• چهارشنبه / ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۹:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95050117822
  • خبرنگار : 71457

تنش میان کردهای سوریه و امکان از هم گسستن ائتلاف کردها

پس از آنکه نیروهای آسایش اعضایی از دو حزب وابسته به شورای ملی کردها را بازداشت کردند که این شورا در ائتلاف مخالفان سوریه نیز نماینده دارد، تنش هایی میان کردها در شهر قامشلی، در شمال شرق سوریه صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، نیروهای امنیت داخلی کردها (آسایش) دست کم 11 تن از اعضای حزب کردی وحدت، یکیتی و حزب دموکرات کردها را در روزهای دوشنبه و سه شنبه در شهر قامشلی واقع در استان حسکه بازداشت کردند.

دیده بان حقوق بشر سوریه نیز اعلام کرد که نائب رئیس حزب کردی یکیتی و اعضای دیگری در شرق شهر قامشلی و همچنین 9 تن از اعضای حزب دموکرات کردها بازداشت شدند و به مکانی نامعلوم برده شدند.

این دو حزب تحت لوای شورای ملی کردها قرار دارند که این شورا در ائتلاف مخالفان سوریه که مقرش در استانبول است، نماینده دارد.

شورای ملی کردها، با حزب اتحاد دموکرات و یگان های حمایت مردمی کرد، شاخه نظامی در خصوص نگرششان نسبت به مساله کردها اختلاف نظر دارد و شورای ملی کردها با این مساله مخالف است که حزب های کردی و در رأس آنها حزب ائتلاف دموکرات ایجاد نظام فدرالی را در شمال سوریه اعلام کرده اند.

عبدالصمد برو از رهبران دفتر سیاسی حزب یکیتی، اعلام کرد: نیروهای آسایش و حزب اتحاد دموکرات اعضا و رهبران حزب ما را براساس یک تصمیم سیاسی بازداشت کرده اند چراکه آنها تلاش می کنند که مانع از فعالیت سیاسی ما شوند.

وی همچنین، نیروهای آسایش و حزب اتحاد دموکرات را مسئول بازداشت ابراهیم برو رئیس شورای ملی کردها و حزب یکیتی در چند روز قبل و تبعید وی به اقلیم کردستان عراق خواند.

پیش تر ائتلاف مخالفان سوریه، ربودن برو در قامشلی و انتقال وی با تهدید سلاح به یک مکان نامعلوم را محکوم کرد.

ائتلاف مخالفان سوریه، حزب اتحاد دموکرات را مسئول این امر خواند و این حزب را به نقض حقوق بشر و بستن دهان ها متهم کرد.

شورای ملی کردها، خواهان تظاهراتی در روز سه شنبه در شهرهای کردنشین در اعتراض به موج بازداشت ها شده بود.

در مقابل، کنعان برکات رئیس مشترک هیئت داخلی در نظام خودمختار کردها با تکذیب این امر که تصمیم سیاسی در پشت این بازداشت ها وجود داشته باشد گفت: این بازداشت ها پس از برگزاری تجمع های سیاسی که بدون احترام به قانون تظاهرات صورت گرفته بود، انجام شد.

وی با بیان اینکه افراد بازداشت شده پرونده شان به دستگاه قضا ارجاع می‌شود و براساس قوانین محاکمه می شوند، اتهام ها مبنی بر بازداشت و تبعید ابراهیم برو را رد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha