• یکشنبه / ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95050120019
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

دبیر ستاد اعلام کرد

حمایت ستاد لیزر و ساختارهای میکرونی از طرح‌های حوزه فتونیک

حمایت ستاد لیزر و ساختارهای میکرونی از طرح‌های حوزه فتونیک

دبیر ستاد لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نخبگان حوزه فتونیک کشور را سرمایه‌ای دانست که در رشد کشور تاثیر بسزایی دارند.

به گزارش ایسنا، محمدصادق ذبیحی در توضیح پژوهشگاه‌های حوزه فتونیک و ساختارهای میکرونی تا کنون، در کشور گفت: تعدادی از دانشگاه‌های مهم کشور در تهران مانند شهید بهشتی، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شریف و غیره پژوهشکده‌هایی دارند و در شهرهای مختلف مثل تبریز، اصفهان، مشهد، کرمان، حتی در اهواز با تأسیس پژوهشکده‌ها چندین سال است که در این زمینه فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد: طرح‌های خوبی در حال اجراست و با فعالیتی که در ستاد داریم، در نظر است از بعضی از این طرح‌ها که بیشتر با اهداف و مأموریت‌های ستاد منطبق هستند، حمایت کنیم. کما اینکه تا کنون هم نتایج خیلی خوبی را ارائه کرده‌اند و اگر حمایت شوند، می‌توانند نتایج بهتری ارائه دهند.

ذبیحی ادامه داد: با مراکز رشدی که در کنار دانشگاه‌ها ایجاد شده، زمینه‌هایی برای صنعتی و تجاری‌شدن فناوری‌ها فراهم‌ شده است. کاری که در پژوهشگاه انجام می‌شود، اگر مورد حمایت قرار گیرد می‌تواند نتایج و بهره‌های خیلی خوبی را برای کشور داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی در بیان حوزه فعالیت این پژوهشگاه‌ها توضیح داد: در زمینه فتونیک و مخابرات از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گزارش‌هایی دریافت کرده‌ایم. در زمینه بخش انرژی‌های تجدیدپذیر که آن‌هم بخشی از فتونیک است علاوه بر دانشگاه‌های تهران، دانشگاه شهید چمران اهواز در این زمینه فعال هستند و یک طرح پژوهشی با کمک برق منطقه‌ای خوزستان شروع شده است و دانشگاه مشهد نیز در این زمینه فعال بود. از دانشگاه‌های غیردولتی نیز واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در این زمینه فعالیت‌هایی را دارد.

وی با اشاره به جایگاه نخبگان کشور در حوزه فتونیک تصریح کرد: رشته فتونیک یک علم بین‌رشته‌ای است. پس دانشجویان نیاز دارند پایه رشته تحصیلی خود را در چند رشته قوی کنند تا بتوانند در زمینه فتونیک ادامه تحصیل دهند. فارغ‌التحصیلان خوبی هم تا کنون پرورش یافته‌اند. در اغلب مراکز پژوهشی مشاهده می‌شود که همین دانش آموختگان مشغول به کار شده‌اند و حضور موثری نیز دارند.

ذبیحی خاطرنشان کرد: در حوزه فتونیک کشور در حالی حاضر 150 استاد را شناسایی کرده‌ایم که نخبگان این حوزه محسوب می‌شوند. حضور این افراد انگیزه‌های خوبی برای توسعه اپتیک و فتونیک کشور محسوب می‌شود. با این روند رو به رشد حوزه فتونیک آینده خوبی در انتظار کشور ما خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha