به گزارش ایسنا، محمود بهرامیزاده، مجری طرح با بیان این که این پروژه با عنوان «طراحی و ساخت ارتز پیشبرنده پیشرفته و بررسی تاثیر آموزش راه رفتن با آن بر فعالیت الکتریکی عضلات و پارامترهای راه رفتن بیماران پاراپلژیک» اجرایی شده است، افزود: ضایعات نخاعی که به دنبال حوادثی همچون تصادف ایجاد میشود، تاثیراتی زیادی بر زندگی افراد دارد و طبق آمارها بیشتر این افراد جوان هستند و این مساله باعث آسیب نیروی جوان در کشورها میشود.
بهرامیزاده ادامه داد: بنابراین همواره محققان درصدد ارائه روشی هستند تا این افراد بتوانند بایستند و یا راه بروند و اختلالات ثانویهای این نوع آسیبها همچون مشکلات گوارشی، دفع و زخم بستر کاهش یابد.
وی با بیان اینکه با ارتز (orthosis) طراحی شده الگوی حرکت افراد به حالت عادی نزدیکتر میشود، خاطرنشان کرد: در این پروژه ارتزی طراحی شد که این افراد با پوشیدن آن قادر به نشستن و راه رفتن میشوند؛ اما نوآوری موجود در این طرح این است که فرد وقتی راه میرود، حرکت پای یک طرف حرکت سمت مقابل را هم ترسیم کرده؛ یعنی الگوی راه رفتن و نحوه حرکت را به حالت طبیعی نزدیکتر میکند. به دنبال این اتفاق مصرف انرژی و خستگی این افراد کمتر شده و مدت زمان بیشتری را میتوانند راه بروند.
مجری طرح، ارتز را مجموعهای از وسایلی دانست که جهت اصلاح وضعیت اندام یا عضو به کاربرده میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به تلاش محققان دنیا در زمینه درمان عارضه قطع نخاع با تاکید بر اینکه تاکنون راهی برای درمان آن ارائه نشده است، یادآور شد: بنابراین این افراد باید با استفاده از وسایل، ارتزها و فناوریهای روز حرکت کنند.
بهرامی زاده با اشاره به اینکه این پروژه در سطح وسیع و چند مرحله انجام شده است، اظهار کرد: این مطالعات همچنان ادامه دارد و در حال حاضر تست سیستمهای جدیدتری را در دست داریم.
به گفته وی، بر اساس نیازهای کشور در طراحی این ارتز تغییراتی ایجاد شده و در نهایت نمونه بومی ساخته شده است.
این محقق با تاکید بر این که این پروژه با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران انجام شده است، خاطرنشان کرد: در واردات نمونه خارجی صرف نظر از هزینههای بالا مشکلاتی وجود داشت که این نمونهها معمولا با نیازهای جامعه ایران مطابقت ندارد.
انتهای پیام
نظرات