• دوشنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 95050102403
  • منبع : نمایندگی مازندران

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران:

مناظرات دانشجویی تمرین اجتماعی شدن، آزاداندیشی و تحمل نظر مخالف است

مناظرات دانشجویی تمرین اجتماعی شدن، آزاداندیشی و تحمل نظر مخالف است

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران مناظرات دانشجویی را تمرین اجتماعی شدن، گفت‌وگو، آزاداندیشی و تحمل نظر مخالف دانست و عنوان کرد: هدف از برگزاری این مناظره‌ها تمرین و کسب آمادگی برای تحلیل مسایل و مهارت در گفت‌وگو و رعایت اخلاق و منطق گفت‌وگو است.

به گزارش ایسنا، سیده زینب تقوی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران امروز در افتتاحیه پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران گفت: تاکیدی که طی سالیان اخیر از سوی مقام معظم رهبری بر روی ایجاد  و گسترش کرسی‌های آزاداندیشی شده است ناشی از اشراف و تسلط ایشان نسبت به واقعیت و آسیبی بود که فضای دانشگاه‌ها زرا تهدید می‌کند در غیر این صورت اگر این نیاز و ضرورت نبود لزومی نداشت ایشان برای مقابله با آسیب‌ها  دانشگاهیان را تشویق به برگزاری این کرسی‌ها کنند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه مسابقات ملی مناظرات دانشجویی علاوه بر پاسخ به مطالبه مقام معظم رهبری از مراکز دانشگاهی، علمی و فرهنگی می‌تواند یک الگوسازی هم باشد، افزود: سالیان متمادی است که مناظره و گفت‌وگو روشی فراگیر برای طرح، نقد و بررسی مسائل و نظریه‌ها است و  دانشمندان، عالمان، سیاستمداران و دانشگاهیان برای بیان نظریات خود و بسط و گسترش و اصلاح آن به تقویت گفت‌وگو و بحث اهتمام ورزیده‌اند.

تقوی با بیان اینکه برگزاری مسابقات مناظره در بین دانشجویان از جمله تمهیدات جامعه‌ دانشگاهی برای ارتقای فرهنگ گفت وگو و بسط و گسترش بحث علمی است، اظهار کرد: برگزاری مسابقات قهرمانی مناظره در دنیا اشکال و استاندارد گوناگونی دارد که از جمله می توان به مدارس جهانی، شیوه‌ی پوپری، پارلمانی و… اشاره کرد.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی به عنوان اولین نهاد برگزارکننده‌ مسابقات مناظره دانشجویی در ایران، سعی می‌کند تا این مسابقات را در سطح دانشگاه های کشور به سبک مدارس جهانی برگزار کند.

وی افزود: رشد و شکوفایی فرهنگ گفت وگو، زمینه سازی برای شکل گیری تفکر خلاق و نقاد در میان دانشجویان، ایجاد انگیزه در جامعه جهت گرایش به ارتقای دانش و آگاهی، آموزش مسائل و مطالب علمی به صورت جذاب، قابل پذیرش و اثربخش،  تمرین و تقویت فعالیت های گروهی منسجم و هدفمند از اهداف این دوره از مسابقات مناظره دانشجویان ایران است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه، مناظره فرصتی برای یادگیری است، گفت: در این دوره از مسابقات مناظره یادگیری فرهنگ نقد، تفکر انتقادی، فنون مذاکره و گفت‌وگو، اخلاق‌مداری، استدلال، برقراری ارتباط صحیح، کشف حقیقت و حق طلبی، کار تیمی تمرین می شود.

وی افزود: بخاطر داشته باشیم که اگر مناظره نباشد محاکمه جای آن را می‌گیرد و از دیگر اهداف این مناظره ها این است تا یاد بگیریم چگونه همدیگر را تحمل کنیم و برای نظرات دیگران احترام قائل شویم.

تقوی گفت: موضوع مناظره و مثبت و منفی بودن گزاره ها در درجه دوم و سوم اهمیت قرار دارد و از همه مهمتر این است که شرکت کنندگان چقدر مسائل را به طور علمی بیان می‌کنند و چقدر مطالعه داشته و چطور استدلال و اخلاق را رعایت می‌کنند که اینها ملاک ارزش گذاری و امتیازدهی است.

وی از میزبانی شایسته دانشگاه مازندران و همکاری دکتر دیانی معاون فرهنگی این دانشگاه و دیگر دست اندرکاران این دوره از مسابقات قدردانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha