبیعت وحشی رودخانه گنگ را برای اولین بار در تاریخ ورزشی ایران تجربه کرد.

اما مرگ پیام...

کیانوش محرابی دوست و همراه پیام بنی هاشمی است که در ماجرای رفتینگ هراز و مرگ حضور داشت.

محرابی در این باره می گوید: روز جمعه 29 مرداد طی حادثه ای در رودخانه هراز، دوست و همکار عزیزمان جان خود را از دست داد.

وی اظهار می کند: ساعت 4:30 بعد از ظهر آماده اجرای سفر رفتینگ شدیم. طبق استانداردهای بین المللی سفرهای ماجراجویانه و رفتینگ تجهیزات ایمنی شامل جلیقه نجات، کلاه ایمنی و پارو را به مسافران تحویل دادیم. حدود 20 دقیقه Safety Briefing یا نکات ایمنی در رودخانه که مهم ترین قسمت در سفر رودخانه ای است را آموزش دادیم و سپس سفر را شروع کردیم. پس از حدود یک کیلومتر قایقرانی در قسمت های تکنیکی رودخانه در مقابل شرکت 103 برای دیدن قسمت خروشان توقف کردیم. از مسافران خواستیم تا پیاده بیایند و قسمت خروشان که درجه 3 بود را ببینند.

وی ادامه می دهد: به عنوان سرپرست برنامه برای تمام مسافران به طور واضح توضیح دادم که قایق ها باید از شما چپ رودخانه عبور کنند و احتمال واژگون شدن و حادثه برای قایق ها وجود دارد، لذا هر کس آزاد است که با اختیار خود سوار قایق شود و یا پیاده از کنار قسمت خروشان عبور کند.

محرابی می گوید: تمام مسافران تصمیم گرفتند از قسمت خروشان با قایق عبور کنند؛ ابتدا من و پیام در پایین رودخانه با تجهیزات نجات مواظب قایق ها بودیم. یک قایق به طور صحیح از قسمت خروشان عبور کردند و در جای مخصوص برای امداد و نجات مستقر شدند. قرار بود پیام قایق چهارم حرکت کند و من قایق آخر باشم. پیام مسافرانش را آماده کرد و به سمت چپ رودخانه راهی شدند. ولی متاسفانه موفق نشدند به سمت چپ بروند و به سمت راست رودخانه یعنی شیارهای صخره ها کشیده شدند.

این امدادگر می افزاید: به محض دیدن این صحنه با سرعت به سمت قایق و مسافران دویدم. قایق به شکل کاملا غیر منتظره وارد شیار صخره شد و 6 نفر مسافر و پیام در این وضعیت گرفتار شدند. ابتدا چند مسافر که بالای قایق بودند روی صخره نشستند. پیام پشت قایق گرفتار بود و به زیر قایق کشیده می شد. ابتدا با کمک یکی از مسافران سعی کردیم او را  بیرون بکشیم ولی موفق نشدیم. از طرفی قایق پر آب شده بود و به هیچ وجه نمی توانستم آن را حرکت دهم. در همین لحظه آن مسافر نیز به زیر آب و قایق کشیده شد. مرگ سه نفر را می دیدم. به سختی باد قایق را خالی کردم، که در نتیجه قایق رها شد و جریان مسافران و پیام را با خود برد.

وی می گوید: مدت زمان زیر آب بودن پیام حدود یک دقیقه بود. اعضای تیم در پایین قسمت خروشان مسافران را نجات دادند ولی پیام بیهوش بود.خودم را با شنا به او رساندم و بلافاصله با دو راهنمای هندی و مسافران شروع به ماساژ قلب cpr کردیم. همزمان اورژانس را هم خبردار کردیم که بعد از یک ربع آمبولانس رسید.  تمام مدت هر کاری برای احیا بلد بودیم انجام دادیم.  بلافاصله او را در آمبولانس گذاشته و پس از تزریق آمپول اپی نفرین توسط اورژانس با یکی از ماموران اورژانس بدون مکث ماساژ قلب دادیم و به او اکسیژن رساندیم.

محرابی تصریح می کند: او را به بیمارستان امام رضا آمل بردیم و پزشک او را بلافاصله معاینه کرد و نوار قلب گرفت و سپس مرگ پیام را به طور قطعی اعلام کرد. این سفر همانند سایر سفرها با رعایت کامل استانداردهای ایمنی رفتینگ برگزار شده و تمام اعضای تیم عملیات نجات را به درستی انجام داده اند و مسافران سالم هستند.

وی تاکید می کند: پیام تمام تلاش خود را در اجرای ایمن سفر برای مسافران به کار گرفت ولی متاسفانه رودخانه به او امان نداد.

به گزارش ایسنا، مرگ پیام بنی هاشمی پایان مردی است که سال ها تلاش کرد و در راهی که در آن تبحر داشت به پایان راه رسید.

گزارش از الناز پاک نیا-ایسنا مازندران



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha