• شنبه / ۹ مرداد ۱۳۹۵ / ۰۲:۰۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95050104808
  • خبرنگار : 71356

اهمیت سفر ظریف به گینه کوناکری از نگاه سفیر ایران در این کشور

اهمیت سفر ظریف به گینه کوناکری از نگاه سفیر ایران در این کشور

سفیر ایران در گینه کوناکری حضور وزیر امورخارجه کشورمان به همراه یک هیات سیاسی اقتصادی در این کشور را امری حائز اهمیت بسیار دانست.

سید حمیدرضا وحید کیانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به سفر محمدجوادظریف به غرب آفریقا و حضور او در کشور گینه کوناکری، اظهار کرد: طی 33 سال ارتباط سیاسی، اولین بار شاهد حضور یک وزیر و هیات همراه بودیم. البته سابقا یکی از وزرا بیست و چند سال پیش برای شرکت در اجلاس IOC شرکت کرده بود  ولی این اولین بار است که این اتفاق افتاد و حاکی از این است که اتفافات جدیدی در این کشور در حال رخ دادن است.

وی گفت: گینه کوناکری کشوری با 12 میلیون جمعیت است که 90 درصد آن مسلمان هستند. مردم این کشور به جمهوری اسلامی ایران علاقه دارند. رهبر فقیدشان احمد سکوتوره بوده که در زمان جنگ از حامیان پر و پاقرص ایران بود و با حضرت امام (ره) دیدارهایی داشته است.

وی افزود: گینه کوناکری هم علاقه‌مند به ارتباط با ایران است و همان‌طور که جناب آقای ظریف گفتند قرار است سنگ بنای جدیدی برای ارتباطات مختلف انجام شود.

سفیر ایران در گینه کوناکری که با خبرنگار اعزامی ایسنا گفت‌وگو می‌کرد، خاطرنشان کرد: در گینه کوناکری به دلیل دوری اتفاقات مدرن جهان، کمبود بهداشت و امکانات وجود دارد که شما این مساله را طی یکی دوروزی که اینجا بودید لمس کرده‌اید. گینه 47 درصد زیر سطح فقر است ولی از نظر منابع طبیعی، معادن آبی و معدنی، اگر نگوییم بی‌نظیر باید بگوییم کم‌نظیر است؛ به طوری که از لحاظ داشتن معادن بوکسیت آلومینیوم رتبه سوم و از لحاظ الماس و طلا رتبه پنجم دنیاست.
 
وی افزود: با این حال چون در این کشور تکنولوژی وجود ندارد، این محصولات فقط به یغما می‌رود یعنی چون صنایع تبدیلی ندارند اجناس به صورت خام فروخته می‌شود، ضمن این‌که طی دو سال که بیماری ابولا در اینجا وجود داشت حدود 3 هزار نفر کشته شدند و صادرات این کشور در این زمان تقریبا صفر بود.

سفیر ایران در گینه کوناکری ادامه داد: نداشتن بهداشت، شرایط اقلیمی استوایی و از طرفی عدم توجه کافی به مدیریت کلان منابع باعث شده کشور گینه کوناکری از نظر فقر مشکلاتی داشته باشد.

وی با بیان این‌که «سفر وزیر امور خارجه کشورمان به گینه کوناکری از چند لحاظ حائز اهمیت است» ادامه داد: هیات سیاسی اقتصادی همراه آقای ظریف شامل یه بخش مسئولین وزارت خارجه، بخش دولتی و بخش خصوصی است که هر سه بخش در سطح کلان شرکت کردند و به نظرم مسئولین وزارت خارجه این کار را کردند تا هر دو بخش خصوصی و دولتی را با خود همراه کنند.

وی گفت: موضوعی که وجود دارد این است که قطعا در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی نمی‌توانیم بگوییم موفقیم مگر این‌که در زمینه‌های گوناگون مختلف با هم کار کنیم و البته موضوعات فرهنگی هم بخشی از این قضیه است.

سفیر ایران در گینه کوناکری با اشاره به اهمیت بازتاب سفر ظریف به غرب آفریقا گفت: پسا تحریم برای ما خیلی مهم است. ما مسئولین بانکی را به همراه داشتیم که ملاقات‌های مختلفی انجام دادند.

وی با بیان این‌که «در این سفر بیش از 12 ملاقات با وزیر امور خارجه کشورمان انجام شد»، گفت: به نظر می‌رسد اتفاقات خوبی دارد می‌افتد ولی واقعیت این است که ما از مرحله حرف باید به مرحله عمل بیاییم که این مساله در صحبت‌های آقای ظریف مهم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha