به گزارش ایسنا، سید موسی خادمی در نشست فوق العاده ستاد بحران استان در مورد آتش سوزیهای اخیر جنگلها و مراتع استان افزود: جنگلها یکی از سرمایههای اصلی این استان کهگیلویه و بویراحمد است که باید حتی اگر یک ریال هم برای استان سود و نفعی نداشته باشند، آنها را حفاظت و نگهداری کنیم.
وی بیان کرد: با عاملان آتش سوزیهای جنگلها و مراتع استان برخورد قانونی و قضایی لازم صورت گیرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد سه ظرفیت مهم برای نفت، آب و جنگل وجود دارد که نفت را نتوانستهایم، آنطور که باید و شاید با اقتصاد استان پیوند بزنیم.
خادمی تصریح کرد: هنوز نتوانستهایم از آبهای استان بهرهبرداری لازم را داشته باشیم و باید از جنگلها که سرمایه ارزشمندی برای استان هستند، حفاظت و نگهداری کنیم.
وی با بیان اینکه ریشه اکثر آتش سوزیهای جنگلهای استان عامل انسانی است، ادامه داد: برخی آتش سوزیهای این استان عمدی است و آن تعدادی که سهوی هستند نیز جرم محسوب میشوند که باید با عاملان آتش سوزی جنگلها در استان برخورد لازم صورت گیرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به مردم توصیه کرد: هنگامی که برای تفریح و گردش به دامان طبیعت میروید، قبل از ترک منطقه آتش روشن شده را خاموش کنید تا شاهد وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان نباشیم.
خادمی عنوان کرد: دهیارهای روستاها برای مهار و خاموش کردن آتش سوزیها باید فعال شوند و به کمک منابع طبیعی و محیط زیست بیایند. تیمی برای مقابله با آتش سوزی جنگلها در استان تشکیل شود و در این تیم از همه اقشار و دستگاهها و تشکل های مردم نهاد حضور داشته باشند و در صورت تشکیل، این تیم میتواند در کنترل و کاهش اتش سوزی جنگلها و خسارات وارده موثر باشد.
وی بیان کرد: مناطق بحرانی آتش سوزی جنگلهای استان شناسایی و نیرو موقت برای صیانت از جنگلها و مقابله به موقع با آتش سوزیهای بکار گرفته شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: وظیفه ذاتی و اولیه دستگاههای منابع طبیعی و محیط زیست استان حفاظت از جنگلها و محیط زیست استان است، اما مدیریت بخشها، شهرستانها و استان در مواقع بحران و وقوع آتش سوزی باید به این دستگاهها کمک کنند.
خادمی افزود: باید دستگاههای عضو ستاد بحران استان آمادگی لازم را برای مقابله با بحرانها از جمله آتش سوزی جنگلها را داشته باشند.
وی تصریح کرد: شما مدیران دستگاهها که توانستید در دوره مدیریت بحران که در استان فارس برگزار شد، مقام اول را به خود اختصاص دهید، باید در موقع آتشسوزیها با قدرت وارد میدان شوید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با یبان اینکه بدترین گناه در جامعه این است که مردم را ناامید و مایوس کنیم، خاطرنشان کرد: در استان به جای اینکه نداشتهها را برجسته کنیم، باید به دنبال ایجاد فرصتها باشیم.
خادمی ضمن انتقاد از برخی رسانهها و کسانی که اطلاعات لازم در حوزههای مختلف را ندارند، عنوان کرد: چرا باید در موضوعی که اشراف نداریم، اظهار نظر کنیم. برخی در این استان فضایی فکر میکنند. مطالبهگر بودن با فضایی فکر کردن تفاوت دارد، بنابراین به مطالبهگران جایزه میدهند نه به افرادی که در حال ناامید کردن مردم هستند.
وی اضافه کرد: امسال از محل اعتبارات ماده 180 یک ریال در کشور توزیع نشد، اما عدهای در استان ما به دنبال این هستند که گناه آن را با برخی اخبار غیرموثق و نادرست گردن مدیران و مدیت استان بیندازند. عدهای سعی میکنند چنین مواردی را دستاویز خود قرار داده و مدیران را ضعیف جلوه داده که این کار جزء عادتهای بد ما در استان است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه احساس میشود در استان هیچ اعتقادی به تشویق نیست و علاقهای هم به تشویق دیگران نداریم، افزود: تنها به دنبال تنبیه میگردیم، بنابراین بدترین گناه در جامعه این است که افراد تحت پوشش و یا به عبارتی مردم را ناامید کنیم.
خادمی با بیان اینکه در فضای عمومی غلط است که مدیران را ضعیف، بیکار و مسؤولیتناپذیر جلوه دهیم، گفت: گیریم که ریشه 100 نفر را بزنیم، با بعدیها چیکار خواهید کرد.
وی بیان کرد: برخی از سر بیاطلاعی حرفی را در جامعه منتشر میکنند و عدهای بیاطلاعتر از خودشان نیز خوشحال هستند که چه حرفهایی خوبی زده شده است.
استاندار با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص لزوم امیدوار کردن جامعه اضافه کرد: باید مردم را امیدوار کنیم و اعتماد آنها را سلب نکنیم، چرا که ناامید کردن مردم موجب بروز مشکلات جدی در جامعه خواهد شد.
انتهاي پیام
نظرات