• دوشنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95050102112
  • خبرنگار : 71516

شورشیان سوری: به نظام اعتماد نداریم/ بعید نیست آمریکا و مسکو درباره سرنوشت اسد توافق کرده باشند

شورشیان سوری: به نظام اعتماد نداریم/ بعید نیست آمریکا و مسکو درباره سرنوشت اسد توافق کرده باشند

مخالفان سوری اعلام کردند که آمادگی دمشق برای ادامه مذاکرات اگر با "تغییرات جدید در پرونده سوریه" همراه نباشد، هیچ فایده‌ای ندارد. آن‌ها منتظر نتیجه تحرکات آمریکا و روسیه برای هماهنگی درباره سوریه هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، منذر ماخوس، سخنگوی هیئت عالی مذاکره کنندگان مخالف سوری بعید نمی‌داند که موافقت آمریکا با هماهنگی نظامی با روسیه در ازای تصمیم‌گیری درباره سرنوشت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه باشد.

وی گفت: اجرا کردن تصمیمات همواره مهم‌ترین مسئله است. اعتماد ما به نظام در سایه مسافت میان ما و اختلافاتمان به ویژه بر سر مرحله انتقالی کاملا از بین رفته است.

روز یکشنبه دمشق آمادگی خود را برای ادامه مذاکرات سوری سوری بدون پیش شرط اعلام کرد.

ماخوس گفت: به رغم تلاش جامعه بین الملل به ویژه تلاش آمریکا و روسیه هیچ مسئله چشمگیری درباره توافق مبهم میان دو طرف وجود ندارد. سؤال مهم‌تر درباره بهای سیاسی همکاری میان مسکو و واشنگتن برای مبارزه با داعش و جبهه النصره است و اینکه آیا آمریکا این را در قبال پیشبرد روند سیاسی قبول کرده است؟ اگر اینگونه باشد موضع متفاوت درباره آینده اسد دیگر اینگونه باقی نخواهد ماند و باید روسیه امتیازاتی درباره اسد بدهد. هرچند که همه این مسائل پیش بینی و تحلیل است. با توجه به اینکه صدای روسیه در دوره اخیر شنیده نمی‌شود و اظهارات درباره این مسئله وجود ندارد. همین مسئله احتمالا با آمادگی نظام برای مذاکره در ارتباط است.

ماخوس به اطلاعات فاش شده درباره این توافق به ویژه در خصوص جنگ با داعش و جبهه النصره اشاره کرد و گفت: مشکل حضور النصره و غیرنظامیان در یکجاست که این باعث می‌شود تعداد زیادی از غیرنظامیان قربانی شوند. ممنوعیت عملیات هوایی و ممانعت از بمباران مناطق تحت سیطره مخالفان از سوی نظام می‌تواند معادله جدیدی را ایجاد کند. مشکل مهم در ضمانت‌هایی است که در سایه پایبند نبودن نظام به هرگونه توافق یا تصمیمی باید وجود داشته باشد.

ماخوس گفت: ورود به روند سیاسی امروز یک چالش است. خواسته‌هایی که مخالفان به خاطر آن مشارکتشان را در مذاکرات به حالت تعلیق درآوردند همانگونه باقی است و حتی با محاصره حلب اوضاع پیچیده‌تر شده است. کمک‌های بشردوستانه به دست سوری‌ها نمی‌رسد و دایره مناطق محاصره شده گسترده‌تر می‌شود. پرونده بازداشتی‌ها حل نشده و قطعنامه 2254 شورای امنیت نیز اجرا نشده است.

ماخوس احتمال می‌دهد که دور جدید مذاکرات قبل از اواسط ماه آتی میلادی باشد.

وی گفت: هیئت عالی مخالفان پس از تحولات اخیر برای بازسازی خود تلاش می‌کند. به محض اینکه موعد جدید مذاکرات مشخص شود هیئت عالی نشستی را برگزار خواهد کرد. تا به این لحظه هیچ چیزی نهایی نشده است. تمامی احتمالا وارد است و ما معتقدیم که حضور چند مسئول نظامی در مراحل مذاکرات ضروری است چرا که در اجرای توافق‌ها در صحنه سوریه نقش دارند.

یکی از مسئولان وزارت خارجه سوریه از آمادگی کشورش برای هماهنگی عملیات هوایی ضد تروریسم به موجب توافق میان روسیه و آمریکا خبر داده بود.

قرار است جان کری، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه طی روزهای آتی دیداری داشته باشند و درباره توافق‌های صورت گرفته برای هماهنگی علیه تروریسم در سوریه گفتگو کنند.

روز یکشنبه نیز برت مک‌گورک، نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در ائتلاف ضد داعش اعلام کرد که این ائتلاف با روسیه برای حمله به جبهه النصره در سوریه هماهنگ می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha