• چهارشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 95050107752
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

نصب رادار برد بلند هواشناسی در سواحل مکران/ دریای عمان ایمن‌تر می‌شود

 نصب رادار برد بلند هواشناسی در سواحل مکران/ دریای عمان ایمن‌تر می‌شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: مراحل تهیه رادار برد بلند هواشناسی با مشارکت سازمان بنادر و دریانوردی در سواحل مکران در مرحله نهایی شدن است که به‌وسیله آن، توانایی ردیابی پدیده‌های جوی در سواحل و تا شعاع قابل‌توجهی در عمق دریای عمان، قابل پیگیری است.

محمدرضا امیر مرادی در حاشیه بازدید معاونان سازمان هواشناسی کشور از روند توسعه بنادر چابهار در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این رادار نخستین رادار هواشناسی در سواحل مکران است که برای پایش و رصد انواع پدیده‌ها، به‌ویژه پدیده‌های مخرب جوی این منطقه نصب می‌شود.

وی ادامه داد: اگرچه ارتباط اقیانوسی برای توسعه منطقه مفید است اما به لحاظ علم هواشناسی، سواحل اقیانوسی همواره پتانسیل تشکیل وقوع مخرب‌ترین و مرگبارترین پدیده‌های هواشناسی نظیر طوفان‌های حاره‌ای را دارند، همچنان که طوفان‌های حاره‌ای «گنو» و «فت» در سال‌های اخیر خسارت‌های جانی و مالی بسیاری در سواحل مکران بر جای گذاشت.

این مسئول ادامه داد: باوجوداین شرایط، هواشناسی باید به‌روزترین تجهیزات و امکانات را در سواحل مکران در اختیار داشته باشد تا واکنش‌های مناسب و به موقعی برای کاهش آسیب‌های ناشی از این پدیده‌ها از خود نشان دهد.

امیرمرادی با اشاره به سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری برای بر نامه ششم توسعه و توسعه سواحل مکران، اضافه کرد: در جریان توسعه سواحل مکران باید طرح‌ها و پروژه‌های کوچک و بزرگ زیادی در آن تعریف و اجرا شود که اگر در اجرای این طرح‌ها و پروژه‌ها اطلاعات‌پایه و اقلیمی هواشناسی  چه در بحث جانمایی و چه در ساخت، نادیده گرفته شود، آینده و میزان موفقیت پروژه‌ها با تهدیدهای جدی مواجه می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان، اطلاعات‌پایه هواشناسی را نخستین پیش‌نیاز توسعه سواحل مکران برشمرد و خاطرنشان کرد: سازمان هواشناسی آمادگی هرگونه همکاری برای توسعه سواحل مکران را اعلام داشته ودارد. البته هم‌زمان با توسعه سواحل مکران، باید زیرساخت‌ها و تجهیزات هواشناسی نیز به‌روز شده و توسعه یابد.

اجرای طرح توسعه هواشناسی دریایی در سواحل سیستان و بلوچستان

عضو شورای برنامه‌ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان در ادامه از اجرای طرح توسعه هواشناسی کاربردی (تهک)، دریایی در سواحل دریای عمان خبر داد و گفت: این طرح در سواحل جنوبی استان و برای پاسخ‌گویی به نیازهای هواشناسی فعالان دریایی در حال اجراست.

وی ادامه داد: اکنون فصل فعالیت سامانه آب و هوایی مونسون و وزش بادهای موسمی است که به‌واسطه آن گاهی باران‌های شدید و مواج شدن دریا روی می‌دهد، که اطلاع قبلی از وجود این شرایط و شرایط مخرب دیگر، به کاهش خسارت‌های احتمالی و افزایش راندمان کاری در دریا کمک می‌کند.

امیرمرادی با بیان اینکه اکنون طرح توسعه هواشناسی کاربردی در هر سه بخش کشاورزی، جاده‌ای و دریایی در سیستان و بلوچستان در حال اجرا است، اضافه کرد: اجرای این طرح در کاهش خسارات ناشی از پدیده‌های مخاطره‌آمیز جوی و دریایی نقش حیاتی را ایفا می‌کند.

مسوولان ارشد سازمان برای شرکت در کارگروه توسعه مدیریت و منابع سازمان هواشناسی در چابهار به استان سفر کرده اند.

در این سفر، مرتضی امیرشقاقی، معاون توسعه مدیرت و منابع، ابراهیم میرزایی، معاون فنی و شبکه ایستگاه‌ها به همراه تعدادی از مدیران ارشد سازمان و مدیران کل ادارات هواشناسی استان‌های اصفهان، آذربایجان شرقی، اردبیل، لرستان، همدان، یزد، گلستان و کردستان حضور دارند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha